Geçmişte daha sık karşılaşılan Facebook kendiliğinden kapanıyor ne yapabilirim sorunu şimdilerde pek çıkmıyor.
Öncelikle Facebook açar açmaz kendi kendine kapanıyor hatası alanların uygulaması gereken bir dizi test adımları var. Ne nedir anlamadan uygulanacak adımların bir çoğunun olumsuz dönüşleri oluyor. Aşağıya eklediklerimizi deneyip sonrasında çıkacak sonuca göre bir yol izleyeceksiniz.
Oturum açma sorunu ile karşı karşıya kalanların bir çoğunun hesaplarında olağan dışı etkenler oluyor. Kişi işlem yaparken başa dönme, uygulamadan atma ve oturum sonlandırma gibi çeşitli sebeplere neden olan sorunlar yaşanıyor. Konumuzda olası bir çok sebep üzerinde duracağız. Çözüm sağlaması adına ilk uygulayacaklarınız aklınıza yatanlar olmasını öneririz.
Facebook kendiliğinden neden kapanıyor?
Facebook kendiliğinden neden kapanır şeklindeki soruların cevapları birbirine benzer. Gün içerisinde ne olmuşsa direk bunla alakalı olma olasılığına bakılması gerekir. Bu kişiyle alakalı olacağı gibi belki uygulama tarafında da olumsuz giden bir şeyler vardır.
Hesap kendiliğinde kapanıyorsa olası sebepler bekli şunlardır:
- Telefonun tarihinin yanlış olması.
- Cihazda yeterli boş alanın kalmaması. (Var gibi görülen durumlarda bazen olan sistem için yetersiz kalıyor)
- Güncelleme almış uygulama veya telefonlarda.
- Kullanıcıların şüpheli davranışlarında.
- Yaptırıma uğrayan hesaplarda.
- Ülke içi veya dışı gelişmeler.
- Kullanıcının bağlantısının veya cihazının engellenmesi.
- Birbiri ile çakışan uygulamaların yol açtığı durumlar.
Gibi uzayan bir liste vardır. Bunların örnek olması adına yazıldığını belirtelim. Yani sizdeki kesin bunlardan biridir diyemiyoruz.
Facebook kendi kendine kapanıyor için ne yapılmalı?
Kendi kendine kapanıyor ne yapılmalı sorusuna yanıt arayanların önce gün içerisinde ne gibi şeyler yaptığına bakması gerekiyor. Yolunda gitmeyecek şeylerle uğraşmış çok sayıda kullanıcılarla karşılaşıyoruz.
Facebook kendi kendine kapanıyor için çözüm adımlarımız şunlarıdır:
- Telefondan veya herhangi bir cihazdan erişimde sorun yaşayanların kapat aç yaptıktan sonra alternatif sistemlerden hesapların denemeleri gerekiyor. Samsung kullanan birinin kesinlikle birde iPhone ile test etmelerini öneriyoruz. Tabi tarayıcı kullanımı da önemli bir test aracıdır.
- Uygulamaya güncelleme gelmişse gerekli yükseltmeyi yapıp tekrardan denemeleri gerekiyor. Olur da bu yükseltmeden sonra aksaklık yaşanmaya başlanmışsa o zamanda önceki uygulamanın versiyonlarını kurup deneyin.
- Açık olan oturumları sonlandırın. Tüm açık olanlar kapatılsın. Tekrardan açarken bu sefer farklı giriş bilgisi ile deneyin. Örnek kullanıcı adınızla, mail ile, telefonla veya Instagram gibi alternatif ekli olan seçenekler varsa bunlarla açın.
- Şifre değiştirmeye gidin. Oradan da atıyorsa tarayıcının gizli sekmesinden parolayı unutmuş gibi işlemi uygulayın. (Normal sıfırlamada erişim olmazsa aşağıya önemli bir sıfırlama adımından söz edeceğiz)
- İnternetinizi değiştiriniz. Artı varsa birde başka hesabınızla oturum testi yapın.
Bunların dışında uygulayacağınız adımlarımız var. Bu adımların yukarıdakilere göre alınan uyarı sonrasında da uygulanır.
Uygulamasında sıkıntı olanlar
Bazen yüklü olan uygulamaların birbirini etkileme veya dahili servisleri sorun çıkardığı durumlar vardır. Bunlarda ise telefonun ayarlarında bulunan uygulamalar denilen alandan Facebook yazana dokunup, içerisinden önbellek ve veri / güncelleme kaldırma butonlarının kullanılması gerekiyor.
Yukarıdakinden sonra isterseniz sonradan kurduğunuz bir kaç uygulama varsa bunların kaldırılması veya durdurulmasını öneririz.
Bu başlıkta son deneyeceğiniz işlemse uygulamanın diğer sürümleri ile denemeniz olacak.
Oturum sorunlarında telefonda yapacaklarınız
Telefona gelen yükseltmelerden sonra yaşanan aksilikler çok olmasa da bazen yaşanıyor. Geri dönüşü olmayan işlemlerde sıfırdan yazılım atılmasına kadar giden süreçler var. Tabi önce aşağıya eklediklerimizi uygulayın, sonrasında ise yazılıma yönelme durumunuzu değerlendirirsiniz.
Arka tarafta çalışanlar, tarih yanlışlığı, boş alan ve son uygulanan neler varsa bunları kontrol edin.
iPhone’ da kendiliğinden kapanma durumlarında genel bölümündeki sıfırla içerisinden ağ ayarlarının sıfırlanmasını öneriyoruz. Baktınız her adımdan sonra yine aynısı söz konusu, o zaman fabrika ayarına döndürmek veya sosyal uygulamaların bir arada yönetildiği uygulamalarla denenmesi gerekecek.
Şifrenizi sıfırlayarak tekrar deneyin
Bilgisayar kullanarak yapacağınız işlemde eskiden kod sorunlarında kullandığımız bir adımdan söz edeceğiz.
- Tarayıcı kullanarak 2 sekme açılır,
- Birincisinde Facebook.com,
- Diğerinde bu hesabı açarken kullandığınız mail hesabının oturumu açılır,
- Şifrenizi unutmuş gibi Facebook sitesinden gerekli seçeneğe dokunursunuz,
- İşlemde açık olan mail oturumunuzu Facebook algılayıp yeni bir şifre girmenizi isteyecek,
- Girdikten sonra oturumunuzu tekrar açınız.
Yeni hesap açmayı düşünün
Yeni bir hesap açarak bunu yardımcı hesap olarak kullanın. Hem de test için denersiniz.
Facebook uygulaması aslında basit ve sade yazılıma sahiptir. Yapmanız gereken bir çok işlemi zorlanmadan yapabilirsiniz. Bu durum üyelik işlemleri içinde geçerlidir. Kolaylıkla bir facebook hesabı açabilirsiniz. İlk olarak facebook.com adresine tarayıcınızdan veya telefonunuzdan giriş yapınız. Önerimiz hesap açmak için bilgisayarı kullanınız. Karşınıza üye olacağınız ekran gelecektir. Facebook üyelik işlemlerinin yapıldığı ekran aslında firmanın anasayfa alanıdır. Sayfa açıldığında ekranın sağında yer alan bölümleri doldurunuz. Bu ekrandaki bölümler içerisinde sizler için en önemli yer e-posta adresinizi yazdığınız bölümdür: Eğer doğru bir e-posta adresi yazmazsanız ağ üyeliğinizi onaylamayacaktır. Bundan dolayı şifresini bildiğiniz bir e-posta adresini bu bölüme yazınız. Eğer e-posta adresiniz bulunmuyorsa internete e-posta al yazdığınızda karşınıza gelen onlarca siteden birinden alabilirsiniz.
Aşağıda facebook hesap aç ekranı görünmektedir. Bu bölümde ilk kısma ad ve soyadınızı giriniz. Bu bölümde gerçek adınızı yazabildiğiniz gibi anlamsız şeylerde yazabilirsiniz. Fakat arkadaşlarınızın sizi bulmasını istiyorsanız gerçek ad ve soyadınızı yazmalısınız.
Sonraki gelen iki kutucuğa ise şifresini bildiğiniz e-posta adresini yazınız. Bu iki kutucuğa da aynı mail adresini yazmalısınız.
Son kutucukta ise şifreniz bulunmaktadır. Facebook hesabınız açarken kullanacağınız güçlü bir şifreyi bu ekrana yazınız.
Yukarıdaki resimde yer alan doğum tarihi bilgilerinizi de girdikten sonra Hesap Aç yazısına tıklayınız. Bu işlemden sonra facebook hesabınız açılmıştır. Bu işlemden sonra karşınıza gelen ekrandaki bilgileri doldurabileceğiniz gibi sayfanın altında bulunan geç yazısına da tıklayabilirsiniz.
Ayrıca bu işlemler sırasında e-posta adresinize doğrulama linki gelecektir bu linke tıkladığınızda hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Hesap güvenliği içinde mobil doğrulamayı açınız. Yani Facebook hesabına girerken telefona gönderilen kod yardımı ile giriş sağlayan güvenlik seçeneği.
Facebook kendiliğinden kapanıyor ne yapabilirim sorularına yanıt verdiğimiz yazımızda Facebook açar açmaz kapanıyor sorunu için ne yapılmalı buna yanıt verdik.