Instagram Videonu Kaldırdık: Paylaşım Engeli

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 5 Minimum Okuma

Instagram videonu kaldırdık, Instagram tarafından son günlerde Filistin ve Haniye paylaşımlarına yönelik uygulanan kısıtlamadır. Makalemizde, hem buna yönelik bilgiler içermekte hem genelde oluşan sorunlara yönelik uygulanacak adımlara yer vereceğiz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Daha önce fotoğrafını kaldırdık şeklinde uyarı vermişti. Aynı tarz görüntüler yapan hesaplara yönelik video içeriğinde Haniye veya Instagram’ ın uygun görmediği görüntüler varsa bunlarda engellenmekte.

Instagram Videonuzu Kaldırdık Uyarısı

Son zamanlarda Instagram’da bir çok kullanıcı, “Instagram videonu kaldırdık” şeklinde uyarılar almaya başladı. Bu uyarı, Instagram’ ın uygun görmediği paylaşımları yapan hesaplara yönelik bir paylaşım engelidir. Bu tür bir durumla karşılaştığınızda, videonuz neden kaldırıldığını anlamak ve bu durumu düzeltmek için neler yapacağınızı bilmeniz gerekiyor.

1. Instagram’ın Topluluk Kuralları Nelerdir?

Instagram, hesap sahiplerinin içeriklerini paylaşırken uymaları gereken belirli kurallar koyar. Bu kurallar, nefret söylemleri, şiddet, çıplaklık, telif hakkı ve hassas konuları kapsar. Bir video bu kurallara uymadığında, Instagram tarafından video otomatik olarak kaldırılır ya da paylaşıma izin verilmez. Paylaşıma devam eden hesaba yönelikte bir süreliğine paylaşım engeli uygulanır.

2. Videonuz Neden Kaldırılmış Olabilir?

Videonuzun kaldırılmasının birkaç olası nedeni olabilir. Bu nedenlerden bazıları şöyle:

  • Videonuz başkaları tarafından şikayet edildiyse ve bu şikayetler Instagram tarafından doğrulandıysa, video kaldırılabilir.
  • Instagram, belirli anahtar kelimeler veya görsellerle ilişkilendirilen içerikleri otomatik olarak inceleyen algoritmalar kullanmakta. Bu algoritmalar, Instagram’ ın belirlediği kurallara aykırı bir paylaşım algıladığında videoları kaldırır.
  • Videolarınızda izinsiz kullandığınız müzikler, videolar veya görseller bulunuyorsa, telif hakkı sahipleri tarafından ya da sistem tarafından bu durum algılanabilir.

3. Instagram Videonuz Kaldırıldığında Ne Yapmalısınız?

Videonuzun kaldırılması durumunda, yapılabilecek birkaç şey vardır:

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam
  • Instagram, videoyu kaldırılmasının yanlış olduğunu düşünüyorsanız ve itiraz etmek için bir seçenek sunmuşsa bunu kullanabilirsiniz. İtiraz sırasında, videonun kurallar ihlali yapmadığını açıklayan sağlam bir gerekçe sunmanız önerilir.
  • Kaldırılan videonuzu inceleyin ve gerçekten bir ihlal yapıp yapmadığını kontrol edin.
  • Eğer videonuz bir türlü yayınlanmıyorsa, videonuzu başka sosyal medya ağında paylaşmaya çalışın.

4. Gelecekte Bu Durumla Karşılaşmamak İçin Ne Yapabilirsiniz?

Bu tür sorunların önüne geçmek için, Instagram’ın topluluk kurallarını iyi anlamak gerekiyor. Uzun zamandır bir Instagram kullanıcısıysanız, hangi nedenlerle içeriğinizin kaldırıldığını daha uyarı vermeden bilirsiniz. İçeriğinizin hassas olmadığını bilseniz dahi ısrarla paylaşmaya çalışmamanızı öneriyoruz. Aksi takdirde daha büyük engellemelerle karşılaşacaksınız.

instagram fotografini kaldirdik 3
Instagram videonu kaldırdık

Instagram Videonu Kaldırdık Sorunu İçin Atılacak Adımlar

Video kaldırıldıktan sonra hala hesabınızda sorun varsa ya da videoyu kaldıramıyorsanız, bir iki gün kadar hesabınızı kullanmadan beklemenizi öneriyoruz. Sonrasında kendiliğinden düzelmesini bekliyoruz. En azından videoyu kaldırmanız ve itiraz etmeniz için bir seçenek sunulur.

Instagram videonu kaldırdık sorunu için aşağıdaki önerileri uygulamanızı öneriyoruz. https://teknolojihaberleri.tr

Instagram Videonu Kaldırdık: Genelde Oluşan Durumlar

Böyle uyarılar zaman zaman genelde yaşanır. Sistemdeki sorunlar ya da yanlış algılanma gibi nedenlerle oluşabiliyor. Yapmanız gereken sizin gibi başkaları da var mı diye araştırma yapmanız.

Instagram Videonu Kaldırdık: İnternet, cihaz ve hesap kontrolü

Bu durum, başlıktaki herhangi şeyi engellemesi sonucu da yaşanabilir. Örnek, cihazınız engellenmiştir ama başka bir cihazdan oturum açtığınızda sorun olmaz.

Deneyeceğiniz başka bir internet bağlantısı yoksa, VPN uygulamalarından birini kullanıp hesabınıza girin.

Instagram Videonu Kaldırdık: Şifre Yenileme

Şifre unutmuş gibi yapacağımız bir işlem hesabımızı tetikleyecektir. Bunun için mobilden veya bilgisayardan bir tarayıcı açın ve “Şifreni mi unuttun” seçeneğini kullanın. Bu işlemden önce isterseniz tarayıcıda bir sekme daha açın ve Instagram hesabınıza kayıtlı olan mail hesabının oturumu açık olsun. Sıfırlamada bu oturumun açık olduğu algılanacaktır.

Instagram Videonu Kaldırdık: Ek Oturum Açma Seçeneklerini Kullanın

Daha önce kullanmadıysanız, telefon numarasını ekleyip doğrulayın ve numaranızla oturumunuzu açın. Aynı zamanda bu yöntem şüpheli görülen hesaplar için bir güven sağlama yöntemidir. Eklemediyseniz Facebook hesabınızı bağlayın.

Instagram Video Paylaşım Engeli: Hesap Türünün Değiştirilmesi

Bu yöntemi çoğu sosyal medya sorunlarında kullandık. Hesaba yönelik tetikleme adımı olarak kullanılabilir. Yapacağınız işlem, uygulamadan ayarlara gidip hesap türü adlı seçenekten hesabınızı işletme olarak değiştirmek. Denemeden sonra istediğinizde tekrardan kişisel olan hesabınıza dönersiniz. Eğer işlem yapma engeli uygulandıysa, çok fazla deneme yapmadan beklemeniz ve ertesi gün denemenizi öneriyoruz.

İlişkili makale: Instagram fotoğrafını kaldırdık

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir