Instagram Henüz Hiç Gönderi Yok Hatası

Mustafa Kemal Erdem
Yazar Mustafa Kemal Erdem 5 Minimum Okuma

Instagram uygulamasında birinin profiline girdiğimde gönderiler kısmında herhangi bir gönderiyi göremiyorum ve karşıma “Henüz hiç gönderi yok” uyarısı geliyor.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Bu uyarı, kişinin bazı alanları kısıtladığında, ceza aldığınızda, uygulamada sorun yaşandığında ve ülke genelinde sorun yaşandığında çıkmakta. Henüz hiç gönderi yok Instagram dışında başka sosyal medya ağlarında da yaşanabilir. Çözüm tarafında yazacaklarımız birçok uygulama için tercih edilebilir.

Instagram Henüz Hiç Gönderi Yok Ne Demek?

Henüz hiç gönderi yok, Instagram hesabında yayınlanan paylaşımların görülmemesi veya gerçekten herhangi bir paylaşım olmadığını belirten bir uyarı metnidir. Ancak, buradaki kullanım şekli genelde bir sorun oluştuğunda yaşanmakta.

Birinin veya tüm kullanıcıların profil alanına girdiğinizde paylaşımlar görünmüyorsa, hesabınızı, internet bağlantınızı ve bölgesel herhangi bir sorun olup olmadığını araştırın.

Instagram Henüz Hiç Gönderi Yok Neden Çıkıyor?

Henüz hiç gönderi yok yazısı genelde bölgesel veya hesap bazlı yaşanmaktadır. Ancak, zaman zaman birden fazla sebebi olabiliyor. Kişiye özel durumlarda yaşanmakta.

Gönderi yok sorununun çıkma nedenleri şu şekilde olabilir:

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam
  • Hesabın engellenmesi veya kısmi kısıtlamaların uygulanaması.
  • Hesabın ceza almış olmasından dolayı bazı özelliklerin çalışmaması.
  • Bulunduğunuz bölge veya ülkede ilgili sosyal medya ağına yönelik sorun yaşanması.
  • Uygulama sürümünün çok eski olması ya da uygulama güncelleme desteğinin son bulması.
  • Kullanılan cihazın veya bağlantının güvenli görülmemesi.
  • Cihazınızın tarih seçeneği yanlış yapılandırılması nedeni ile bağlantı sorunu yaşanması.
  • Kullanıcının dışa hesabını kısıtlaması ya da gizli hesap olarak ayarlarını değiştirmesi.
  • Hesabınızın güvenli görülmemesi nedeniyle veya şüpheli görülecek davranışlar sergilemeniz.
instagram henuz hic gonderi yok 1
Instagram henüz hiç gönderi yok yazısı sizde de çıkıyor mu?

Instagram Henüz Hiç Gönderi Yok İçin Neler Yapılabilir?

Yeni açılan bazı hesaplarda ağ tarafından güvenilmez görülen davranışlar sergilendiğinde geçici olarak işlem engeli uygulanabiliyor. Test için başka hesaplara bakın ya da başka bir hesabınızla deneyin. Aynı şekilde internetiniz ve cihazınızda engellenmiş veya kısıtlanmış olabilir.

Instagram’ ı ve Uygulamayı Test Edin

Instagram’ ın sorunlu olup olmadığını bazı web sitelerini kullanarak kontrol edebilirsiniz. Bunun için Google aramasından sunucu erişim sorunlarını gösteren web sitelerini araştırabilirsiniz.

Gelelim uygulamayı test etmeye: Uygulamanın sürümünde veya uyumsuzluk gösterip göstermediğiniz başka bir telefonda deneyerek kontrol edin. Duruma göre cihazdan uygulamayı kaldırıp yeniden kurun. Yapabilirseniz, Instagram uygulamasını kaldırın ve eski bir iki sürümü kurup deneyin.

Telefon ve İnternetinizi Test Edin.

İnternet testini başka bir bağlantı ile deneyebilirsiniz. Hem mobil veri hem WiFi ile denemeniz gerekiyor. Duruma göre birde VPN hizmeti ile denersiniz. Unutmadan, DNS kaynaklı zaman zaman sorunlarda olabiliyor. Burada, elle güvenilir bir kaç DNS adresi kullanılabilir. Artı cihazınızı kapatıp açmanızı şiddetle öneriyoruz.

Telefon içinde, Uygulamalar / Instagram / Önbellek, Güncelleme ve Veri kaldırma seçeneklerini çalıştırırsınız.

Ülkede veya Yurtdışındaki Sorunlar

Uygulamada veya ülke içi ve dışında yaşanan problemlerin araştırılması gerekiyor. Türkiye’ de herhangi bir sorun varsa, VPN kullanımı bu sorunu geçici olarak çözecektir.

Tarayıcı ve Bilgisayar Sürümünü Kullanın

Instagram testlerinde tarayıcı kullanımı ve Windows sürümü en iyi deneme araçlarından biridir. Duruma göre, tarayıcı üzerinden şifreyi unutmuş gibi sıfırlayın ve yeni bir şifre belirledikten sonra telefon uygulamasından bu yeni şifreyle giriş yapıp denersiniz. Bu, tetikleme yöntemidir ve bazı hesaplarda sorun yaşandığında denenir.

Instagram Hesabınızda Sorun Yaşanmış Olabilir

Yaşanan geçici olarak karşınıza çıkmış olabilir. Biraz bekleyin ve sonra tekrardan deneyin. Şüpheli bir duruma düşmüşseniz, belli bir saat veya güne kadar kullanım sorunu yaşarsınız. Öneri olarak hiç bir şey yapmadan bir gün kadar bekleyin.

Hesabınıza girebiliyor ve ayarlar açılıyorsa, hesabınızı işletme olarak tür değişimini yapın. Hesabı deneyip sonra isterseniz kişisel hesaba dönersiniz. Bu en iyi test aracıdır ve uzun yıllardır önermekteyiz.

Instagram Henüz Hiç Gönderi Yok İçin Sorun Bildirin

Yukarıdakilerin denenmesinden sonra son önerimiz Instagram’ a sorununuzu bildirmeniz olacak. Doğru başlıklarla sorunu iletin ve geri dönüş için bekleyin. Sorun için sizden belki ekran görüntüsü istenilebilir.

Instagram henüz hiç gönderi yok hatası için aklımıza gelen en iyi seçenekleri sizlere hazırladık. Umarız şu an sorununuz çözülmüştür. Yardıma ihtiyacı olanlara sponsorlu numara önerilmekte.

Teknoloji haberlerinde bir başka öneri haber: Instagram mail değişmiyor

Takip etmek:
Uzun yıllar teknolojiyle ilgili bir çok alanda çalışmış ve çalışma alanı ile ilgili gelişmeleri yakinen takip eden biri.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir