Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Açılır 2 Adımda Çözüm

Instagram' da kapatılan hesabı açmak için ne gibi işlemler yapılması gerektiğini anlatan güzel bir makaleyi sizlere hazırladık.

Mustafa Kemal Erdem
Yazar Mustafa Kemal Erdem 5 Minimum Okuma
Instagram Telefon Numarasını Değiştirme
5 Kapatılan hesaba açmaya yönelik yardım seçenekleri
Hesap için destek değerlendirilmesi

Kapatılan Instagram hesabı nasıl açılır sorusuna yanıt bulacağınız bir haberi sizlerle paylaşıyoruz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Hesabınızın neden kapatıldı sorusuna vereceğiniz cevaba göre bir ilerleme kaydedebiliriz. Eğer katı Topluluk Kuralları’ na aykırı bir şeyler yaptıysanız, hesabınız kalıcı ya da geçici bir süre engellenir. Bunun için yapacağınız itirazların olumlu sonuçlanacağınız düşünmüyoruz. Ancak, iradeniz dışında bir şeyler olmuşsa, bunun ispatını yaparak yeniden bir talep gönderebilirsiniz.

İçeriğimize geçmeden önce, şu an yaşanan net nedir bunun anlaşılması gerekiyor. Hesabınız kalıcı mı yoksa bir süreliğine mi kapatıldı bunun cevabına göre adım atacağız. Bilginiz dışında gelişen durumların analizi için mail kontrolü, yapılan paylaşımlar ve yorumların incelenmesi gerekiyor. Belki bir süreliğine beklemek daha sağlıklı olacaktır.

Instagram Hesabı Neden Kapatılır?

Bunun cevabı Instagram’ ın Topluluk Kuralları sayfasında yer almakta. Biz burada göz önünde olan temel nedenlerden bahsedeceğiz.

Bizim sık karşılaştığımız sebepler şunlardır:

  • Hesabınızda başkalarını veya bazı toplulukları rahatsız edici paylaşımlarda bulunmanız.
  • Marka ihlallerinde bulunmanız ve uyarıları dikkate almamanız.
  • 3. Part uygulamalar veya sitelere hesabınıza erişim izinleri vermeniz.
  • Takipçi ya da beğeni hilelerine bulaşmanız veya hizmetlerinden yararlanmanız.
  • Dolandırıcılık, yanıltıcı bilgiler ve tahdit tarzı durumlara bulaşmanız.
  • Hesabınızda sakıncalı görüntüler paylaşmanız ya da bu tarz paylaşımları beğenip yer vermeniz.
  • Spam davranışlara yönelik çoklu işler yapmanız.

Sakıncalı Uygulamalara Dikkat Edin

Kullandığınız uygulamalar kolay sağlamak adına ön planda olsa da, sosyal ağların kurallarına uymaması gibi bir durum söz konusuysa, bu uygulamalar hesaba zarar verir. İlk zamanlarda hesabımın belli alanları kısıtlanır ve sonrasında geçici erişim engelleri yaşanır.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Hesapta Marka İhlal Durumları

Bilerek ya da bilmeyerek bulaştığınız marka ihlalleri için yapacağınız en iyi işlem karşı tarafla görüşerek şikayetin geri alınması. Sonrasında inceleme talebinde bulunabilirsiniz.

Hesabınıza Verdiğiniz Erişim İzinleri

Hesabınıza verilen dış bağlantılara ve erişimlere dikkat edin. Hesabınızda kısmi kısıtlama varsa, tarayıcıdan oturum açın ve erişim izni verilen site ya da uygulamaların erişimlerini sonlandırın. Sonrasında değerlendirme talebinde bulunursunuz.

Hesabınızdaki Yorum ve Paylaşımları İnceleyin

Sakıncalı veya kural ihlali olan paylaşımlara erişiminiz varsa kaldırın ve tekrardan inceleme bekleyin. Bazen kaldırdığınızda kendiliğinden bir süre sonra hesaptaki yaptırım kalkar. Tabi bazılarında kaldırdığınızda inceleme isteğinde bulunacağınız bir seçenek sunulur.

Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Yukarıdakileri inceleyin ve duruma göre adım atın. Burada beklemek, şifre sıfırlama, hesap doğrulama ve itiraz başvurusunda bulunma gibi çeşitli deneme seçenekleri var.

Şu anki durum belki geçici ya da yanlış anlaşılma durumu olabilir. Geçmiş yılarda böyle bir şeye denk gelmiştik. Burada bir süreliğine hesaba giriş denemesi yapmadan beklemeniz gerekiyor.

Denemek adına şifrenizi tarayıcı üzerinden sıfırlayın ve yeni şifre ile uygulama üzerinden oturum açın.

Uygulamadan oturum açarken yanlış şifre giriş denemesi yapın ve ekrana Yardım adlı bir seçenek çıkarsa bunu kullanarak destek talebi gönderin.

Kapatılan Instagram Hesabını Açmak İçin Başvuru Bağlantıları

Topluluk Kuralları ihlalini ve sorun bildiriminde kullanacağınız başvuru bağlantısı:

Kapatilan instagram hesabi nasil acilir 2
Kapatılan Instagram hesabı nasıl açılır

Çalınan veya kapatılan Instagram hesabı için itiraz bağlantısı:

Kapatilan instagram hesabi nasil acilir 1
Kapatılan Instagram hesabı nasıl açılır dönüşü

Kapatılan Hesap İçin Başvuru Sonucunu Bekleme

Kapatılan hesap için ilgili hesap sahibine genelde bir ilgi gider. Bu bilgilendirme mail ile ya da oturum açarken uyarı ekranı olarak karşınıza çıkar. Bu bilgilendirme ekranında bazen itiraz butonu bırakılabiliyor. Eğer itiraz seçeneği bulunmuyorsa yukarıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Başvuru yapanların genelde sorduğu sorulardan biri başvuruya ne zaman dönüş yapılır sorusu. Bunun için bazı formlarda gün bilgisine denk geliyoruz. Bu bilginin doğru olmadığını belirtelim ve gün bilgisi olarak genelde olan bir bilgiyi paylaşacağız.

İtiraz veya destek formu doldurduğunuzda geri dönüşler bir iki hafta içerisinde yapılmakta. İlk gün başvuru ulaştığını belirten bir e-posta alırsınız ve sonrasında süreç ya da olumlu olumsuz geri dönüş maili gelir.

Hesap Kurtarmaya Yönelik Yardım Sayfalarına Dikkat Edin

Geçmiş dönemlerde birçok forumlarda ve sahte web sitelerinde hesap kurtarmaya yönelik bilgilere denk gelirdik. Bazılarında ücret bilgisi yer alırken bazılarında ise dolandırmaya yönelik yönlendirmeler vardı. Bu yetmez gibi birde virüslü bağlantılarla cihazları veya verileri çalma girişimleri bulunurdu.

Kapatılan Instagram hesabı nasıl açılır paylaşımlarına dikkat etmenizi öneriyoruz. Teknik ve sosyal medyaya yönelik yardıma ihtiyacınız varsa, sponsorlu numaramızdan bilgi alabilirsiniz.

Sıradaki teknoloji haberleri içeriği: Instagram takipçi sayısı 0 gözüküyor

Instagram Telefon Numarasını Değiştirme
Hesap için destek değerlendirilmesi
Kapatılan hesaba açmaya yönelik yardım seçenekleri 5
Kapatılan hesabın neden kapatıldığını anlama 5
Hesap için yardım alma seçenekleri 5
Hesap için erişim sağlama 5
Takip etmek:
Uzun yıllar teknolojiyle ilgili bir çok alanda çalışmış ve çalışma alanı ile ilgili gelişmeleri yakinen takip eden biri.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir