Instagram kod girdiğimde sayfa yenileniyor

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 4 Minimum Okuma

Instagram kod yazdığımda sayfa yenileniyor sorunu çekenlerin çoğunun problemi ortak oluyor. Çözümü nasıl olacak diyene yine deneme yanılmayı öneriyoruz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Hayatınızda önemli olarak gördüğünüz anlarınızı filtrelenmiş şekilde paylaşmanız için önemli platformlardan biri de instagramdır. Fakat sanal ortamda her şey de olduğu gibi burada da dolandırıcılar kullanıcıları kandırmaya çalışabiliyor. Online zorbalar, hacklar ve çeşitli dolandırıcıların çok sık karşınıza çıkabiliyor. Ancak bunların sizi etkilemesine izin vermeyiniz.

Hesabınızın gizliliğinin kontrol edilmesi açısından ve güvenliğin arttırılması için uygulayabileceğiniz bazı ayarlar bulunabiliyor.

Hesapların daha güvenilir bir hale getirmek için belki araştırıyor olabilirsiniz. Birilerin hesabınızı ele geçirmiş olmasından ve paylaşımlarda bulunmasından endişe duyuyorsanız, 2FA özelliğin kullanılması bir zorunluluk olabilir. Şifre girildikten sonra ek bir doğrulama yöntemi gerektirerek, bir korsanın şifrenizi eline geçirme olasılığını güçleştirebilirsiniz. Ekli yöntemler ve fiziksel erişim yapılamadan hesabınıza erişilmesi çok zordur.

Instagram kodu yazdığımda sayfa yenileniyor

Buradaki durum belki sizden alakalı belki geliştiricinin yapmış olduğu bir çalışma sonucu olumsuz bir şeyler çıkabilir.

Kodu yazdığımda sayfa yenileniyor veya aynı sayfada kalıyor şikayetlerinin temelinde aşırılık yatıyor olabilir. Buradaki gerekli düzenlemelerin zamanla yapılacağını düşünüyoruz. Şimdilik zamanla bir şeylerin değiştirğine şahidiz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam
  • Kullanmış olduğunuz mobil cihazla alakalı olması durumunun analizi için farklı bir telefon kullanılmasını önermekteyiz.
  • Şüpheli olarak görülme durumlarında birde farklı bir internet kullanılabilir.
  • Bilgisayardan deneme yapmayanların kesinlikle kontrol etmeleri gerekiyor.
  • Sık kullandığınız cihazlarda beni hatırlanın aktif olmasından dolayı belki kod kullanılması gerekmez.
  • Tarayıcıyla deneyenlerin geçmişinin silinmesi ve duruma göre tarayıcının sıfırlanması gerekebilir. Tabi gizli sekme denilen özelliğin kullanılması da iş görebilir.
  • Kodu giriyorum ve başa atıyor diyenlerin çoğunda sık denemeler veya kullanılan tarayıcı / uygulama hatalarından çıkıyor.

Farklı cihazlarla ve internetle denendikten sonra birde başka hesap varsa onla internet ve cihaz testi yapılabilir. Unutmadan uygulamaya gelen güncellemelerin böyle bir arızayı çıkarma olasılığı var. Bundan dolayı önceki versiyonlara geçiş yapılmasını öneriyoruz.

Erişim yapanların hesabın türünü değiştirmelerini öneriyoruz. Ek olarak bir tane daha giriş seçeneğinin ekli olmasında fayda olacağını düşünüyoruz.

Kod girilmiyor şikayetlerinde farklı yerlerden ve genelde aynı şeylerin olduğundan emin olmadan bir şeye kalkışılmamasını öneriyoruz.

Instagram kod girdiğimde sayfa yenileniyor

Ek güvenlik yönteminin eklenmesi

Özelliğin ayarlanması adına profil alanına gidin. Ayarlar bölümünü seçiniz. Güvenlik sekmesindeki “İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması” sekmesindeki “Başlayın” yazana dokunun. Sonrasında metin mesajları ya da “Google Authenticator” tarzı doğrulama yöntemleri aracılığı ile 2FA’ yi aktif edebilirsiniz.

Cihazınız bağlantı problemleri yaşıyor ve kod alamıyorsa, kurtarma yönteminin devreye girdiği yer burası olacak. Ayarlar sekmesinden Güvenlik alanına ve sonrasında “2 Faktörlü Kimlik” olan seçeneğe giriniz. Kurtarma Kodları’na gidiniz ve oturumun açılması için kodları kullanınız.

Kullanıcının sahte mail üzerinden resmi bir yazışmalar arasında gerekli ayrımı yapması adına gerekli yardımı şirket, “Gelen ve içeriğinde iddia edilenin gerçek olup olmadığının kontrol edilmesi adına br özelliği hayatımıza sokacak. Önemli bir özelliğinin olduğunu belirtmekte fayda olacaktır.

Bu özellik, Güvenlik sekmesinde yer alan “Instagram’dan gelen e-postalar” olarak adlandırılacak. “Güvenlik” alanındann hesap güvenliliğinin, giriş konumları ve bir kaç bilgi 14 güne kadar geliştirici tarafından size atılan mail listesinden görüntüleyebilirsiniz. “Diğer” şeklinde gözüken sekmede, kalan mailler size gösterilmektedir.

Instagram kodu yazdığımda sayfa yenileniyor

Tarayıcı ile ilgili ayar alanına girip “Giriş etkinliği” bölümü üzerinden gerekli takibi yapabilirsiniz. Hatta giriş yapılmasında veya paylaşımlarda bildirimde bulunma aktif edilebilir.

Bu sayfa üzerinden Instagram size hesabınızı kullanarak giriş yapmış olduğunuz konumlar için bir liste olarak tamamını gösterecekler. Mevcut konum doğrulanabilir ve de önceki etkinlikler incelenebilir. Eğer ilgili listede yabancı olarak gördüğünüz konumlar yer alıyorsa, bu cihazların oturumlarını çıkışa atıp hızlı şekilde parolanızı ve giriş bilgilerini değiştiriniz. Duruma göre ek giriş seçeneklerinden yararlanırsınız. 


Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2021, 03:24

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir