Testleri en iyi geçen virüs programları hangileri olduğunu merak ediyor musunuz?
En iyi, en hızlı ve bilgisayarı yavaşlatmayan ücretli / ücretsiz virüs programları hangileri. AvTest’ leri ile yola çıkarak hazırladığımız haberimizde detaylı kıyaslamaları resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.
İnternet ne kadar yararlı olsa da bazı zararlı yazılımlar bilgisayarlarımızda bulunan bilgileri çalabileceği gibi bilgisayarların çalışmaz hala gelmesine de neden olabilmektedir. Anti virüs yazılımları ise bu zararlı yazılımlara karşı bilgisayarımızı korumaktadır. Bu programların ücretli ve ücretsiz olanları vardır. Bu yazımızda en iyi ücretsiz ve ücretli virüs programları hakkında tavsiyeler vereceğiz.
En iyi ücretli virüs programı
Kaspersky virüs programı: Günümüzde birçok virüs programı bulunmakta ancak bazıları kendini kanıtlamış ve geniş kullanım kitlesine ulaşmıştır. Bir Rus menşeli program olan Kaspersky, günümüzde en çok kullanılan ücretli programlar arasındadır. Virüs programı olarak ödüllere sahip olan program oldukça iyi çalışmakta ve taramalarda ve korumadan başarılı olmaktadır. Ancak bu programın en büyük dezavantajı ise yüksek işletim sistemi istemesinden dolayı bazı bilgisayarlarda kasmalara yol açabilir. Yani bilgisayarınızın donanımsal açıdan iyi olması gerekiyor. Eğer donanımınız yetersiz ise bu seferde virüs programının ayarlarından bazı özelliklerini devre dışı bırakmanız gerekiyor.
Bitdefender virüs programı: Son bir kaç yıl öncesine kadar en iyi antivirüs programı olma özelliğine sahip Bitdefender, son yıllarda bazı virüs programları ile başa baş gidebiliyor. Ama hala en iyilerden. Bu virüs programı da çok fazla donanım tüketiyor. Virüs test grubu Av-test’ i incelediğimizde ay ay ve yıl yıl değerleri görebilirsiniz.
Nod32 virüs programı: Bu göz önünde bulundurulduğunda Nod32 ise diğer bir ücretli virüs programı olarak karşımıza çıkmakta. Nod32 uygun fiyatı ve bilgisayarın işletim sistemini yormadan çalışmasının yanı sıra virüslerden korumadaki başarısı oldukça çok tercih edilmesine neden olmuştur.
En iyi virüs programları Windows 7 testleri
En iyi virüs programları Windows 10 testleri
Ücretsiz virüs programları
Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz virüs programları sınırlıdır. AVG AntiVirus bunların başında gelmektedir. Ne kadar ücretsiz gibi görünse de bazı özelliklerini kullanmak için ücret ödemek gerekir. Bu virüs programının dışında Avast’ da en iyi ücretsiz virüs programlarının arasında yerini alıyor. Özellikle Avast antivirüs programını kullanan çok sayıda Windows kullanıcıları var. Avira programını da aynı kefeye koyabiliriz.
Son zamanlardan kendini kanıtlamış ve kullanıcısı artmış programlardan bir diğeri ise Microsoft Security Essentials olarak karşımıza çıkmakta. Ücretsiz olarak bilgisayarınızı koruyabilecek idare eden virüs yazılımlarından biri.
Not: Hem iyi hemde bilgisayarı yormayan bir virüs programı arıyorsanız ücretsizlerden AVG, Avast ve Avira tercih edilebilir. Önerdiğimiz virüs programlarının ücretli sürümleri de gerçekten başarılı.
En iyi mobil virüs programları test raporu
Geçen yıla ait bilgiler
Virüs koruma ve performans değerlerine göre Bitdefender, Kaspersky ve Avira yapılan alanlarda çok iyi sonuçlar aldılar. Özellikle virüs programlarının içerisinde Avira büyük ilgi gördü. Yapılan testlerde en fazla yer alan ücretli sürümler oldu. Ücretsiz virüs programlarının çok fazla yer almadığı sonuçlarda en çok tercih edilen ücretsiz virüs programı Avast oldu.
Sizce en iyi virüs programı hangisi?
Aynı zamanda en hızlı sistemi ağırlaştırmadan çalışan virüs programı ve uygulaması hangisi? Malum en iyi virüs programı aynı zamanda en hızlı ağırlaştırmadan çalışan bir virüs programı olmuyor. Ya yüksek donanımlı bir sistem kullanılmalı yada en iyilere yakın bir virüs programı tercih edilmeli.
Kullandığım Bitdefender 2016 beklediğimden daha iyi çalışmakta. Ama orta derece yada iyi yakın virüs programları Avira, Eset ve Avast tercih edilebilir. AV-TEST’ de yer alan virüs programları Microsoft Windows 8.1 işletim sistemi üzerinden teste tabi tutuldu.
Bitdefender, Kaspersky Lab AhnLab, Avast, AVG, Avira, BullGuard, Check Point, ESET, F-Secure, G Data, K7 Computing, McAfee, Comodo, Microworld, Norman, Heal Symantec, ThreatTrack, Trend Micro ve Panda Security.