Microsoft' un Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10' da yaşanan disk dolu sorunu yani 100% disk kullanımı hatasının çözüm önerisini bu haberimizde detaylı yer verdik.
Windows, dünyada belkide en çok bilinen teknoloji markasıdır. Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin Microsoft tarafından üretilen bir işletim sistemi görmeniz mümkündür. Dünyaya bu kadar yazılım satan firma tabiki de dünyanın en zenginleri arasında yer almaktadır.
Microsoft bu güne kadar bir çok işletim sistemi çıkardı. Bunların bazılarını kullanıcılar beğenerek efsane yaptı bazılarını ise beğenmedikleri için piyasadan silindi gitti. Windows işletim sisteminin serüvenini 40’lı yaşlarda biri rahatlıkla takip etmiştir. İlk olarak kara dos ekranı ile bu sektörde adını duyuran firma daha sonra renkli temalı işletim sistemleri ile yoluna devam etti.
Kara ekrandan sonra ise karşımıza Windows 95 geldi. Win95 ilk renkli işletim sistemi olmasından dolayı herkes tarafından beğenilmiş ve efsaneler arasına girmişti. Daha sonra gelen Windows 98 ise diğerinden görsel olarak çok farkı yoktu. Fakat win98 den sonra piyasaya çıkan Windows xp deyim yerindeyse bu piyasada devrim yaptı. farklı özellikleri can alıcı tasarımı ile halen kullanılmaktadır. Şirket bunlarda sonra bir kaç işletim sistemi daha çıkardı. Bu haberimizde bu silsilede bulunan Windows 8.1 işletim sisteminde yaşanan disk hatasına çözüm üretmeye çalışacağız.
Windows 8.1 100% disk kullanım sorunu
Son dönemde internette özellikle Windows 8.1 kullanıcılarının 100% Disk kullanım hatası aldıklarını okumaktayız. Bu sorunu aşağıdaki adımları takip ederek çözebilirsiniz.
- İlk olarak bilgisayarınızdan çalıştır ekranını açmanız gerekmektedir. windows logosu + R tuşlarına basınız.
- Daha sonra karşınıza gelen çalıştır ekranına services.msc yazarak enter tuşuna basınız.
- Ardından gelen ekrandan ada göre sıra diyerek windows search seçeneğini buluyoruz. Aşağıdaki resimde gösterilmiştir.
- Windows search seçeneğinin üstüne çift tıklayarak karşınıza gelen ekrandan ilk önce bu hizmeti durduruyoruz. Daha sonra devredışı bırak seçeneği ile pasif yapıyoruz.
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 21:25