Instagram Videolar Açılmıyor Siyah Ekranda Kalıyor

Mustafa Kemal Erdem
Yazar Mustafa Kemal Erdem 5 Minimum Okuma

Instagram videolar açılmıyor sorunu sürekli çıkıyor mu? Makalemizde, bir dönem cihazlarda ekstra uygulama kullanımına kadar giden bir süreçten bahsedeceğiz.

teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Telefondan Instagram videoları açılmıyor sorununa birde tablette video izleyemiyorum sorunu eklendi. Çoğu bu tarz durumlarda, sistemde yaşanan olumsuzlukların buna neden olduğunu düşünüyoruz. Lakin hesap ve cihaz sebepli nedenlerde olabilmekte.

Instagram Videolar Açılmıyor Sorununun Nedenlerine Yönelik çözümler

  1. İnternet bağlantısında veya ülke içi / dışında oluşan sorunlar. Bu durum bazen bulunduğunuz bölgedeki port sorunundan kaynaklı olabiliyor. Ancak herhangi bir erişim engeli var mı diye internette araştırmanızı öneriyoruz.
  2. Instagram videolar açılmıyor sorununa neden olan diğer bir etkense, uygulama ayarlarının yanlış yapılandırılmasıdır. Videoların açılması için bir yardımcı uygulama kullanılıyorsa bunun ayarlarını veya açılış tercih ayarını kontrol edin.
  3. Yardımcı video oynatma uygulaması edinin. Belki cihazın sisteminde sorun var ve denemek için uygulama kullanılabilir.
  4. Oynatmaya çalıştığınız videonun formatını cihazınız destekleyemeyebilir. Burada yine yardımcı uygulamaların denenmesi şart. Duruma göre alternatif sosyal medya platformlarında da denenebilir.
  5. Cihaza yüklü olan bir uygulama buna mani olabilir. Örnek koruma uygulaması veya video oynatmaya yönelik yüklenen bir uygulamanın ayarları buna neden oluyor.
  6. Çok eski bir cihaz kullanıyorsanız, cihazın güncellemeleri varsa yapın yoksa Google’ dan bir araştırma yapın.
  7. Cihazın tarih ayarında yanlışlık varsa videolarda sorun çıkarır.
  8. Cihazınızda yeteri kadar boş alana sahip değilseniz, videoların oynatımında zaman zaman sorun yaşarsınız.

Instagram Videolar Açılmıyor İçin Ek Öneriler

Paylaşılan veya paylaştığınız Instagram videolarını izlerken ses geliyor fakat görüntü yoksa veya siyah ekran geliyorsa, farklı cihazlardan denedikten sonra aşağıdakilere bir göz atın.

  1. Tarayıcıyla ve uygulamayla ayrı ayrı deneyin.
  2. İnternet bağlantınızı değiştirip deneyin.
  3. Uygulamanın içerisindeki önbellek seçeneğini çalıştırın.
  4. Instagram uygulamasını silip yeniden kurun ve durum aynıysa, uygulamanın bir kaç versiyon eski olanını deneyin.
  5. MX Player adlı uygulamayı yükleyin, örnek bir videoyu açarken MX Player (her zaman) seçip açın.
  6. Uygulamanın ve cihaz yazılımının güncel sürümü varsa güncelleme yapın.
  7. Hücresel veri kullanımını kapatınız. Instagram’ dan “Ayarlar” (çark simgesi) / “Hücresel Veri Kullanımı” / “Daha Az Veri Kullan” 
  8. Cihazın ayarlarından Ekran / Görünüm oranı düzeltmesi kısmından Instagram üzerinde tik simgesi varsa kaldırın. (Bu önerimiz eski modellerden bazılarında işe yaramakta)
  9. Cihazı duruma göre fabrika ayarlarına çevirmeniz gerekebilir.

iPhone’ da Instagram Video Açılmıyor Sorunu için Yapılacaklar

iPhone’ da;

  1. Ayarlar / Videolar / Oynatma için Hücresel Veri kapatınız. Oynatma kalitesi “En uygun” veya “İyi” seçeneklerini deneyiniz.
  2. Ayarlar / Genel / Arka Planda Uygulama Yenile Instagram’ ı kapatınız.
instagram video acilmiyor siyah ekran 1
iPhone Instagram videolar açılmıyor
instagram video acilmiyor siyah ekran 2
Instagram video açılmıyor sorunu

Duruma göre uygulamanın ayarlarından da Hücresel veri ayarını değiştirerek denersiniz.

instagram video acilmiyor siyah ekran 3
Instagram videolar açılmıyor siyah ekran sorunu

Duruma göre ağ ayarlarını sıfırlayın. Bunun için, Genelde yer alan Sıfırla ve Aktar başlığına dokunun ve ağ ayarlarını sıfırlayın.

teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Instagram Videolar Açılmıyor Android Cihazlar İçin Öneriler

Cihazınızda sorun olup olmadığını başka cihazlarla deneyin. Duruma göre birde başka bir hesapla cihazınızı denersiniz. Eğer sorun varsa;

  • Uygulamalar denilen alana girin ve Instagram yazısına dokunun.
  • İçeriğinde önce önbellek temizliğini başlatın.
  • Sonrasında güncellemeleri kaldırma.
  • Son olarak yukarıdaki seçenekleri çalıştırdınız ama hala sorun varsa, bu sefer aynı bölümde yer alan verileri sil seçeneğini kullanın.

Cihaz Uygulama ve Güncelleme Sorunu

Telefonda sistem ve uygulama güncellemelerini kontrol edin. İşletim sistemi sorunlarında güncelleme işe yaramazsa, cihazı fabrika ayarına döndürmeniz gerekiyor.

Unutmadan Instagram videolarını tarayıcı kullanarak deneyin ve duruma göre hareket edin. Örnek uygulamada sorun çıkarıyorsa, uygulamayı kaldırın yeniden kurun. Baktınız olmadı bu seferde tekrar kaldırın ve eski bir sürüm yükleyerek deneyin.

Instagram Videolar Açılmıyor Hesap Sorunu

Hesabın sorunlu olup olmadığını başka bir hesabı deneyerek anlarız. Ancak burada çoklu deneme işlemleri olacak. Örnek, interneti test etme, hesabı ve cihazı test etme gibi deneme yanılma adımlarımız var.

teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Instagram Videolarında Siyah Ekran Sorunu

Instagram kullanıcılarından bazılarında yaşanan video izlerken siyah ekran sorunu, bir dönem cihazların yazılımlarına göre karşılaşılırdı. Cihazların arayüzü ve desteğine göre şekillenen bu durum için yardımcı oynatma uygulamalarına veya codex araçlarına ihtiyaç olurdu.

Siyah ekran sorunu, videonun yalnızca sesini duydukları halde, siyah bir ekranla karşılaştıkları anlamına gelmektedir. Bu sorunun birçok farklı nedeni olabilir ve çözümü değişkenlik gösterir.

Sonraki: Instagram bilinmeyen bir ağ hatası oluştu

Takip etmek:
Uzun yıllar teknolojiyle ilgili bir çok alanda çalışmış ve çalışma alanı ile ilgili gelişmeleri yakinen takip eden biri.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir