Telefonda silinen verilerin kurtarılması için kullanılan en iyi veri kurtarma programı hangisi? Bu konuda yapılan paylaşımların bir kısmı işe yararken, bir kısmı yüzeysel kurtarma işlemi yapmaktadır. Bu yazıda, telefonda veri kurtarma nasıl yapılır konusunda genel bilgilere yer vereceğiz.
Veri kurtarma destek hattı var mı? Evet, veri kurtarma konusunda uzun yıllardır teknoloji alanında birçok kurumsal şirkete destek hizmeti veren firmalar bulunmaktadır. Bu firmaların genel hizmetleri, kayıp verilerin kurtarılması adına çözümler üretmek üzerine odaklanmıştır. Normalde, veri kurtarma işlemleri genelde birbirine benzese de gelişmiş yöntemlerin kapsamı çok daha geniştir. Özellikle kritik verilerin kurtarılması için profesyonel destek hizmetine ihtiyaç duyabilirsiniz ve bu durumda bir uzman desteği gereklidir.
Bu yazıda, silinen verilerin önemine göre hangi yöntemlerin uygulanması gerektiğinden bahsedeceğiz. Ayrıca, konu içerisinde yer alan sponsorlu numaramız aracılığıyla destek hizmeti almak isteyenler için gerekli yönlendirmeleri de sunacağız.
Silinen verileriniz ne kadar önemli?
Ulaşmak istediğiniz verilerin önemine göre önerilerimiz olacaktır. Örneğin, çok önemli olmayan veriler için veri kurtarma programı veya veri kurtarma uygulaması önerebiliriz. Ancak sizin için çok önemli olan ya da şirket verileri söz konusuysa, bu durumda öncelikle verilerin durumunu değerlendirmek ve işlem yaptıracağınız yerlerin güvenilirliğini kontrol etmek gerekir.
Bu süreçte dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, her yapılacak denemenin verilerinize zarar verip vermediğinden emin olmaktır. Verilerin kurtarılması sırasında yanlış bir müdahale, geri dönülemez kayıplara yol açabilir. Bu yüzden profesyonel bir destek almak her zaman daha güvenlidir.
Veri üzerine veri gelmesi
Çalışan bir diskte veri kullanımı devam ettiği takdirde, silinen bazı verilerin geri alınması zorlaşır. Kısaca, veri üzerine veri geldiğinde kurtarma oranı azalır. Bu nedenle, işlem yapacağınız sistemlerde veri aktarımı, program kullanımı veya internet kullanımını durdurmanızı öneriyoruz. İlgili diski söküp başka bir sistemde kurtarma işlemini başlatmanız gerekebileceğinden, iyi bir plan yapılmalıdır.
En iyi veri kurtarma programı önerisi
Veri kurtarma programı olarak önerimiz, kesinlikle güncel olan programların kullanıcı yorumlarına bakmanızdır. Eskiden popüler olan bir programın, şimdilerde eskisi kadar popüler olmama ihtimali bulunmaktadır. Bu nedenle, kullanıcıların yaptığı yorumlar sizi doğru hizmete yönlendirebilir.
Önerdiğimiz en iyi 7 veri kurtarma programı şunlardır:
- EaseUS Data Recovery Wizard
- Disk Drill
- iBeesoft Data Recovery
- Wise Data Recovery
- UndeleteMyFiles
- DataRecovery
- TestDisk & PhotoRec
- Glary Undelete
- DMDE
İlgili sıralamaya göre herhangi bir kullanım önerisi yapmamaktayız. Bu sıralamanın rastgele olduğunu belirtmek isteriz. Bazı programların açıklamalarını aşağıda bulabilirsiniz.
EaseUS Data Recovery Wizard kurtarma programı
Firmanın halihazırda hizmete sunduğu yazılımlar arasında, eskiden beri kullandığımız şifre kırıcı programın günümüzde hala sorunsuz çalıştığını belirtelim. Şifresini unuttuğunuz bilgisayarlarda en etkili yazılımlardan biri bu firmanındır. Büyük ihtimalle veri kurtarmada da etkili olacaktır.
Kullanım alanlarına baktığımızda, programın şu tür verilerin kurtarılmasında işe yaradığını görmekteyiz:
- Dahili ve harici tüm diskler
- Dijital kameralardaki veriler
- Hafıza kartlarının geneli
- Format atılmış diskler
- Silinmiş verilerin geneli
- Virüsle silinmiş veriler
- Ve daha bilmediğimiz pek çok şey
Programın kullanımında, üç farklı mod bulunduğunu belirtelim: Tam kurtarma, silinmiş verilerin kurtarılması ve belirli bölümlerin kurtarılması. Seçeceğiniz moda göre tarama işlemi uzun sürebilir. Bu konuda, EaseUS Data Recovery Wizard silinen verileri geri alma programının nasıl kullanıldığını incelemeniz yeterli olacaktır.
EaseUS’un silinen verileri kurtarma programını kullandınız mı? Silinmiş dosyaların geri getirilmesi için çok para harcayanlar olabiliyor. Dosyaların içeriği ne kadar önemliyse, kullanılacak yöntemin doğru seçilmesi de o kadar önemlidir.
Veri kurtarma araçları arasında en avantajlı deneyimleri sunanlardan biri de EaseUS Data Recovery Wizard programıdır. Kurulumu ve kullanımı ilk bakışta karmaşık gibi görünse de, aslında oldukça basittir. Temel birkaç aşamayla kurulum başarılı bir şekilde tamamlanabilir. İşte, 5 adımda veri kurtarma programı ile silinen verileri geri alma süreci!
Silinen verileri geri getirme programı, Windows ve Mac sistemlerinde kullanılabilir. Kanıtlanmış başarı oranına sahip olan bu veri kurtarma programının, sunduğu kaliteli çözümleri siz de deneyimlemek istemez misiniz? 2 GB’a kadar ücretsiz veri kurtarma imkânı sunan bu programı denemenizi öneriyoruz. Memnun kalmanız durumunda, Pro, Pro + WinPE ve Technician sürümlerini de ücretsiz deneme seçeneğiyle kullanabilirsiniz.
Veri kurtarma yazılımına EaseUS’un resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.
Aşama 1: Easeus Data Recovery Wizard programını başlatma
Öncelikli olarak, programı sizin için uygun olan bir adresten indirin ve başlatmak için gerekli kurulumu yapın.
- Mümkün olduğunca, hard disk ve Windows kitaplıkları gibi alanlardan taramaya başlayın.
- Bu program, bölüm tablosunu okuyarak silinmiş tüm bölüm bilgilerini de tespit edecektir.
Aşama 2: Wizard programı ile cihazınızı tarayın
Bu aşama daha çok aygıtınızdaki silinmiş bilgilerin ortaya çıkarılmasını içerir.
- İlk ekranda “kurtar” sekmesi görülecektir.
- Buraya tıklamanız ile birlikte işlemler kendiliğinden başlayacaktır.
- Herhangi bir aksilik oluşacağını düşünürseniz işlem çubuğunun yanındaki
- “Duraklat” bölmesine tıklayabilirsiniz.
- Sol alt köşede ise kalan işlem süresi ve yüzdesi görülecektir.
Aşama 3: Program derin taraması
İlk tarama son derece hızlı olarak gerçekleşecek ve sonuç alınacaktır.
- İlk sonuçlar geldikten sonra sistem sizlere, “derin kurtarma” önerisinde bulunacak.
- Doğru şekilde dosyaların açılması sağlanmazsa…
Aşama 4: Yazılımla dosya kurtarılması
Bu aşamada dosyalarınızın önizlemesini ve kurtarılmasını sağlayabilirsiniz.
- Bu bölümde tarama sonucuna baktığınızda 3 kısma bölündüğünü rahatlıkla görebilirsiniz.
- Sol tarafta bulunan dizin listesini kullanarak; zaman, tür ve konuma göre 3 farklı yöntem kullanabilirsiniz.
- Ayrıca isterseniz tüm dosya türlerinde yer alan önizleme seçeneğini kullanabilirsiniz.
- Son olarak hedeflenen dosyayı veya dosyaları kurtarmak için ilgili ekranda bulunan “Kurtar” seçeneğini kullanabilirsiniz.
- Dosya kaydetme işlemini kesinlikle dosyaları kaybettiğiniz cihaza yönelik tutmayın. Aksi taktirde dosya kaybolma durumu tekrar edebilir.
Aşama 5: Kurtarılan dosyaları program ile aktarma
Programın son aşamasında dilerseniz dışa aktarma seçeneğini kullanarak tarama
verilerini dışarıya aktarabilirsiniz.
- Herhangi bir yeni aktarmaya başlamadan ve tarama başlatmandan sonuçları dilediğiniz yere aktarma imkanınız var.
- Kurtarma işlemini tekrardan gerçekleştirmek istiyorsanız; “İçe aktarma” seçeneğini kullanmanızı öneriyoruz.
Tüm bu işlemleri sırasıyla gerçekleştirdiğinizde, kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz. Konuyla ilgili tüm yorumlarınızı heyecanla bekliyoruz.
Disk Drill veri kurtarma programı
İlk olarak macOS sistemler için hizmet vermekte olan şirket, sonrasında Windows tabanlı sistemlere de yönelmeye başlamış ve zamanla en popüler yazılımlar arasına girmeyi başarmıştır. Tabii ki kesin olarak en iyilerden biri olduğunu söylemek mümkün değildir.
Disk Drill, aynı anda üç farklı algoritmayı çalıştırmasıyla dikkat çeken bir yazılımdır. Tarama işlemi, kayıp veriler bulunana kadar sürer. Normalde ulaşılamaz denilen verilerin, bazen bu yazılımla kurtarılabildiği gözlemlenmiştir. Ulaşılamaz sanılan bazı alanlara erişim sağlayabilmesi, önemli bir özelliğidir. Çalışmaya başlamadan önce bu alanlara ulaşıp ulaşamayacağı kontrol edilir ve bir yol haritası belirlenir.
Öneri olarak, kesinlikle kullanmanız gereken programlar arasında yer alır. Bu konuyla ilgili Disk Drill ile silinen dosyaları geri getirme adlı içeriğimizin devamını okumanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.
Silinen verileri geri getirmek için çok sayıda program bulunmaktadır. Çoğunlukla ücretli sürümler işe yaramaktadır. Bu programlardan biri olan Disk Drill, Android telefonlarda da etkili olabileceği gibi tüm iPhone modellerinde de kullanılabilir.
Sildiğimizi sandığımız dosyalar aslında tamamen silinmez; yalnızca belleğinizin bir kısmından kaldırılır ve bu nedenle erişim sağlanamaz. Yanlışlıkla sildiğiniz dosyaları, bu iş için özel olarak geliştirilmiş programlar yardımıyla geri getirmek mümkündür. Bu programlar, belleğinizde derinlemesine bir tarama yaparak silinmiş dosyaları tespit eder ve tekrar kullanılabilir hale getirir.
Ücretli veri kurtarma işlemleri yerine, bu tür programların ücretli sürümlerini satın alarak denemenizi her zaman öneriyoruz. Hatta satın almadan önce, geliştirici firmayla iletişime geçerek aklınızdaki soruları sormanız faydalı olacaktır.
Silinen verileri kurtarmak için hazırlanan birçok programın deneme sürümlerine piyasada ulaşabilirsiniz. Bu programlar, genellikle bir defaya mahsus veya kısıtlı tarama imkânı sunarak, tam sürümlerini satın almanızı talep etmektedir. Ancak, sildiğiniz dosyalarınızı kurtarmak için Disk Drill programı, sizlere ücretsiz ve ayrıntılı tarama imkânı sunan ender yazılımlardan biridir.
Disk Drill nedir? Nasıl çalışır?
Disk Drill, ilk olarak macOS işletim sistemlerinde kullanılan bir kurtarma programıyken, daha sonra Windows işletim sistemlerinde de başarıyla kullanılmaya başlandı. Silinen dosyalarını ücretsiz olarak taramak isteyenler için kolayca kullanılabilir bir programdır.
Silinen dosyaları geri getirme programı Disk Drill; kolayca indirilebilir, yüklenebilir ve ardından tek bir tuşa dokunarak tarama işlemi başlatılabilir. Bilgisayar konusunda çok profesyonel olmanıza gerek yok çünkü bu program, tek bir tuş yardımıyla istediğiniz doküman, resim, video gibi silinen dosyaların tamamını 3 farklı algoritma kullanarak en hızlı şekilde tarar ve sonuçları size aktarır. Geri getirmek istediğiniz dosyaları da sorunsuz bir şekilde kurtarmanıza olanak tanır.
Bu program, yalnızca bilgisayar için değil, tüm belleklerinizdeki geri getirme işlemleri için kullanılabilir. Bu özelliği, programın işlevselliğini önemli ölçüde artırmaktadır.
Kurtarma mantığı:
- All Files: Tüm dosyaların taranması için seçilir.
- Pictures, Videos veya Documents: Belirli bir kategori üzerinden veri analizi yapılabilir.
- İşlem tamamlandığında, sağ kısımda kurtarılan dosyalar listelenir.
- Geri almak istediğiniz dosyaları işaretleyin veya hepsini seçmek için üst kısımdaki kutucuğa dokunun.
DMDE veri kurtarma yazılımı
DMDE, orta seviye ve üst seviye kullanımlara hitap eden bir veri kurtarma programıdır ve temel kullanıcısı bilinçli olanlardır. Bazı yazılımlarda ayarların bilinçli şekilde yapılması gerektiğini unutmamanız gerekir. En önemli bilgi, her silinen verinin üzerine yeni bir veri geldiğinde kurtarılacak veriden bir parça kaybolabileceğidir. Bu nedenle, bilinçsiz şekilde kurtarma işlemi yapılmamalıdır.
Bu yazılımın içeriğini resmi sitesinden incelemenizi öneriyoruz. Bazı yazılımların kullanım alanı geniş olurken, bazılarının yalnızca belirli alanlarda etkili olduğunu biliyoruz.
UndeleteMyFiles yazılımı
Sabit ve taşınabilir diskler içerisinde farklı tarama tiplerine sahip bir yazılımdır. Dosya boyutları ve türlerine göre arama şekilleri sunulmakta.
Bu programın dikkat çeken yanlarından biri silinen maillerinde kurtarılmasının sağlanması. Tabi kesin bir bilgiye sahip değiliz.
iBeesoft Data Recovery programı
En sık tercih edilen programlar arasında yer alan iBeesoft Data Recovery, işlevselliği oldukça gelişmiş bir program olarak öne çıkıyor. Öneri listelerinde denk geldiğimiz bu programın genel kullanım alanlarına şöyle bir göz atalım.
Windows sistemlerinin dışında, macOS için de tercih edildiğini belirtelim. Hemen hemen tüm disk birimleri ile uyumlu çalışmakta. USB bellekler, kameralar, farklı cihazlardaki hafıza kartları ve daha fazlası için geniş bir kullanım alanına sahip.
iBeesoft Data Recovery, silinmiş fotoğrafların, videoların, ses verilerinin ve maillerin kurtarılmasına yönelik geniş bir hizmet sunmaktadır. Ayrıca, biçimlendirmeye uğramış sürücülerde de kolayca kurtarma işlemi yapabileceğinizi belirtelim.
Programı incelediğimizde, virüs saldırılarından etkilenen dosyaların da kurtarılmasına yönelik işlem yaptığı belirtiliyor. Bu özellik, bazı yazılımlarda bulunmakta olup, özellikle günümüzde iş alanlarında önemli bir gereklilik arz etmektedir.
En iyi veri kurtarma programı paylaşımlarına dikkat
En iyi veri kurtarma programları adı altındaki paylaşımlara dikkat edin. Bazılarında istemsiz program kurulumları yapılması veya programları çalıştırmaya zorlanmanız söz konusu olabilir. Bazılarında ise, reklam virüsleri veya tarayıcıya müdahale eden uzantılar bulaşabiliyor.
Veri kurtarma destek hattı
Android veri kurtarma programı kullanımlarına yönelik geniş çapta destek hizmetine ihtiyacınız varsa, 7/24 önerilen numarayı aramanızı tavsiye ediyoruz. Teknoloji alanında işler yapan kurumsal bir destek hizmeti ile tanışmanızı öneririz.
En iyi veri kurtarma programı göreceli olduğundan, her zaman güncel olan ve en iyi yorumları alan programların kullanılmasını öneriyoruz.
Ayrıca, içeriğimizin izinsiz alınmaması konusunda uyarıda bulunuyoruz.
Sonraki haber: Hard reset atılan cihazdan silinen fotoğrafları geri alma