iPhone HEVC Videoları Açamıyorum (HEVC Video Uzantıları)

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 4 Minimum Okuma

HEVC videoları açamıyorum: HEVC video Windows 10’da nasıl çalışır sorusu aynı zamanda iPhone videolarını oynatmak için HEVC video uzantıları nasıl kullanılır şeklinde de sorulabiliyor.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

HEVC iPhone videoları izlemek için kullanacağınız yardımcı araçlar hakkında bu konumuzda detayları bulacaksınız. Aynı zamanda HEVC videoları açamıyorum sorunu içinde bir çok önerimiz olacak.

HEVC Nedir?

Yaygın olarak HEVC olarak adlandırılan “Yüksek Verimli Video Kodlama”, bilindiğimiz kadarıyla video sıkıştırma standardı olarak kullanılmakta. Telefon kameraları dahil olmak üzere bir çok video kameralarından gelen video dosyaları aşırı büyük olur. HEVC, bu video formatındaki görüntüleri mobil cihazlarda, bilgisayar ve harici disklerde saklanabilmesi veya internet üzerinden paylaşımlarda daha uygun boyutlara getirilmesini sağlayan bir sıkıştırma aracı.

HEVC Video Windows 10’da Nasıl Çalışır?

HEVC videosu daha çok bilgisayar kullanıcılarının karşısına çıkan bir aparat. iOS cihazlarda videoların varsayılan formatı HEVC olarak kullanılıyor. Tabi aynı zamanda 4K UHD Blu-ray gibi formatlarda kullanılmakta.

Bu codec bileşenleri, HEVC formatındaki videoların bilgisayarlarda izlenmesine imkan tanır, ancak bu yalnızca Windows 10 işletim sistemindeki Microsoft’un Filmler, TV video oynatıcısı uygulamaları ve Windows yerleşik codec bileşenlerinden yararlanan kullanılmakta.

Bir çok bilindik 3. taraf oynatıcılar kendi yerleşik codec bileşenlerini kullanmakta. HEVC (H.265) videoları oynatmak için VLC kullanarak da oynatabilirsiniz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

İlgili videoların oynatılması adına codec bileşenlerine şu an için ihtiyacınız var. Bunlar Windows 10’un geneldeki kullanılan sürümleri kapsamamakta. Bu tip videoların oynatılmasında yardımcı aracı isterseniz Microsoft Store üzerinden ücretli olarak indirebilirsiniz.

HEVC videolari acamiyorum 2
HEVC videoları açamıyorum iPhone video hatası

iPhone HEVC Videoları Açamıyorum Sorunu

iPhone HEVC video uzantıları uyarısına yönelik yardımcı uygulamaya ihtiyaç duyulmakta. Burada, iPhone HEVC videoyu açmak için 3. taraf programlara ihtiyaç duyulmakta. Bir çok video oynatıcısında bu özellik bulunmakta. Bazılarında ücretli sürümlerinde kullanılırken bazılarında ücretsiz sunuluyor. Ancak sık sık reklamla karşılaşmanız da mümkün.

iPhone HEVC videolar açılmıyor sorunu için şunlara göz atın:

  • Bilgisayarınızdaki sistem güncellemelerini yaptığınızdan emin olun.
  • Bilgisayarınızın tarih kısmını kontrol edin. Yanlışsa sorun çıkaracaktır.
  • Videonuzu bilgisayara aktarıp deneyin. Duruma göre flash belleğe aktarıp başka bir cihaz veya bilgisayarda deneyin.
  • HEVC oynatıcınızda sorun oluşmuş olabilir. Farklı bir kaç programla deneyin.
  • Microsoft mağazasından HEVC video uzantıları uygulamasını satın alabilirsiniz. Satın aldınız ama çalışmıyorsa, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve farklı oynatıcılarla da deneyin.
  • Videoların erişim izinlerini kontrol edin. Oynatıcının erişiminde veya kurulu bir hizmetin sorun çıkarmadığından emin olun.
  • Daha önce sorunsuz videolar açılıyordu ama şimdi açılmıyor diyenlerdenseniz, bilgisayarınızda sistem geri yüklemeyi çalıştırın.
HEVC videolari acamiyorum 3
HEVC Store bölgenizi değiştirin

Windows 10 HEVC Videoları Açamıyorum

Yukarıda bahsettiğimiz gibi bunun için popüler video oynatıcıları veya HEVC video uzantıları uygulamasını satın almanız gerekiyor. Bu tip videolara yönelik farklı yöntemlerde bulunuyor ama güvenli görmediğimizden dolayı bunlara yer vermedik.

İndirme bağlantısı: https://apps.microsoft.com/detail/9nmzlz57r3t7?hl=tr-tr&gl=tr

HEVC Videoları Açamıyorum: Store Bölgenizi Değiştirin

HEVC uygulamasını satın almak istediğinizde aşağıdaki tarz da bir uyarı alıyorsanız büyük ihtimal sistemin bölge ayarı yanlış veya farklı bir bölgede olduğunuz anlamını taşıyor.

“Store bölgenizi değiştirin: Ödeme seçeneğinizin düzenlendiği bölge ile Store bölgenizin eşleşmesi gerekiyor.” Bu şekilde bir uyarı aldıysanız, ödeme yaptığınız bölge ile uygulama indirme mağazasındaki bölge farklı olduğundan dolayı uyarı veriyor. Bilgisayarın bölge ayarlarını kontrol edin. Duruma göre bir VPN kullanarak bu sorunu çözersiniz.

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir