Flash Bellekten Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

Önemli verilerinizin olduğu flash disk içerisindeki belgeleriniz silindi veya boş görülüyorsa, veri kurtarmaya yönelik uygulamalar büyük ihtimal çok işinize yarayacak.

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 6 Minimum Okuma

Makalede, flash bellekten silinen veriler nasıl kurtarılır geniş bir anlatıma yer vermeye çalıştık. Verilerinizi kurtarmak için kullanacağınız programların işleyişine bakmadan işlemlere başlamamanızı öneriyoruz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Flash belleğinizde sildiğiniz verileri geri alabilmeniz için bazı işlemler yapılabiliyor. Bazı programların yardımıyla USB bellekleriniz üzerinden sildiğiniz dosyalarınızı geri getirebilirsiniz. Bugün sizlere Flash belleklerinizden silinen dosyalarınızı geri kurtarmanız için yapmanız gereken adımları anlatıyoruz. Flash bellek üzerinden silinen dosyalarınızı geri getirmek için aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz.

Flash Bellekten Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

Flash diskler, taşınabilir depolama cihazları olarak sıkça kullanılmakta ve bazen içeriğindeki veriler yanlışlıkla ya da dış etkenler dolayısı ile silinebiliyor. Silinen Flash bellekteki veriler nasıl alınır diye merak edenler için devreye veri kurtarma programları giriyor.

Veri Kurtarmaya Yönelik Önemli Uyarılar

Flash diskten veri kurtarırken dikkate alınması gereken bazı temel bilgiler şunlardır:

  • Verileri kurtarmaya yönelik işlem ne kadar erken başlarsa, verilerin kurtarılma şansı artacaktır.
  • Veri kurtarmanın başarılı olması için veriler silindikten sonra herhangi bir veri Flash’ a aktarılmamalı. Veri girişi olursa, daha önceki silinen verilerden bazıları ya da tamımı kurtarılamaz hala gelebilir. Veri üzerine veri denk gelmemeli.
  • Verilerin geri getirilmesi için yardımcı araçların güvenirliğinden ve etkili olduğundan emin olun.
  • Flash diskte donanım arızası olmamasına dikkat edin. Fiziksel arızalar veri kurtarmayı zorlaştırır ya da imkansız hale getirir.

Flash Bellekten Veri Kurtarma Adımları

Flash diskten silinen verileri kurtarmak için aşağıdaki adımları takip etmeye çalışın:

  1. Flash diski bekletmeden bağlı olduğu cihazdan çıkarın ve herhangi bir yerde kullanmayın. Bu, daha fazla veri kaybını önlemeye yönelik atılan adımlardan biridir.
  2. İnternette denk geldiğiniz veri kurtarma programlarını araştırmadan kullanıma geçmeyin.
  3. Verileri kurtaracağınız programı bilgisayarda çalıştırın ve Flash belleği bilgisayara bağlayın.
  4. Yazılımın kullanım rehberindeki gerekli bilgileri okuyun. Programın cihazlara erişim yapmasına yönelik gerekli izinleri verin.
  5. Veri tarama sonucu bulunan silinmiş verileri inceleyin. Kurtarmak istediğiniz dosyaları toplu ya da teker teker seçerek onat verin.
flash bellekten silinen veriler nasil kurtarilir 2
Flash bellekten silinen veriler nasıl kurtarılır

Veri Kurtarma Uygulamalarını Kullanma

Veri kurtarmasına yönelik popüler markaları az çok biliyoruz. Bunların bir kısmi bir alanda çok kaliteli işler yaparken başka bir alanda yetersiz kalabiliyor. Bunun için çoklu program denenebilir.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam
  1. Uygulama seçimi için internetten gerekli araştırmaları yapın. Kullanıcı yorumları ve şikayetleri önem arz ediyor. En sık kullandığımız programlar arasında “EaseUS Data Recovery Wizard” ve “Disk Drill” bulunmakta.
  2. Kullanmak istediğiniz uygulamayı resmi sitesi üzerinden indirip deneyin. Duruma göre satın alımı tercih edersiniz.
  3. Uygulama kullanım rehberini inceleyin. Diski taramayı başlatın. Bu işlem biraz uzun sürebilir ve yüzde yüz veri kurtarmayı başaramayabilir.
  4. Geri getirilen verileri inceleyin ve uygun gördüklerinizi geri alın.
  5. Verileri geri yüklemede farklı disk seçilerek işlem yapılmalı. Aynı alana veri çıkarılmaz.
flash bellekten silinen veriler nasil kurtarilir 1
Flash bellekten silinen veriler nasıl kurtarılır sorunu

Programla Flash Diskten Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır ?

Flash diskleriniz de yaşanan bazı problemler, sürekli kaybolan verileriniz, yanlışlıkla silinen dosyalar gibi bu tür problemlerden dolayı sürekli sorun yaşıyorsanız. Sizler için verilerinizi geri getirebileceğiniz bir program öneriyoruz. My Flash Recovery programı, bu program sayesinde silinen veya kaybolan verileriniz kurtarma şansınız var. My Flash Recovery programı ile silinen fotoğrafları, müzik dosyalarını, videoları ve diğer verileri kurtarabilirsiniz.

Fat 16 ve Fat 32 dosya sistemlerini destekleyen bu programın kullanımı da oldukça basit. Programın iki farklı formatı bulunuyor. Birinci formatı hızlı mod bu modda çok hızlı bir şekilde dosyalarınızı tarama yaparak verilerinizi listeler. İkinci mod ise kapsamlı tarama yani derin mod özelliği bu tarama biraz daha fazla zaman alabilir. Fakat bu taramanın asıl nedeni formatlanan Usb belleklerinizdeki verilerini geri almanız için kullanılmaktadır.

Programın ücretsiz sürümünde kurtarılacak dosyaların sadece önizlemelerini sizinle paylaşıyor. Eğer dosyalarınızı tamamen kurtarmak istiyorsanız ücretli sürümünü satın almanız gerekebilir.

Veri Kurtarma Programlarını Bulma

My Flasy Recovery programı ile silinen dosyalarınızı kurtarma şansınız var. Ücretsiz sürüm üzerinden sadece kurtarılacak dosyaların önizlemelerini görüntüleyebildiğinizi tekrardan hatırlatalım. Eğer kurtarılacak dosyalar listelenir de satın almak isterseniz My Flash Recovery indir yazarak aratabilirsiniz.

Ücretsiz sürümü indirmek için My Flash Recovery resmi sitesinden ya da güvenilir sitelerden indirebilirsiniz.

My Flash Recovery programı ile dosyalarınız eğer kurtaramaz iseniz aşağıdaki GetDataBack programını da deneyebilirsiniz. GetDataBack programı ile tüm diskler üzerinden silinen dosyalarınızı kurtarma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

GetDataBack programı ile tüm disklerde kurtarma işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bu program sadece silinen değil, virüs kaynaklı problemler, yazılım hataları, boot kaybı gibi diğer işlemleri de gerçekleştirebiliyor.

Flash Disk Veri Kurtarma Başarısı

Flash diskten silinen verileri kurtarma süreci, doğru adımları takip ederek başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Üstelik bu işlem, endişelenmenize gerek kalmadan kaybolan dosyalarınızı geri getirebilme imkanı sunar.

Sıkça Sorulan Sorular

1. Silinen verileri kurtarma şansımız nedir? Kurtarma şansı, üstüne yeni veri yazılmadığı ve donanım arızası olmadığı sürece çoğu veri geri getirilebilir.

2. Ücretli veya ücretsiz veri kurtarma uygulamaları: Ücretli uygulamalar genellikle daha fazla özellik ve veri kurtarma başarısı daha fazladır. Esasında ücretli olan uygulamalar sınırsız şekilde kullanım sunarken, ücretsiz olanlarda bu durum daha az dosya ile sınırlıdır. Bir çoğunun verileri ekrana getirir ama geri alınması için paralı sürüme geçiş yapılması gerektiği bilgisini verir.

Flash bellekten silinen veriler nasıl kurtarılır genel bilgi içere makalemiz buraya kadar. Yazı devamındaki öneri konumuz bu makale ile birebir ilgilidir.

Öneri makalemiz: En iyi veri kurtarma programı

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir