X Kaydını Şu anda Tamamlayamıyoruz Hatası (Twitter)

Mustafa Kemal Erdem
Yazar Mustafa Kemal Erdem 5 Minimum Okuma

Twitter sana bir kod gönderdik ve sonrasında hata: X kaydını şu anda tamamlayamıyoruz ne demek oluyor?

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Twitter’ da hesap açarken kaydını şu anda tamamlayamıyoruz hatası yaşayanların geneli, şüpheli durumlarda bu uyarıyı alırken birde almaya çalıştığınız kullanıcı adı sorunlu ya da alınmış ama sistem sonradan bu uyarıya düşürüyor. Haberimizde, bu sorunun temelde çıkış nedenlerinden ve nasıl atlatabileceğinizden söz edeceğiz.

X Hata Kaydını Şu anda Tamamlayamıyoruz Ne Demek Ne Yapılabilir?

X hesabı oluştururken güvenlik sorularını geçtikten sonra bir kod gönderiliyor bu kodu doğru girdiyseniz normalde hesabınızı oluşturmak için sonraki adıma geçmeniz gerekiyordu. Ancak doğrulama kodunu girdikten sonra kaydını şu anda tamamlayamıyoruz sorunu yaşanıyor. Bu doğrulama kodunda oluşan sorunla, şüpheli olarak algılanmanızla, almaya çalıştığınız kullanıcı adıyla, bağlantınız veya cihazınızla alakalı olma olasılığı var.

X kaydini su anda tamamlayamiyoruz 1
X kaydını şu anda tamamlayamıyoruz hatası

X Hesabı Açamıyorum: Kaydını Şu anda Tamamlayamıyoruz Neden Çıkıyor?

Bu hatanın çıkma olasılıkları şunlardan biri olabilir:

  • İşlem yapan kullanıcı bilgileri yasaklı olabilir.
  • Hesap oluştururken şüpheli bir duruma düşmüşseniz bu uyarıyı alırsınız.
  • Aynı kullanıcı bilgileriyle çok fazla hesap oluşturulma veya spam olarak algılanma.
  • Hesap açarken kullanılan internet veya cihazın kısıtlanması.
  • X sistemlerinde veya bulunduğunuz bölgede bir sorun yaşanması.
  • İşlem yaptığınız cihazın tarih ayarının sıfırlanması ve eski bir tarihe dönmesi.
  • VPN kullanarak yapılan işlemlerde engel uygulanma durumları. Bu sık olmaz ama bir çok kez denk geldiğimiz bir durumdur.

X Hesabı Açamıyorum Sorununu Çözme

X kod doğrulama sırasında kaydını şu anda tamamlayamıyoruz hatası aldıysanız, öncelikle internetinizi (WiFi ile bağlanıyorsanız) ve cihazınızı kapatıp açın. Sonrasında deneyip aşağıdakilerle devam edin.

Yukarıdaki olası sebeplerden biri veya bir kaçı buna sebep olabilir. Bunu anlamak adına teker teker bunların denenmesi gerekiyor.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

İnterneti Kontrol Edin:

Varsa başka bir bağlantı ile hesap oluşturmaya çalışın. Duruma göre VPN ile de denersiniz. Bağlantının engellenmesi veya ülkede sorun yaşanması gibi durumlarda en iyi test aracı bunlardır.

Kullanılan Cihazı Kontrol Edin:

Telefon veya bilgisayar kullanıyorsanız kapatıp açın. Sonrasında alternatif bir cihazla deneyin. İşlem yapılan cihazlar güvenlik görülmezse, hesap oluşturma veya kullanımlarda engellemelerle karşı karşıya kalırsınız.

Hesap Bilgilerini Kontrol Edin veya Değiştirin:

Hesabınızı farklı bilgilerle tekrar oluşturmaya çalışın. Aynı zamanda kullanıcı adını değiştirip deneyin. İsterseniz bir başkası sizin adınıza başka bir bölgeden hesap oluşturmaya çalışsın. Bu kişi, arkadaşınız ya da aileden biri olabilir. Deneyip size bilgi verir.

Hesap Oluşturma Engeli:

Yasaklanan bilgiler ve işlemler için bir süre denemeden beklemek en iyi yöntemdir. Bu, bazen bir gün kadar sürebiliyor. X platformunun uyguladığı kısıtlamaya göre değişken bir zaman dilimi vardır. Net bir cevabı olmaz. Bakmışsınız bir kaç dakika sonra işlem yapmışsınız. Ancak bu işlemi, uyarı aldığınızda kullandığınız internet bağlantısından ve cihazdan denememizi öneriyoruz.

X’ den Yardım Alın:

Geliştirici yardım sayfasını ve sorun bildirim ekranını kullanabilirsiniz. Tüm öneriler denendi ve bir kaç gün geçmesine rağmen hala aynı uyarıyı alıyorsanız o zaman bir destek talebi gönderin. Bir ihtimal sizden kimlik doğrulama yapmanız istenilecek. Burada kimliklik ekran görüntünüz ve ek bilgiler istenebilir. Bunları vermek istemezseniz farklı yöntemlere yönelirsiniz. Belki geçici bir durumla karşı karşıya kaldınız ve beklemeniz yeterli olacak.

Not: Gönderilen taleplere dönüşler hızlı olmayabilir. Bizim önerimiz 1-3 gün beklemeniz ve sonrasında bir daha destek talebi göndermeniz. Unutmadan, bazen geliştiriciler gönderilen talebi dikkate almayabiliyor. Özellikle ceza almış bilgilerle oluşturulan hesaplarda veya şüpheli gördükleri durumlarda dönüş sağlamadıkları oluyor.

Çoklu Hesap Açma ve Kullanımda Sorunlar

Normalde aynı bilgilerle birden fazla hesap oluşturabilirsiniz. Ancak kullanılan doğrulama bilgileri başka hesaplarda kullanılırken birbirini etkileyerek en son kullanılan hesaba geçebiliyor. Bunun yanı sıra sistemin şüpheli olarak görmesine neden olabilir. Net bir bilgi değil ama az çok karşılaştığımız durumlardır.

Sosyal medya sistemleri çoklu hesapları dolandırmada kullanıldığını düşünerek bir ön yargı baştan oluşturabiliyor. Bir insan iş dışında çok fazla sayıda neden hesap oluştursun ki?

Gereksiz gördüğünüz hesaplarınıza erişiminiz varsa kaldırmanızı öneriyoruz. En azından o hesaplarda kullandığınız bilgilere dikkat edin.

Sonraki: X videoları açılmıyor

Takip etmek:
Uzun yıllar teknolojiyle ilgili bir çok alanda çalışmış ve çalışma alanı ile ilgili gelişmeleri yakinen takip eden biri.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir