Apple Güvenlik Sorularınızı Sıfırlamak İçin Yeterli Bilgiye Sahip Değiliz

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 3 Minimum Okuma

Apple güvenlik sorularınızı sıfırlamak için yeterli bilgiye sahip değiliz hatası sizin de karşınıza çıktı mı?

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

iPhone güvenlik sorularınızı sıfırlama şeklinde bir uyarı aldıysanız büyük ihtimal sık sıfırlama denemesi yaptınız ya da şüpheli olarak algılandığınız için böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldınız.

Apple kimliği sıfırlama sırasında çıkan uyarılardan biri güvenlik sorunlarının yetersiz algılanması. Geçen ay böyle bir uyarı aldık ve alternatif sıfırlama adımlarından sonra belli bir güne kadar sıfırlama bekleme süresi karşımıza çıktı. Sonunda gelen bağlantı ile sorun ortadan kalktı.

Apple Güvenlik Sorularınızı Sıfırlamak İçin Yeterli Bilgiye Sahip Değiliz Ne Demek?

Apple yeterli bilgiye sahip değiliz, iPhone veya iPad cihazlarda unutulan şifrenin sıfırlanması sırasında oluşan uyarı mesajıdır.

Apple şifrenizi unuttunuz ve deneme yaparken bu uyarı karşınıza çıktıysa, bir süre sıfırlama ve oturum açma girişimlerinde bulunmamanızı öneriyoruz. Eğer sık deneme yaptıysanız, 24 saat veya 5 gün bekleme uyarısı karşınıza çıkabilir. Bu uyarıda genelde doğru bilgilerle sıfırlama yapıldığında karşınıza çıkar. Örnek, mail hesabınızla sıfırlamayı başlattınız ve gelen linkle işlem yapıldığında sıfırlamanın gerçekleşmesi için beklemeniz önerilir.

Bu Durum Neden Ortaya Çıkar?

  1. Eksik Bilgi: Apple, kullanıcılarının hesaplarına erişimi daha güvenli hale getirmek için kimlik doğrulama adımları sunar. Ancak, kullanıcı Apple hesabını oluştururken verdiği bilgileri doğru vermediyse ya da yanlış girdiyse, Apple’ ın bu doğrulamayı yaparken bilgilerle eşleşme sağlamaz. Böyle durumda sistem, hesap sıfırlaması için yeterli bilgiye sahip olmadığını belirtir.
  2. Uzun Süredir Kullanılmayan Hesaplar: Eğer kullanıcılar uzun bir süredir Apple hesabına giriş yapmadıysa veya şifresini unuttu ve güvenlik sorularını değiştirmek için hatırlamıyorsa, sistem doğrulama yapamayacağı anlamına gelir. Bu da güvenlik sorularının sıfırlanmasının önüne geçer.
  3. Farklı İki Aşamalı Doğrulama Yöntemleri: Apple ve bir çok hizmet güvenliğini artırmak için 2 faktörlü kimlik doğrulamayı kullanır. Eğer bu özellik etkin değilse, sorular sıfırlanırken ekstra bir doğrulama yöntemi sunulmadığında yine bu sorunu çıkarır.
  4. Şüpheli Olarak Düşülen Durumlar: Apple hesabına girerken sürekli yanlış girme veya güvenlik sorularını denerken yanlış bilgilerin girilmesi sonucu bir süreliğine işlem yapma engellenir. Böyle bir durumda hiç bir deneme yapmadan bekleyin veya farklı bir internet ve cihazla test edin.

Güvenlik Sorularınızı Sıfırlamak İçin Yeterli Bilgiye Sahip Değiliz Ne Yapılmalı?

iPhone telefondan ve bilgisayardan ayrı ayrı Apple şifre sıfırlama adımlarını uygulayın. Alternatif sıfırlamada kullanılacak tüm yöntemleri kullanın. Tarayıcı kullanımlarında daha sağlıklı sonuçlar elde edilir. Eğer kısıtlama aldıysanız, gün içerisinde kullanılan telefon ve internet bağlantısını kullanmadan deneme yapın. Eğer doğru adımları uygularsanız, siz bir mail atılacak ve sıfırlama süreci için belli bir güne kadar beklemeniz gerektiği aktarılacak.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam
Apple guvenlik sorularinizi sifirlama 1
Apple güvenlik sorularınızı sıfırlamak için yeterli bilgiye sahip değiliz

Destek sayfası: https://support.apple.com/tr-tr/apple-id

Sonraki konu: Apple müşteri hizmetleri

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir