WhatsApp Bildirimleri Ekranı Kaplıyor

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 4 Minimum Okuma

WhatsApp bildirimlerinin ekranı kaplaması sorunu genellikle telefonun bildirim ayarlarıyla alakalıdır. Bu, WhatsApp bildirimlerinin ekranda nasıl gösterileceğinin seçilmesiyle ilgilidir. Ayarın değiştirilmesi, cihaz markasına göre değişiklik gösterir. Ayrıca, Android sürümündeki farklılıklara göre de farklılık gösterebilir.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Telefonunuza gelen WhatsApp bildirimleri ekranınızı kaplıyor mu? Bu kaplama yarım mı yoksa tam ekran mı?

Evet, yukarıdaki sorunun cevabı, aslında yaptığınız işlemin hangi alanla alakalı olabileceği hakkında bir varsayım yapmamızı sağlayacaktır. Hiçbir markayı sormadan uygulanacak ilk öneri, telefonun ayarlarından uygulamalar kısmına girip, buradan WhatsApp ile ilgili ayarları kontrol etmektir. Bunun dışında, bildirimlerin yer aldığı bölümden de WhatsApp seçeneğini görmeniz mümkündür.

WhatsApp Bildirimleri Ekranı Kaplıyor Sorunu

WhatsApp’ ta zaman zaman yoğun bildirimler ana ekranımızı kaplaması rahatsızlık verebilir. Bu araştırmamızda, WhatsApp bildirimleri ekranı kaplıyor sorunu için kullanıcıların başa çıkabileceği çeşitli çözüm yollarını inceleyeceğiz.

1. Bildirim Ayarlarını Kontrol Etme:

WhatsApp bildirim ayarlarınızı kontrol ederek, bildirim türlerini özelleştirebilirsiniz. Uygulama ayarlarında bildirim bölümüne giderek gelen bildirim türlerini düzenleyebilirsiniz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

2. Bildirimleri Gruplandırma:

WhatsApp, gelen bildirimlerinin bir gruplandırma haline alınmasına imkan verir. Bu özellik sayesinde, tek tek gelen bildirimlerin yerine belirli bir süreliğine gelen tüm bildirimler gruplandırılabiliyor.

3. Bildirimleri Susturma:

Bir konuşma penceresine geçerseniz o konuşmanın bildirimlerini belirli bir süre için veya kalıcı olarak sessize alabilirsiniz. Konuşma penceresinde bulunan üç noktaya dokunun ve “Sustur” seçeneğini kullanın.

4. WhatsApp Güncellemelerini Kontrol Etme:

WhatsApp uygulama güncellemeleri, kullanıcı deneyimi açısından iyileştirmek özelliği sunar. Ana ekran bildirimler sorunlarını, güncel sürümlerle çözülmesi mümkündür.

5. Telefon Ayarlarından Bildirim Kontrollerini Kullanma:

Cihazda genel bildirim ayarlarını kullanarak gerekli yapılandırma adımlarını uygularsınız. Sorun olursa, “Uygulamalar” / “WhatsApp” seçeneğine dokunun ve içerikteki seçenekleri çalıştırın.

6. Telefon Yeniden Başlatma:

Telefonun kapatılması ya da yeniden başlatılması, geçici hataların düzeltilmesi adına en iyi seçenektir.

WhatsApp bildirimleri ekranı kaplıyor, kullanıcıların çeşitli ayarları kullanarak uygulamadaki bazı özellikleri değiştirebilir. Yukarıda belirtilen çözüm yollarını denemeden önce, kişisel tercihlerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olanları seçmeniz önemlidir.

WhatsApp bildirimleri ekrani kapliyor 1
WhatsApp Bildirim Ayarlarını Kullanma

Android Telefonlarda WhatsApp Bildirim Ayarlarını Değiştirme

Ayarlar Menüsüne Erişim

WhatsApp ekranında sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine dokunun. Bu, uygulama ayarlarına erişmenizi sağlar.

Ayarlar Sekmesini Seçme

“Ayarlar” seçeneği ile devam edin.

Bildirimler Menüsüne Giriş

“Ayarlar” ve alt kısmında “Bildirimler” ile devam ediyoruz.

Genel Bildirim Ayarları

Bu aşamada, genel bildirim ayarlarına erişmiş olacaksınız. Bu bölüme girdiğinizde, uygulamanın bildirimlerini genel olarak özelleştirme hakkınız var.

Özelleştirilmiş Bildirim Ayarları

Bu bölümde, bildirim tonlarını, titreşim ve bildirim ışıkları gibi çoklu kişiselleştirme seçeneği bulunmakta. İsterseniz, medya, grup bildirimi ve diğer özel bildirim türlerini ayrı bir şekilde yapılandırma seçeneklerini kullanırsınız.

Gelişmiş Bildirim Ayarları

“Açıklamalı bildirim” veya “Yüksek öncelikli” gibi gelişmiş bildirim alanını inceleyebilirsiniz. Bu seçenekler, gelen bildirimlerin görünmesine yönelik daha fazla kontrol hakkı sağlayacak.

Ayarları Kaydetme

Yaptığınız değişiklikleri kaydetmek için sayfanın en altında bulunan “Kaydet” veya “Tamam” şeklinde onay yazısını kullanın.

WhatsApp bildirimleri ekranı kaplıyor hatasına yönelik deneyeceğiniz seçenekler bu şekilde. İşlemlerden önce, telefonunuzu kapatın ve açıp kontrol edin. Belki sistemde oluşan bir aksaklık ekran kaplama sorununa neden oluyordu.

WhatsApp bildirimleri ekrani kapliyor 2
WhatsApp Güncellemesinden Sonra Kişiler Kayboldu

WhatsApp Mesajları Ekrandan Gitmiyor

WhatsApp bildirimleri ana ekranı kaplıyor ama bir türlü ekran kaplama sorununu aşamıyorsanız, telefonun ayarlarında “ayarları sıfırla” şeklinde bir seçenek olup olmadığına bakın. Bu, cihazda yaptığınız değişiklikleri orijinal ayarlara geri çevirerek sorunu ortadan kaldıracaktır. Yapacağınız işlem, fabrika ayarına döndürmek işlemi değildir.

Not: Akıllı saatte WhatsApp bildirimleri ekranı kaplama sorunu yaşarsanız, yine aynı şekilde birkaç işlemle çözüme kavuşacaksınız.

Yüklü Olan Diğer Uygulamaların Uyumsuzluk Göstermesi

Sonradan yüklenen bazı uygulamalar ya da güncel olmayan uygulamaların birbirlerini etkileyebiliyor. Bundan dolayı güncellemeler hem yeni özellikleri hem sorunların düzeltilmesi için yayınlanır. Tüm uygulamaların günceliğini kontrol edin ve güncelleme desteği sonlanmış eski uygulamaları kaldırıp yeniden deneyin.

Sonraki içerik: WhatsApp Yeni Telefona Aktarma

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir