Yanlış Girdiniz veya Tercih Başvurunuz Bulunmamaktadır!

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 2 Minimum Okuma

“T.C. kimlik numaranızı / doğum tarihinizi / okul numaranızı yanlış girdiniz veya tercih başvurunuz bulunmamaktadır!” LGS (Lise) veya ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçlarına bakmak istediğinizde hata alıyor musunuz?

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Lise yerleştirme sonuçlarına girdiğinizde yukarıdaki hatayı alıyorsanız, bunun temel nedeni ya aşırı yoğunluk oluşmasından ya da herhangi bir yere yerleştirilmediği anlamını taşır. Bu durum özellikle, 2. nakil sonuçları ekranında karşımıza çıkar. Kısaca, 1. nakilde nereye yerleştirildiyse oraya çıktığı anlamı taşımakta.

Yanlış Girdiniz veya Tercih Başvurunuz Bulunmamaktadır Hatası

Böyle bir soruna neden olacak temel etkenler şöyle:

  • Sunucu hataları veya geçici durumlar. Ya da başka bir tarayıcı kullanmanız.
  • Girdiğiniz bilgiler yanış olabilir.
  • Sonuçları sorguladığınız web sitesinde yoğunluk oluşması veya erişim sorunları yaşanması.
  • İlgili sorgulamada öğrenci daha önce bir okula yerleştirildiğinde, ikinci nakil başvurusunda istenilen yer gelmediği zaman başlığımızdaki uyarı çıkabilir. Öğrenci bu yerleştirme işleminde istediği tercihler gelmediği durumlarda böyle anlamsız hatalar verebilir. Tahmini sistem düzgün hazırlanmamış.
  • Sonuç sistemine girerken kullandığınız sistemde sorun oluşabilir. Aşırı deneme ya da şüpheli görülme durumlarında işlem engeli uygulanır.
  • Hesap bilgilerinin güncellenmesi gerekebilir.

Tercih Başvurunuz Bulunmamaktadır Geçici Durumların İncelenmesi

İnternet bağlantınızı ve deneme yaptığınız bilgisayar veya mobil cihazı değiştirip deneyin. Duruma göre VPN yine dene aracımız olacak. Sonrasında ilgili web sitesine verilen erişim izinlerini kontrol edin.

Aşırı işlem yapanlar veya şüpheli olarak algılan kişilerin farklı sistemlerde deneme yapmalarına rağmen hala sorun yaşıyorlarsa, son denemeden sonra bir gün geçmesi beklenir ve sonra tekrar deneme yapılır.

Cihaz Sorunlarında Müdahale

Cihazınızdaki çoklu tarayıcıları deneyin. Gizli sekme ve tarayıcıyı sıfırlayarak denersiniz. Duruma göre uygulamalardan tarayıcıyı bulun ve içerisine girip ilgili seçenekleri çalıştırın. Android dışında sistemler içinde örnek iPhone’ da ağ ayarları sıfırlanması belki işe yarar. Bilgisayar içinde sistem geri yükleme yapılır.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam
yanlis girdiniz veya tercih basvurunuz bulunmamaktadir 1
“T.C. kimlik numaranızı / doğum tarihinizi / okul numaranızı yanlış girdiniz veya tercih başvurunuz bulunmamaktadır”

Okul Yerleştirme Web Sitesi

Okul yerleştirme sonuçlarını kontrol etmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanmanız gerekiyor.

LGS, YKS ve diğer sorgulamalarda yanlış girdiniz veya tercih başvurunuz bulunmamaktadır hatası alırsanız, yukarıdakileri deneyin ve duruma göre genelde bir sorun var mı diye araştırın.

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir