Tivibu Android' den yönetin: Kumanda uygulaması

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 5 Minimum Okuma

Android Tivibu uygulaması artık oldukça kolay kullanıma sahip bir arayüz sunuyor. Tivibu kumanda programı ile kanal değiştirme ve daha birçok özelliğe erişim sağlayabileceksiniz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Android telefon ve tabletler üzerinden Tivibu’yu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kumanda uygulaması, telefondan kanal değiştirme imkanı sunmanın yanı sıra, gelişmiş ayarlarıyla da beğeninizi kazanacak. Android mobil platformuna olan ilgi, dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artmakta. Bu ilgi artışıyla birlikte, Türkçe dil desteği sunan ve Türkiye’deki hizmetleri destekleyen uygulamaların sayısı da artıyor.

Yayın hayatımız boyunca, faydalı bulduğumuz gerek Türk geliştiricilerin yazdığı gerekse Android mağazasındaki karmaşık uygulamalar arasında işlevselliğiyle öne çıkan farklı uygulamaları sizlerle paylaşmaya çalıştık. Yazımızda tanıtacağımız uygulamanın adı ise Tivibu Kumanda.

İnternet Teknolojileri tarafından geliştirilmiş olan bu uygulama, Türk Telekom’un internet üzerinden sağladığı televizyon hizmeti Tivibu’yu, Android cihazınızla kablosuz olarak yönetmenizi sağlıyor. Daha önce benzeri Android platformu için yazılmamış olan bu uygulama, Tivibu hizmetini kullanan Android kullanıcıları için büyük bir kolaylık sunacak.

Tivibu kumanda uygulaması

a) Uzaktan kumanda: Tivibu Kumanda uygulaması, akıllı televizyonlarda bir uzaktan kumanda gibi kullanmakta. Televizyonun kanallarını değiştirebilir, sesini ayarlayabilir, programları durdurabilir ve oynatma imkanı sunar.

b) Elektronik program rehberi: Uygulama, kapsamlı bir elektronik program rehberi sunar. Bu sayede, televizyon programları hakkında daha geniş bilgi alır, ilgi duyduğunuz programlar için hatırlatıcı ekleyebilirsiniz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

c) İzleme kontrolü: Televizyon izleme deneyimini daha kişiselleştirilebilir hale getirir. İzlediğiniz programı duraklatma, geri sardırma veya ileri sardırmayı sağlar. Ayrıca, televizyonun ses seviyesini kontrol edebilir ve favori kanallarınıza hızlı erişim sağlayabilirsiniz.

d) Kaynak seçimi: Televizyonunuzun giriş kaynaklarını hızlıca değiştirebilirsiniz. Tivibu Kumanda uygulaması, televizyonunuzun bağlı olduğu farklı kaynakları (HDMI, AV, USB vb.) kolayca seçmenize olanak tanır. Bu sayede, farklı cihazlara bağlanmak veya farklı içerikleri izlemek için televizyonunuzun ayarlarını değiştirmeniz gerekmez.

e) Favoriler ve hatırlatıcılar: Tivibu Kumanda uygulaması, favori kanallarınızı ve programlarınızı kaydetmenize olanak sağlar. Bu sayede, sevdiğiniz kanallara hızlı bir şekilde erişebilir ve ilgi duyduğunuz programları kaçırmamanız için hatırlatıcılar ekleyebilirsiniz.

f) Multiscreen deneyimi: Tivibu Kumanda uygulaması, multiscreen deneyimi sunarak televizyon izleme deneyimini daha da genişletir. Akıllı telefonunuz veya tabletiniz üzerinden canlı yayınları, kaydedilmiş programları veya video içeriklerini televizyonunuzla paylaşabilirsiniz. Bu özellik, farklı cihazlar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmanızı sağlar.

g) Ekstra cihaz gereksinimi yok: Tivibu Kumanda uygulaması, akıllı telefonunuz üzerinden çalışır. Ekstra bir kumanda veya cihaz satın almanıza gerek kalmaz. Bu da kullanıcılar için ekonomik bir çözüm sunar.

Uygulamayı yüklediğiniz Android cihaz ile Tivibu’nuza;

Kanal değistirme, Ses kontrolu, Sesi kapama, Kanal listesini göruntuleme ve Tam ekran moduna geçme gibi komutlar gönderebiliyorsunuz.

Google Play’ a girdiğinizde çok sayıda uygulamayla karşılaşabilirsiniz. Bunların kullanıcı yorumlarını okuyarak karar vermenizi öneriyoruz.

Tivibu kumanda uygulaması;

Tivibu hizmetinin sağlandığı kablosuz modeme Android cihazın bağlanması ve arada bir köpru kurularak ağ üzerinden Android cihaz ile bilgisayarınız arasında komut alışverişi yapılması prensibiyle çalışıyor. Cihazınızı kumanda olarak kullanabilmek için bir takım işlemleri yerine getirmeniz gerekiyor.

Tivibu kumanda apk
Tivibu Android’ den yönetin: Kumanda uygulaması

Tivibu kumanda uygulamasının kurulumu

Tivibu hizmetini kullandığınız bilgisayardan Tivibu programını çalıştırın.

Bilgisayar ile Android cihazınız arasında bağlantı kurmanızı sağlayacak TivibuServer uygulamasını buradan indirin ve herhangi bir yere çıkarın.

TivibuServer programını çalıştırdığınızda, başlat çubuğunun sağ bölümünde kırmızı bir simge göreceksiniz. Bu simgeye sağ tıklayıp “Başlat” seçeneğini seçin. Eğer uygulamayı ilk kez çalıştırıyorsanız, güvenlik duvarı tarafından bir uyarı alabilirsiniz. Bu uyarıya “Engellemeyi kaldır” yanıtını verip işleme devam edin.

TivibuServer programının sağ alttaki simgesi kırmızı ve yeşil renklerle yanıp sönene kadar bekleyin. Simge bu hale geldiğinde Android cihazınız kullanıma hazır demektir.

Android cihazınızı, Tivibu hizmeti aldığınız kablosuz modeme bağlayın.

Buradan ya da aşağıdaki QR kodunu cihazınızdaki barkod tarayıcı uygulaması ile taratarak Tivibu Kumanda uygulamasını indirin.

Tivibu Kumanda uygulamasını açın.

TivibuServer programını çıkardığınız dizine gidip “ip adresimi göster” adlı dosyaya tıklayın.

Açılan komut istemi penceresinde; “IPv4 Adresi… IP ADRESİ” satırını bulun ve 192.168… ya da 10… ile başlayan bilgisayarınızın modem IP adresini öğrenin.

Bu IP adresini Tivibu Kumanda uygulamasına girin ve “Bağla” butonuna basın.

Bağlantı sağlandıktan sonra, bağlı olduğunuz modem ile olan bağlantınız kopmadığı sürece, istediğiniz yerden Tivibu’yu yönetebilirsiniz. Bu işlemleri her defasında tekrarlamanız gerekmez; ancak bilgisayarınızın modem IP adresi değişebileceğinden, 8 ve 9. adımları yeniden uygulamanız gerekebilir. Uygulama hakkındaki şikayetlerinizi ya da karşılaştığınız problemleri, e-posta yoluyla doğrudan yayıncıya iletebilirsiniz. Kullanıcı sayısı her geçen gün artan Tivibu hizmetinin gelişmesi ve Android uygulama çeşitliliğinin artması adına bu adımlar önemli bir gelişmedir.

Umarız yazılan Türkçe ve Türkiye ile alakalı uygulamalar Android’e olan önemin ülke bazında artırmasını sağlar. Uygulama ile ilgili görüş ve önerilerinizi Android mağazasından iletilebilir.

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir