X Hesabın Askıya Alındı (Twitter) Nasıl Açılır?

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 7 Minimum Okuma

X hesabın askıya alındı, Twitter kurallarının ihlali sonucu ilgili hesaba uygulanan kalıcı veya geçici yasaklama durumudur. Böyle bir uyarının hemen devamında bir itiraz seçeneği sunulur. Eğer bu seçenek sunulmamışsa, katı kurallardan birinin ihlali ve bu nedenle kalıcı hesabın askıya alındığı anlamı çıkar.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

X’ den verilen uyarı metnine baktığımızda, detaylı inceleme yapıldığından ve bunun sonucu olarak hesabın Twitter kurallarını ihlal ettiğini tespit edilmiş. Hesabın kalıcı olarak salt okunur modda ve aynı zamanda hiç bir şekilde gönderi yayınlayamayacağı ve içerikleri beğenemeyeceği belirtilmekte. Dahası var; artık yeni bir hesap oluşturamayacağı da belirtiliyor. Bunun hata olduğu düşünülüyorsa, itirazda bulunmanız için bir itiraz seçeneği sunuluyor.

X Hesabın Askıya Alındı Ne Demek?

X topluluk kurallarından biri veya bir kaçının ihlali anlamını taşıyor. Bunun sonucunda kısmi veya kalıcı engel uygulanır.

X Hesap Neden Askıya Alındı?

X hesabının askıya alınması, çeşitli güvenlik sorunlarında ve kullanım politikalarına uymayan durumların gerçekleşmesi ile ortaya çıkar. Bunlardan bazıları şu şekilde:

1. Spam İçerik veya Sahte Hesaplar:

  • X ve kullanıcıları için güvenlik riski oluşturan Spam içerikli veya sahte hesaplar.
  • Gerçek bir hesap yanlışlıkla askıya alındığında, hesap sahibinin gerekli başvuruları yaparak inceleme talep etmelidir.

2. Hesap Güvenliği Risk Altında:

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam
  • Hesabın ele geçirildiği veya ele geçirilme şüphesi. Hesap güvence altına alınır ve hesap sahibine bir bilgilendirme gider. Bu durum her zaman geçerli değildir ama şüpheli algısı oluşmuşsa, X tarafından gerekli önlemler alınır. Burada şifre sıfırlanıp ve arkasından güvenlik kontrolleri yapılmalı. Ek giriş önlemleri alınmalı.

3. Kötüye Kullanım İçeren Gönderiler veya Davranışlar:

  • Hesabın ağın kurallarını ihlal ettiği ya da kötüye kullandığı fark edildiğinde gerekli adımlar atılır.
  • Burada, ihlal edilen kurallara uygun düzenlemelerin yapılması, kötü amaçlı hareketler durdurulmalı ve hesap geçici ya da kalıcı olarak askıya alınmalıdır. Tabi hesap çalınmışsa bu durum biraz farklı olur.

Hesap sahipleri, sosyal medya ağının kurallarına uygun davranıp ve güvenlik önlemlerine almaya özen göstermelidir. Askıya alınma durumunda ise ilgili destek kanalları kullanılarak yardım alınmalıdır.

X hesabin askiya alindi 1
X hesabın askıya alındı nasıl açılır

X Hesap Kilitlenmesi ve Çözüm Yolları

Hesapların kilitlenmesi, ağın güvenlik önlemleri kapsamında gerçekleştirdiği bir durumdur.

X Hesap Kilitlenmesi Nedir?

Hesap kilitlenmesi, belirli bir süre içinde çok kez başarısız giriş denemesinde bulunulması sonucunda güvenlik nedenleriyle uygulanan bir önlemdir. Böyle durumlarda, hesaplara geçici bir süreliğine erişim sağlanmaz ve bu erişim kısıtlamaları gün boyu veya günlerce sürebilir.

Kilitlenmeye Neden Olan Faktörler

Hesap kilitlenmeleri genellikle güvenlikle veya kötüye kullanılma alakalı nedenlerle gerçekleşir. Bu nedenler şunları içerebilir:

  1. Başarısız Giriş Denemeleri: Belirli bir süre içinde çok fazla sayıda başarısız giriş denemesi yapılması sonucu hesabın kilitlenmesi.
  2. 3. Taraf Uygulamalar: Bazı uygulamalar, Twitter güvenlik politikalarını ihlal ettiği için hesaplara yaptırım uygulanır. Örnek uygulama, takipçi kazanma veya beğeni sayısını arttırma yöntemleri.
  3. Hesap Güvenliği İhlali Şüphesi: X, hesap güvenliği açısından anormal aktivite tespit ederse, hesabın korunması adına gerekli engelleri uygulayabilir.

Kilitlenme Durumu ve Çözüm Yolları

Eğer hesabınız kilitlenirse, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. 3. Taraf Uygulamaları Devre Dışı Bırakın: Hootsuite, postDeck ve benzeri 3. taraf uygulamaları kullanıyorsanız, bunların hesaplara yönelik erişimlerini devre dışı bırakın. Bu uygulamalar, genellikle hesapların kilitlenmesine neden olur. Gerekli bazı uygulamalar yalnızca, twitter.com adresine giriş yapabildiğinizden emin olduktan sonra tercih edilmeli. Takipçi ve beğeni kazanmaya yönelik hizmetlerin bir çoğu hesapların uyarı almasına neden olur.
  2. Bir Kaç Saat Bekleyin: Hesabınız kilitlendiyse, bir kaç saat kadar bekleyin veya bir gün geçtikten sonra deneyin. Bu sürenin sonunda hesabınız üzerinde işlem yapamazsanız, yazıdaki tüm adımları deneyip beklemeye devam edin. Uygulanan yaptırım süresi uzamış ya da ceza almışsınızdır.
  3. Şifre Sıfırlama: Şifreyi bir türlü hatırlamıyorsanız veya sıfırlayamıyorsanız, yeni bir şifre almak için hem tarayıcı hem uygulama ile ayrı ayrı deneyin. Güvenlik tarafında ek sorularla karşılaşmanız mümkün.
  4. Giriş Sorunları İçin Yardım Almaya Çalışın: Eğer hesabın kilitlenmesine neden olan bir giriş sorunu yaşıyorsanız, X’ in ekrana getirdiği seçeneği kullanın ve duruma göre destek kanalını kullanın. Özel destek için sayfadaki ücretli numarayı deneyin.
  5. Şüpheli Durumlarda İzlenilecek Yol: Oturum açtığınızda daha önce veya o gün hiç kullanmadığınız bir internet ve cihazla hesabınıza giriş yapın. Gün boyu kısıtlamalarda en son yaptığınız denemenin ardından bir 24 saat geçmesini bekleyin.
  6. X platformuna İtiraz Etme: Sorun ekranında itiraz seçeneği zaman zaman çıkmadığı oluyor. Bunun için bu https://help.twitter.com/tr/forms/account-access/appeals/redirect bağlantıyı kullanmanız yeterli olacak.

Hesabınızın Askıya Alınmasını Kaldırma

  1. X hesabınıza giriş yapın.
  2. Eğer numaranızı veya mail adresinizi onaylamanız şartsa, gerekli bilgileri sağlayın.
  3. Hesabınızın askıya alınmasını kaldırmak için size verilen talimatları takip edin.

Hesabınızın Devre Dışı Bırakılması:

  1. Eğer hesabınız askıya alındıysa ve kaldırmakta zorlanıyorsanız, itirazda bulunun.
  2. İtiraz sürecinde, hesabınıza giriş yapın ve gerekli bilgileri sağlayarak itirazda bulunun.
  3. Askıya alınan hesabınızı devre dışı bırakmak için X platformundan talep gönderin.

Notlar:

  • Hesabınız askıya alındığında, hatalı bir şekilde yaptırıma uğramış olabilir veya güvenlik tarafında önlem amaçlı geçici bir süreliğine devre dışı bırakılmış olabilir.
  • Eğer işlemleri gerçekleştirmekte zorlanıyorsanız, itirazda bulunma seçeneğini kullanarak ilgili ağın destek kanalından yardım alın.
  • Askıya alınan hesaplar devre dışı bırakılırken, X’ in bu durumda belirli bilgileri güvenlik nedenliyle saklama hakkı olduğunu bilin.

X Hesabın Askıya Alındı Süreci

Sorunla ilk karşılaştığınızda genel bir bilgilendirme yazısı ile karşılaşırsınız, ilgili yazıda itiraz etmeniz için bir bağlantı sunulur. Bu bağlantıya dokunduğunuzda bir form alanı açılır ve istenilen bilgileri girmeniz istenir. Başvurunuzu gönderdikten sonra bir ihtimal aynı gün dönüş yapılır. Bu dönüş incelemeye alındığı ve ulaştığı yönünde olur. Sonraki dönüş bir kaç veya bir iki haftayı bulur.

X hesabın askıya alındı ne yapmalıyım sorusuna yanıt olarak bu yazımızı hazırladık. Herhangi bir bilgi almanız gerektiğinde önce X’ in yardım sayfasını kontrol edin, sonra bizimle iletişime geçin.

Sonraki ilişkili yazımız: Twitter Yeni Tweetleri Göremiyorum

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir