WhatsApp Yükleme Başarısız Oldu: Kod Hatası 11 Hatası

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 4 Minimum Okuma

WhatsApp yükleme başarısız oldu kod 11 hatası bir dönem ara ara karşılaştığımız kronik olarak adlandırdığımız sorunlardan biriydi. Bu daha çok internet bağlantısından veya uygulama ile cihaz arasındaki uyumsuzluktan dolayı yaşanmaktaydı. Sonralardan farklı sebepleri de çıkmış olabilir. WhatsApp güncellemesini yaptıktan sonra kod hatası : -11 yükleme başarısız hatası alıyor musunuz?

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

WhatsApp’ ın son sürüm güncellemesini yaptıktan sonra kod hatası 11 yükleme başarısız uyarısını alıyorum diyenlerin acaba başkalarında var mı diyerek araştırmalarını öneriyoruz. Bazı WhatsApp kullanıcılarından bu şekilde bir şikayetler geldi. WhatsApp’ ı silip tekrar yüklememe rağmen hala aynı hatayı alıyorum. Bir yorumda ise indirme %100 olduğunda yükleme başarısız oluyor.  

Başkalarında varsa vpn ile test edilebilir. Tabi başka bir ağla test ettiniz yina durum aynıysa o zaman test ediniz.

WhatsApp kod hatası 11 yükleme başarısız hatası nedir ne demek?
WhatsApp yükleme başarısız oldu hatası

WhatsApp Yükleme Başarısız Oldu Sorunu

Yükleme başarısız oldu, WhatsApp uygulamasını güncellerken veya yeni kurulum yaparken karşınıza çıkabilir. Uyarının temelde çıkışı güncellemelerden sonra görünse de, uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyenlerde de yaşanmakta.

Sorun analizi yapmadan çözüm adımlarına geçmemeniz daha sağlıklı olacak. Şu an oluşan genelde ya da bölgesel bir sorun olabilir. Bunu netleştirip ondan sonra aşağıdakileri uygulayın.

WhatsApp Kod Hatası : -11 Yükleme Başarısız Sorununa Neden Olabilecek Etkenler

Güncelliğini Yitirmiş Sürümler: Eski WhatsApp sürümleri bir zamana kadar sorunsuz kullanım imkanı sunar. Sonrasında ya geliştiriciler sürüm desteğini sonlandırır ya da bir çok WhatsApp özelliğinden faydalanamaz hale gelir. Telefonlarda güncelleme desteğinin son bulması ile yavaş yavaş uygulama sürümlerinin de desteği son bulmaya başlayabiliyor.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

İnternet Kaynaklı Oluşan Sorunlar: Güncellemelerde veya yeni yüklemelerde internet bağlantısında oluşan engellemeler ya da bölgesel sorunlar uygulamalara yönelik yapılan işlemlerde sorun çıkarabiliyor. Test için farklı bir internetle veya VPN ile denemenizi öneririz.

Uygulamadan Kaynaklı Oluşan Problemler: Uygulamanın sunucularında, yazılım tarafında veya erişim engellerinde kullanım ya da güncelleme sorunları yaşanır. Bunun araştırmasını sosyal medya hesaplarınızdan yapabilirsiniz.

Uygulamaya Yönelik Testler: Telefonunuzdan veya kurulu olan uygulamadan kaynaklı sorun olup olmadığını anlamak için deneme yapmanız gerekiyor. Başka bir telefondan oturum açarak deneyin. Sim kartınızı çıkarmanıza gerek olmadan bu işlemi kolayca yapabilirsiniz. Aynı zamanda uygulamanın Windows sürümü ve web sürümü ile de deneyin.

Kullanılan Telefon Kaynaklı Durumlar: Telefonun yazılım desteğinin son bulması, tarih ayarının yanlış olması, yeterli depolama alanına sahip olunmaması, çakışan uygulamalar ve virüsler sorun çıkarır.

WhatsApp Kullanımına Yönelik Kısıtlamalar: Bu durum bazen oluşan bir sorunla ortaya çıkarken bazen de hesaplara yönelik yaptırımlarla alakalı oluyor. Başkalarını rahatsız eden hesaplar bir süreliğine ya da kalıcı engellenir. Ancak, kural dışı işlemin büyüklüğüne göre kısmi dediğimiz bir durum oluşabiliyor. Yani, uygulamada bazı alanların doğru çalışmaması gibi.

WhatsApp Yükleme Başarısız Oldu iPhone Sorunu: iPhone’ da uygulayacağınız farklı bir seçenek bulunuyor. Bazen bağlantı tarafında sorun yaşanır ve ağ ayarlarını sıfırlamanız fayda sağlar.

WhatsApp Yükleme Başarısız Oldu Sorunu İçin Ek Bilgiler

Yukarıdaki sorun uygulama sistemsel olarak cihazla uyumsuzluk yaptığından. Genelde bu hata için WhatsApp uygulamasını kaldırıp ve telefonun önbelleğini temizleyip, sonrasında WhatsApp’ ı tekrar indirip yüklemeyi denemeniz gerekiyor.

Önbellek temizleme uygulamalarını mağazadan aratarak yükleyebilir ya da cihazın uygulamalar alanından WhatsApp’ ı bularak içerisindeki seçenekleri çalıştırmanız yeterli olacak.

Aynı zamanda uygulama yönetiminden Google Play hizmetlerini devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirip deneyiniz. Eğer sorun hala devam ediyorsa cihazı fabrika ayarlarına döndürüp WhatsApp uygulamasını sorunsuz kullanabilirsiniz.

Menü> Ayarlar > Yedekle ve Sıfırla veya Fabrika ayarlarını döndür. Hard reset için genelde cihaz kapalıyken Ses açma + Menü ve Güş tuşlarına 10-15 saniye kadar basılı tutup “Wipe data factory reset” adımlarını uygulayabilirsiniz. Bu adımlarla cihaz içerisinde bulunan her şey silinecek! Yani önemli verilerinizin yedeğini alabilirsiniz.

Not: Bulabilirseniz WhatsApp’ ın eski sürümlerini yüklemeye çalışın.

WhatsApp yükleme başarısız oldu sorunu için gerekli bilgiler buraya kadar.

Sıradaki: Bu hesap artık WhatsApp uygulamasını kullanamıyor

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir