ZTE zxhn h267n modem kurulumu Turknet aboneleri için resimli anlatımı sıralı şekilde anlattık. Bölgenizde Fiber altyapı varsa modemde Fiber ve VDSL desteği bulunmakta.
Fiber ZTE modem kurulumu ve ZTE zxhn h267n kablosuz ayarları nasıl yapılır Turknet modem için kurulum adımlarına yer verdik. ZTE, eskiden Türkiye’ de çok sık kullanılan bir modem markasıydı. Şimdilerde Türk Telekom ve Superonline sağlayıcılarının daha sık kullandığı Tılgın, TP-Link, Huawei ve Zyxel olarak görülüyor.
Görsellere baktığınızda çoğu ZTE modemin aynı mantığa sahip olduğunu anlayacaksınız. Yapılan ayarlar hemen hemen tüm modem markaları için geçerli olmakta. Kurulum sırasında internet ışığının yanmadığını fark ettiyseniz modemin kesinlikle resetlenmesi gerekmekte. Tabi internet sağlayıcısının hizmetinde bir sorun yoksa.
ZTE h267n modem kurulumu
Kullandığınız modemde Türkçe dil seçeneği yok ve İngilizce ise aşağıdaki sıralama ile kuruluma geçiniz. Zaten hangi dilde olması önemli değil. Önemli olan kısımları alt alta sıraladık.
- Bilgisayar ya da telefon tarayıcısını açın (Google Chrome, Yandex veya Safari).
- 192.168.1.1 ile devam edin.
- Kullanıcıya ve de şifresine admin yazınız.
- Yukarıdaki menüden “İnternet” yazısına tıklayın.
- Sol’ a geçin ve “WAN” dokunun.
- Turknet kullanıyorsanız turknet ad’ a tıklayın.
- “XDSL Transfer mod” seçeneği “ATM” olacak.
- VCI 35 ve VPI 8.
- PPP olan yer PPoE olacak.
- Kullanıcı adına yani “Username” …[email protected] şeklinde yazınız. Burada … kısma abonelikte verilen evrakta yazan yazılacak.
- Şifreye de yine evrakta belirtilen yazılması gerekiyor. Genelde telefon numarası ekli bir şekilde kullanıcı veriliyor.
- Ayarları kaydet yapın yani “Apply”.
ZTE zxhn h267n kablosuz kurulum ayarları
Wifi ayarları yapılandırdığınızda kullanılan kanalın çekim seviyesine ve bağlantı sorunlarına göre değiştirebilirsiniz. Seçeceğiniz şifre cep telefon numarası, doğum tarihi, ve ard arda sıralardan oluşan karakterler kullanılmadan belirlensin. Örnek N*-lG/=V6k%)=( gibi olabilir.
- Modemde üst kısımda “Local Network” bölümüne tıklayın.
- Sol’ da “WLAN” ile devam edelim.
- Mode ayarı resimdeki gibi olsun.
- “WLAN SSID” ve “SSID1” aktif edilsin.
- “SSID name” ağında adı olacak. Şifre de ve ağın adında Türkçe kullanılmaması gerekiyor.
- Encryption kısmında “WPA 2 psk ve aes” seçilsin.
- Yine “Apply” ile kaydedin.
Wifi parolasıyla alakalı sorunlarda wifi şifresi değiştirme yazımıza bakmanızı öneriyoruz.