Facebook Hesabıma Giremiyorum Kesin Çözüm

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 8 Minimum Okuma

Facebook hesabıma giremiyorum giriş ekranına atıyor diyenler olduğu gibi yanlış şifre hatası aldığını söyleyenlerde oluyor. Hesabınıza giriş yaparken hata alıyor musunuz? Hesabıma giremiyorum, şifrem doğru ama yanlış diyor şeklinde yazanlara özel olarak bir içerik hazırladık.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Oturum açmaya çalıştığınızda şifre yanlış diyor ya da şifremi biliyorum şeklinde sık sık yorumlarla karşılaşıyoruz. Bu sorun kullanıcının o an ki durumdan haberi olmamasından kaynaklı. Tahmini ya hesabınız çalındı ya da şifreyi yanlış hatırlıyorsunuz. Tabi çok fazla denemeye kalkışanlarında bir engel alma durumu mümkün. O esnada farklı uyarılara dönüşebiliyor.

Hesabının çalındığını düşüneneler önce başvurusu, sonra giriş sorunu başvurusunda bulmasını öneriyoruz.

Dikkat edeceğiniz önemli husus ise, şu an olanın belki başkalarının da başına geliyor olması. Bunu iyi araştırmadan bir şey yapılmaması daha mantıklı olacaktır.

Facebook Hesabıma Giremiyorum Sorunu

1. İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin:

İnternet bağlantınızın engellenip engellenmediğini kontrol edin. Başka bir internetle veya VPN kullanarak deneyebilirsiniz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

2. Tarayıcıyı ve Uygulamayı Güncelleyin veya Sorun Varsa Değiştirin:

Kullandığınız internet tarayıcınızda veya uygulamada sorun varsa alternatif olanlarla deneyin. Güncellemeler varsa güncelleyin. güncel olduğundan emin olun. Eğer sorun tarayıcı kaynaklı ise, farklı bir tarayıcı kullanarak deneyebilirsiniz. Uygulama içinde aynı süreç izlemekte. Farklı sürümlerde ve cihazlarda deneyin.

3. DNS Tanımlaması Yapın:

Bölgesel sorunlarda zaman zaman DNS sorunu yaşanır ve burada elle DNS tanımlanarak modem kapatılıp açılır.

4. Facebook Sunucu Sorunları:

Bazen Facebook’un kendi sunucularında yaşanan sorunlar oturum açma sorunlarına neden olabiliyor.

5. VPN Kullanıyorsanız Kontrol Edin:

Eğer VPN kullanıyorsanız, bu bağlantı türlerinden dolayı şüpheli görülerek erişim engellenir. Bu bağlantıyı devre dışı bırakıp test edin. Burada tüm cihazların kapatılıp açılması gerekebiliyor.

6. Şüpheli Durumların Oluşması:

Aşırı oturum açma girişimleri veya farklı yerlerden giriş denemesi yapılması gibi bir çok nedenden dolayı sorun yaşanır. Bunun dışında profilde aşırı bilgi değişimi ve yanlış şifre giriş denemeleri buna neden olur.

7. Facebook Hesabıma Giremiyorum Şikayetlerinde Hesap Sorunu:

Hesabınız yaptırıma uğradığında bir süreliğine ya da uzun bir süreliğine engel alırsınız. Burada yanlış anlaşılması gibi durumlar oluşabiliyor. Bunun dışında topluluk kurallarına uymama durumları da var. Bunu test etmek adına bir süreliğine bir işlem yapmadan beklemek, farklı bağlantılarla ve cihazlarla denemekte gerekiyor.

Facebook Hesabıma Giremiyorum: Uygulama, Cihaz ve Hesapla Alakalı Durumlar

Bunların ayrı ayrı testleri yapılması gerekiyor. Bir bilgisayardan deneyenlerin birde farklı bir ağdan erişim yapmaya çalışması gerekiyor. Hesaplara uygulanan yaptırımların test edilmesi adına profile tarayıcı üzerinden ulaşanların bilgilerini değiştiremedikleri görülebiliyor.

Geliştiricinin yapmış olduğu bir güncelleme ile çıkma olasılığında çözüm basittir. Öncekine dönerseniz erişim yapacaksınız.

Uygulama veya telefonda oluşan aksaklıklarda ise, ayarlar alanına telefonunuzdan giriniz ve Facebook yazana geçiş yapınız. İçeriğinde bulunanları çalıştırınız. Lakin her birine dokunduktan sonra kontrol edip sonra diğer seçeneğe geçiniz.

Başka hesabınız varsa onunla deneme yapmanız daha kolay olacaktır. Giriş seçeneklerinde her zaman birden fazla yöntemin kullanılması sağlıklı oluyor.

Alternatif oturum açma yöntemlerinin denenmesinden sonra aşağıya geçebilirsiniz.

Facebook Hesabıma Giremiyorum: Ceza mı Aldım?

1. Hesap Doğrulama Bilgilerini Kontrol Edin:

Facebook’ ta oturum açarken giriş yaptığınız bilgilerin doğruluğundan emin olun. Şifre değiştirilme veya oturum açama bilgilerinin değişmesi sonucu oluşan durumlar için gerekli bilgileri düzenleyin. Duruma göre profil bilgilerinize tarayıcından ulaşın ve gerçek bilgilerinizi girip onaylayın. Daha önce eklemediyseniz telefon numaranızı ekleyip doğrulayın.

2. Hesabınız Kapatıldı mı?

Facebook platform kurallarına uymayan hesaplara yönelik yaptırımlar uygulanır. Bunlar geçici ve kalıcı olarak karşımıza çıkar. Eğer paylaşımlarınız veya davranışlarınız kurallara uymuyorsa ve katı bir ihlal uyguladıysanız hesabınız kapatılır.

3. Facebook hesabıma giremiyorum Sorunu İçin Güvenlik Doğrulama Sorunu:

Güvenlik sebebiyle, hesabınıza giriş yaparken zaman zaman güvenlik doğrulaması istenilebiliyor. Şüpheli görülme veya hesap çalma girişimi şüphesi olan hesaplarda doğrulama istenilebilir.

4. Kısıtlamalar ve Engelleme Durumları:

Eğer başkaları tarafından şikayet edildiyseniz, şikayet durumları hesabınızda olup olmadığının incellenmesi sürecinde bir süreliğine hesabınıza erişiminiz engellenebilir.

5. Uygulama Erişim Yetkileri:

Bazı uygulamalar veya hizmetler, Facebook hesabınıza erişim izni ister. Eğer böyle bir izin verdiyseniz, izin verdiğiniz yerlerde bir güvenlik sorunu varsa hesabınız tehlikeye girebilir. Uygulama erişim izinlerini kontrol ederek gereksiz veya güvenilmez uygulamaların erişimi kaldırılması gerekiyor. Bunu da yine isterseniz tarayıcı kullanarak yaparsınız.

6. Şüpheli Girişler:

Hesabınıza şüpheli giriş denemeleri tespit edildiğinde, hesabınız güvenliği için bir süreliğine erişim engeli uygulanır. E-posta yoluyla size gelen güvenlik uyarılarına dikkat edin.

7. Destek Talebi Oluşturma:

Eğer hesabınıza erişim sağlayamıyorsanız, Facebook’un resmi destek kanallarına bir göz atın deneriz.

Facebook Giremiyorum Çözümüne Dikkat

Aşağıdaki formla yapabileceğiniz başvuru seçeneklerine kısaca yer verdik. Bunların dışındaki sorunlar için bu form bir ihtimal işe yarar.

Başvuru formlarının kullanım alanlarından bazıları şöyle:

  • Facebook şifre yenileme aksaklıkları,
  • Facebook hesabıma girerken karşılaşılan hatalar,
  • Kullanıcı bilgilerini yazdıktan sonra başa dönme,
  • Kodmatik ve diğer doğrulama aksaklıkları,
  • Facebook’ a kayıtlı e-posta ve cep telefona ulaşamama nedeniyle giriş sorunu.
Facebook hesabıma giremiyorum kesin çözüm
Facebook hesabıma giremiyorum çözümü

Hesaba girerken yaşadığınız sorunun ekran görüntüsü varsa forma kesinlikle eklemeniz gerekiyor. Geri dönüşler 1-3 gün zaman alabiliyor. Dönüş olmayanlar için tekrar başvuru önerilir. Facebook müşteri hizmetleri resmi olarak Türkiye’ de yer almıyor.

Facebook Hesabıma Giremiyorum: Form Doldurarak Yardım Alma

Aşağıdaki ikinci iletişim adresiyle telefon doğrulamada görülen sorunlar, telefon numarası değiştirme sorunu ve sms gönderme alma sorunları için başvuru yapabilirsiniz.

Facebook yardım sayfası: https://www.facebook.com/help

Geri dönüşlerde gecikme mümkün. Önerimiz peş peşe tekrar denemek yerine belli gün aralıkları ile denemeniz olacak.

Dönüşte sizden kimliğiniz talep edilebilir. Ekli olan bilgilerle kimlikte bulunanlar uyuşmuyorsa tahmini olumsuz yanıt gelecektir.

Güvenilir Olarak Görülen Cihazlardan Oturum Açma

Çoğumuzun oturum açarken fark ettiği beni hatırlanın önemi burada belli oluyor. Tabi olumsuz tarafları da çok var diyelim. Örnek kullanılan cihazlara ek güvenlik eklenmediyse, başkalarının erişim yapmasına zemin hazırlamış oluyoruz.

Gelelim hatırlanın sağlayacağı faydalara. Bunun seçiliyor olması işlem yapılan örnek bilgisayarda şifre sormadan giriş yapmanızın sağlanması demektir. Eğer bu şekilde bir yolla erişim yaparsanız ek giriş seçeneklerini aktif hale getirebilirsiniz.

Eklenen ve doğrulanan hesapların başka cihazlarla erişimi açılmış olur.

Facebook Hesap Sorunu Bildirme Bağlantıları

Facebook, hesap sorunlarına yönelik bazı bilgiler sunar. Bu bilgiler arasında yer alan “Hesap Sorunu Bildirme Bağlantıları”, kullanıcıların hesaplarıyla ilgili oluşan sorunlarına yönelik destek talebi oluşturmada kullanılır.

Hangi Tür Sorunlar İçin Kullanılabilir?

  1. Hesap Güvenliği Sorunları: Hesabınızın ele geçirildiğini düşünüyorsanız, bunu iletmek için yazı sonundaki oluşturduğumuz konumuzu incelemenizi öneriyoruz.
  2. İçerik İhlali Bildirimi: İçerik paylaşımı yaptığınız hesapta, Facebook’un içerik kurallarına uymayan paylaşımlar yoksa ve bundan dolayı uyarı aldıysanız, bu tür sorunlar için itiraz edebilirsiniz.
  3. Şüpheli Etkinlikler: Hesabınızda şüpheli etkinlikler tespit ettiyseniz, hesap sorununu bildirme araçlarını kullanabilirsiniz.
  4. Hesap Erişimi Problemleri: Hesap girişinde sorun yaşıyor veya şifre sıfırlama işleminde sorun yaşıyorsanız bunun içinde kullanacağınız bağlantılar var.

Hesap Sorunu Bildirme:

  1. Sağ üst köşede yer alan ok simgesine tıklayarak açılan menüden “Yardım ve Destek” seçeneğini seçin.
  2. Çeşitli kategoriler arasında “Rapor Et” seçeneğini bulun ve tıklayın.
  3. Açılan menüde karşınıza çıkan sorun kategorilerinden ilgili olanı seçin. Örneğin, hesap güvenliği sorunları için seçebilirsiniz.
  4. İstenilen bilgileri doğru girdikten sonra, sorununuzu ayrıntılı bir şekilde açıklayın.

Facebook hesabıma giremiyorum sorununa yönelik kapsamlı yazımız buraya kadar.

Öneri bir başka makalemiz: Facebook müşteri hizmetleri

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir