Çoğu işletim sisteminin desteklediği en iyi mesajlaşma alternatif uygulamaları derleyerek sizlere sunuyoruz. Önceden hazırladığımız Bip' in yer aldığı yazımızda bulunuyor.
Zoom’u sevmiyor musun? Benzer işlevselliğe sahip Android ve iPhone için bu sağlam alternatiflere göz atın.
İnsanlarla uzaktan çalışmanız gerektiğinde, Zoom muhtemelen video konferans için düşündüğünüz ilk uygulamadır. Ancak, bazı Zoom alternatiflerini bilmek iyi bir fikirdir. Zoom’u belirli bir nedenle kullanmak istemeseniz de ya da sadece yeni bir şeyler denemek istiyorsanız, Zoom gibi kullanmaya değer birçok uygulama vardır.
İşte deneyebileceğiniz Zoom’a en iyi Android ve iPhone alternatifleri.
1. Skype
Microsoft’un mesajlaşma ve video konferans platformudur ve görüntülü görüşme dünyasında uzun süredir bir katılımcıdır.
Skype ile aynı anda 50 katılımcıya kadar destekleyen net HD görüntülü ve sesli aramalar yapabilirsiniz. Çağrı oturumları sırasında konuşulan kelimeleri aktif bir şekilde metne aktaran bir altyazı özelliğine sahiptir.
Mesajlaşma ve anlık mesajlaşma özellikleri, bir toplantı sırasında @bahsetmeleri kullanarak mesaj göndermenize ve tepki vermenize olanak tanır.
Ek olarak, uygulamada telefon özelliğini kullanarak arkadaşlarınızı veya iş arkadaşlarınızı doğrudan cep telefonlarından veya sabit hatlı telefonlarından arayabilirsiniz. Ancak bu, kontör satın almanız gerektirir.
Zoom gibi, ekranları paylaşmanıza ve isterseniz görüntülü görüşmelerinizi ve toplantılarınızı kaydetmenize olanak tanır.
2. Google Duo
Telefon numaranızla kolayca bir Duo hesabı oluşturabilir ve uygulamada oldukları sürece kişilerinizle bağlantı kurabilirsiniz.
Google Duo, arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınızla video görüşmesi grupları oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca tüm aramaları uçtan uca şifreleme ile korur. Toplantı yapamadığınızda, mesajlarınızın ses ve video kayıtlarını yapabilir ve bunları kişilerinizle paylaşabilirsiniz.
Buna ek olarak, kişilerinize metin içeren notlar yazabilir ve gönderebilirsiniz. Bu, Zoom’un sağlamadığı kullanışlı bir işlevdir. Ancak, Duo’nun bir seferde yalnızca 32 katılımcıyı desteklediğini unutmayın.
3. Google Hangouts
Adından da anlaşılacağı gibi, aile ve arkadaşlarla takılmak ve profesyonel toplantılar yapmak için harika bir yerdir.
Hangouts ile paylaşılabilir bağlantılar oluşturarak istediğiniz zaman kişilerinizle HD video görüşmeleri yapabilirsiniz. Şu anda video görüşmeleri G. Meet tarafından desteklenmektedir.
Uygulama aynı zamanda sesli aramaları ve telefonlara ve sabit hatlara doğrudan aramaları da destekler. Bu bölgeler dışındaki numaralar için düşük ücretlerle ABD ve Kanada’daki numaralara ücretsiz doğrudan şebeke aramalarına izin verir.
Bunun da ötesinde, mesajlaşma işlevini kullanarak medyayı paylaşabilir ve sohbet edebilirsiniz.
4. WhatsApp
Facebook’un çılgınca popüler mesajlaşma uygulamasının çok çeşitli özelliği barındırdığını söyleyebiliriz.
Ücretsiz görüntülü görüşmeleri kullanarak herkesle bağlantı kurabilirsiniz. Uygulama şu anda bir video veya sesli görüşmede maksimum sekiz katılımcıyı desteklemektedir. Bu, profesyonel kullanım için ideal olmadığı anlamına gelir.
Video görüşmelerinin yanı sıra, 256 katılımcıya kadar gruplar oluşturabilir, anlık mesajlar gönderebilir ve küçük medya dosyalarını paylaşabilirsiniz.
WhatsApp, profesyonel bir görüntülü arama platformunun tüm gerekli özelliklerine sahip olmasa da, kişisel bir video konferans uygulaması ihtiyacınızı yine de karşılayabilir.
5. Microsoft Teams
Daha çok çalışma ekipleri için uyarlanmış olan Microsoft Teams, harika işbirliği özelliklerine sahiptir ve üçüncü taraf uygulama entegrasyonunu destekler.
Bununla birlikte, özel arka planları kullanırken, 10.000’e kadar katılımcının 24 saat boyunca görüntülü toplantılarına ev sahipliği yapabilirsiniz. Video konferans, ekibinizle işbirliğini kolaylaştıran ekran ve dosya paylaşımını destekler.
Ayrıca, tüm katılımcılar paylaşılan bir sanal arka plandaymış gibi görünmesini sağlayan Birlikte Modunu da kullanabilirsiniz. Üstelik standart sohbet ve sesli arama özellikleri var.
6. Discord
Discord, tamamen ticari olmayan ekipler, arkadaşlar ve topluluklar için bir buluşma yeridir. Arkadaşlarınız ve ailenizle kapalı sohbet ve video grupları oluşturabilirsiniz.
Uygulama, tüm katılımcıların yanı sıra sizin ekranlarınızı paylaşmanıza ve bir görüntülü toplantı sırasında diğer katılımcılarla medya akışı gerçekleştirmenize olanak tanır. Bu özellik, bir seferde yalnızca 25 katılımcıyı desteklese de, Zoom’un ekran paylaşımına oldukça benzer.
Oyuncular için en iyi sosyal platformlardan biri olan uygulama, sorunsuz bir şekilde işbirliği yapmanıza izin veren başka harika özelliklere de sahiptir. Sunucuları, çalışma alanlarını ve katılımcıları tek bir noktadan oluşturmanıza ve yönetmenize olanak tanır, bu da onu ekipler için harika kılar. Ayrıca üçüncü taraf uygulama entegrasyonlarını da içerir.
7. Google Meet
Gmail kullanıcısıysanız, doğrudan Gmail uygulamasından kolayca bir Google Meet görüntülü toplantısı başlatabilirsiniz. Google Meet, ekiplerin verimli bir şekilde buluşmasına ve ortak çalışmasına olanak tanır.
Toplantılar sırasında ekranları paylaşabilir ve mesaj gönderebilirsiniz. Bunun da ötesinde, uygulama konferanslar sırasında altyazıları ve canlı akışı destekler.
Ek olarak, görüntülü toplantılarınızı kaydetmenize olanak tanır ve bir toplantıda 250’ye kadar katılımcıyı barındırır. Paylaşılabilir bir bağlantı oluşturarak Meet’te kolayca toplantı düzenleyebilirsiniz. Ayrıca, uygulama içinde davet bağlantılarınızı açarak toplantı davetlerinize erişmenizi sağlar.
Google Meet, katılımcı olarak telefon numaraları üzerinden toplantıya katılım imkanı verir.
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2021, 17:47