Instagram 5xx Server Error Hatası Çöktü Mü?

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 5 Minimum Okuma

Bugün Instagram sunucularında oluşan bir arızadan dolayı Türkiye genelinde Instagram 5xx server error hatası oluştu. İlk çıktığında bir kaç denemeden sonra düzeliyordu. Şimdilerde kronik olarak nadir de olsa yine yaşanmakta.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Aşağıdaki şekildeki gibi bir hata alıyorsanız tahmini ağın sunucularında oluşan bir arızadan dolayı genel bir durum var. Çevrenizde başka kullanıcılardan sormanızı öneriyoruz. Farklı cihazlarla denenmesinde fayda olacağını da düşünüyoruz. Bu bölgesel ise ilerleyen saatlerde ara ara kontrol edilmesini öneriyoruz.

  1. Başkalarıyla konuşunuz.
  2. VPN kullanarak çıkıyor mu test ediniz.
  3. Tarayıcı, uygulama ve başka internet erişimiyle deneyelim. Bazen kullanılan modemin kapatılmasının işe yaradığını görmüştük.
  4. Cihazın yeniden başlatılmasıyla ve tarihinde yanlışlık varsa düzeltilmesiyle çözüme ulaşılabiliyor.
  5. PC yardımıyla erişim yapanların profilinde bir şeyleri değiştirmeye çalışmalarını öneriyoruz. Çıkan uyarının dolaylı yolla problemi işaret edeceğini düşünüyoruz.

Instagram 5xx Server Error Nedir?

5xx server error, genelde sunucu sorunlarından dolayı çıkmakta. Çok nadirde olsa internet hızının yavaş veya yetersiz olması nedeniyle çıkabilmekte. Bugün oluşan hata Instagram sunucuları kaynaklı ya da portlar kaynaklı oluşan bir sorun. Erişim sorunu bazı bölgelerde tamamen bazı bölgelerde de ara ara bu sorunla karşılaşıldı.

Kişi nedeniyle çıkan durumlara baktığımızda çoğunlukla bir şeylerin sık yapılması ve şüpheli görülen durumlarda sistemin verdiği uyarılardan biri olabiliyor. Böyle bir şeyin testini yine yukarıdakilerle yapılmasıyla anlaşılır.

Uzun süreliğine devam eden problemlerin sonucunda önereceğimiz cihaza bir önceki instagram versiyonunu kurmanız olacak.

Instagram 5xx server error hatası çöktü mü
Instagram 5xx server error sorunu

Bir kaç defa giriş denemesi yaptığımızda bu “Sorry, something went wrong” şekilde bir hatanın karşımıza çıktığını söyleyelim. Facebook logosunun çıkmasının nedenlerinden birinin aynı şirkete ait olması ve sistemlerin yapılandırılması aynı alandan yapıldığını söyleyebiliriz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Uyarının devamında şirketin diğer yazılımlarında çıkıyor mu diyerek incelenmesini öneriyoruz. Biz böyle bir şeyle geliştiricilerin şüpheli gördükleri hallerde tepki olarak verdiğine şahit olmuştuk. Bir saldırı yapılıyormuş gibi algılayarak tedbir almak amaçlı erişimin kesilmesi gibi bir durumun çıkmış olduğu söylenebilir.

Instagram server error sorunu
Instagram 5xx server error hatası

Instagram 5xx Server Error Sorunu Hakkında Öneriler

Instagram’da karşılaşılan “5xx server error” hatası, genellikle Instagram sunucularında bir sorun olduğunu ve bu nedenle Instagram sunucusuna bağlanamadığını gösterir. Bu hatanın ana nedeni, Instagram’ın sunucularının aşırı yüklenmesi, bakım çalışmaları veya altyapı sorunları gibi nedenlerle geçici olarak yanıt verememesidir.

İşte “5xx server error” hatasıyla ilgili daha ayrıntılı bir açıklama:

  1. Instagram Sunucularındaki Sorunlar: Instagram’ın kullandığı sunucularda meydana gelen bir sorun, genellikle bu hatanın ana nedenidir. Ancak, sorun belki bulunduğunuz ülke ile alakalıdır. Bunun için bir VPN ile deneyelim.
  2. Geçici Ağ Sorunları: Kullanıcının internet bağlantısında veya ağında geçici hatalar görülebilir. Farklı bir internete bağlanılarak denenmeli ve duruma göre yine VPN’ de ek test aracı olacak.
  3. Instagram Bakım Çalışmaları: Instagram, arka planda sanırız ara ara bakım çalışmaları yapıyordur. Bu bakım çalışmalarında genelde erişim sorunları oluşmaz ama beklenmedik bir sorun buna neden olabilir.
  4. Uygulama Sorunları veya Güncellemeler: Kullanıcının Instagram uygulamasında, diğer uygulamalarda veya tarayıcısında bir sorun oluştuğunda böyle durumlar az çok yaşanabiliyor. Yanlış yapılandırma, önbellek sorunlarına veya erişimde sorun yaşatır. Android için Uygulamalar / Instagram / Önbellek temizlenir ve sonrasında deneme yapıp diğer seçenekleri çalıştırırsınız. Birde Instagram için bir önceki sürümü kurup deneyin ve duruma göre bir kaç önceki sürümle tekrar denersiniz.
  5. VPN Kullanımı: Bazen sık sık VPN kullanıcıların başına sunucu erişim hataları çıkar. Burada çıkma nedeni şüpheli görülme durumudur. Geliştirici bazen bu şüpheli duruma yanıt olarak kronik uyarılar verir. Denemek adına gün içerisinde kullanılmamış bir internet ağı ve cihazla hesabınıza giremeye çalışın.
  6. Ceza ve Şüpheli Durumlar: Ceza almış bir hesapta bazen böyle bir uyarı verilir ve ceza süresi bitene kadar aynı uyarı sürekli karşınıza çıkar. Farklı bir durumla karşılaştık ve aldığımız ceza ile çıkan uyarı farklıydı. Sonrasında sanırız 10 gün veya sonra kendi kendine hesabımız düzeldi ve yaptırım hakkında bilgi ekrana geldi.
  7. Şifreni Sıfırla: Bu öneri birçok soruna yönelik etkili bir yöntemdir. Bir nevi tetikleme görevi üstlenir. Tarayıcı kullanarak şifreyi unutmuşsunuz gibi sıfırlayın. Yeni şifre ile uygulamada oturum açmaya çalışın.

Sonraki haber: Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Açılır

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir