WhatsApp Gelen Aramaları Göremiyorum Ekranda Gözükmüyor

Muhammed Hamza
Yazar Muhammed Hamza 4 Minimum Okuma

WhatsApp gelen aramaları göremiyorum şikayetlerini birçoğu eski telefon modellerinde karşılaşılmakta. Bunla bizzat geçmişte hem iPhone hem Android telefonlarda denk geldik.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

WhatsApp gelen aramalar ekranda gözükmüyor sorunu genelde cihazın işletim sistemi kaynaklı oluşmakta. Bu konu hakkında çok sayıda denemeler yaptık ve az sayıda cihazda bu sorunu çözdük. Bizim anladığımız uygulama ile işletim sisteminin bu konuda uyum göstermemesi ile alakalı olduğunu düşünüyoruz.

Teknoloji haberleri sitemizde, hem sosyal medya hem birçok uygulamaya yönelik sorun çözümleri yayına aldık. Şimdiler bu ve benzeri konular pek karşımıza çıkmıyor. Bu içeriğimizde genelde eski modellere yönelik hazırlanmıştır.

WhatsApp Gelen Aramaları Göremiyorum Sorunu

Geçmişteki teknik tecrübelerimizle hazırladığımız bu yazımızdaki öneriler eski bilgilere dayanmakta ve az da olsa yeni modellerde denenebilir.

Gelen aramaları göremiyorum sorunu, kullanılan telefonun şimdiki işletim sistemi sürümü ile WhatsApp sürümü arasında bir uyumsuzluk olduğu zamanlarda ortaya çıkan kronik bir hatadır.

WhatsApp Gelen Aramalar Neden Gözükmüyor ve Ne Yapılmalı?

Olası arama gözükmüyor sorununa neden olan etkenler şunlardır:

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Telefonun bildirim ayarlarının doğru yapılandırılmaması.

  • Anlık durumlar veya sistemden kaynaklı durumlardan dolayı cihazınızı kapatıp açın.
  • Uygulamanın bildirim izinlerinde sorun yaşanması ya da kapalı olması.
  • Telefonun uzun süredir açık kalması nedeniyle işletim sisteminin sorun çıkarması.
  • Uygulama ile işletim sisteminin uyum göstermemesi. Her iki tarafta güncelleme alabiliyorsa güncellemeyi başlatın.
  • Telefona kurulu olan uygulamalardan biri WhatsApp’ ta sorun çıkarması. Kısmi dediğimiz bazı özelliklerin çalışmamasına neden olan etkenlerden biridir.
  • Mevcuttaki sürümün sorun çıkarması veya geçici durumlar. Burada, uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemek sorunu çözmeye yarayacak adımlardan biridir.
  • Sürümlerde çakışma veya uyum göstermemesine yönelik farklı sürümlerin denenmesini öneriyoruz.
  • Telefona yüklü olan koruma uygulamasın sorun çıkarması. Burada geçici olarak koruma uygulamasını pasif yapılması önerilir.
  • Uygulama arka planda çalışmama durumları. Denemeniz adına WhatsApp açın ve telefonu tuş kilidine alın. Kısaca, uygulamayı kapatmadan arama yaparak deneyeceksiniz.
WhatsApp gelen aramalari goremiyorum 1
WhatsApp gelen aramaları göremiyorum

WhatsApp Gelen Aramalar Gözükmüyor Sorunu İçin Telefonda Yapılacaklar

Gelen aramalar görünmüyor Android cihazlar için Uygulamalar / WhatsApp / Önbellek, Güncellemeleri kaldır ve denedikten sonra Verileri kaldır yapın. Denedikten sonra uygulamayı kaldırın ve bir önceki WhatsApp sürümünü kurup deneyin.

iPhone’ da sorun yaşayanlara yönelik ek önerimiz ağ ayarın ve tüm ayarların sıfırlanması olacak. Bunun için Genel / Aktar ve Sıfırla / Ağ ayarlarını sıfırlayın ve sonrasında isterseniz tüm ayarlarını sıfırla ile işlem yaparsınız.

WhatsApp Oturumunu Çıkışa Atın

Uygulamadan oturumunuzu çıkışa atın ve sonra tekrar oturum açarak deneyin. Durumun anlaşılması adına başka bir telefonda oturum açıp denersiniz. Birde açık olan tüm oturumları çıkışa atılması da önerilir.

Birde gelen aramalara yönelik sorunlar için yeniden doğrulama yapın. Bu bir hesap tetikleme işlemidir.

WhatsApp gelen aramalari goremiyorum 2
WhatsApp gelen aramalar görünmüyor

WhatsApp Gelen Aramaları Göremiyorum Sorunu İçin Bilgisayarda Deneyin

WhatsApp’ ın Windows uygulaması ile gelen aramayı test edin. Bu şekilde sorun analizi yapılabilir. Aynı anda çoklu aramalar yapıp yapmadığına da bakarsınız.

Güncellemelerden Sonra WhatsApp Görüntülü Aramalar Gözükmüyor

Bu durum geçmiş dönemlerde sık yaşanırdı ve sonrasında bir güncelleme ile sorun ortadan kalkardı. Ancak, şimdilerde böyle bir durumu pek duymadık ama hala olasılığı var. Bunun analizi için önceki bir iki uygulama sürümünü telefonda denemeniz gerekiyor.

Sonraki haber: WhatsApp gelen link açılmıyor

Uzun yıllardır hem teknoloji hem makale konusunda çalışmış biri. Zaman zaman karşılaştığı teknolojik sorunları araştıran ve bunlara yönelik çözüm içerikleri de hazırlamakta.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir