Telefon şarjını en fazla tüketen uygulamalar yine değişmedi. Ara ara uygulama testleri yapan firmaların yayınladığı raporlardan biri yine gündeme geldi. En hızlı şarj tüketen uygulamaların listesi uzayıp gidiyor ama ülkemizde genelde bilinen bazı uygulamalara yer vermek istedik.
Bulut teknolojisi firması pCloud, yayımladığı bir raporda telefonlarda en çok şarj tüketen uygulamaları açıkladı. Raporda, popüler uygulamaların cihazın hangi kaynaklarını kullandığı bilgisi de yer aldı.
Rapora göre, akıllı telefonlarda en çok şarj tüketen uygulamalar arasında Fitbit ve Verizon ilk sıralarda yer alıyor. Bu uygulamalar, cihazın 16 kaynağından 14’ünü arka planda sürekli olarak çalıştırıyorlar. Bu kaynaklar arasında kamera, konum, mikrofon ve WiFi kontrolü de bulunuyor.
Popüler sosyal medya uygulamaları da raporda yer alan diğer uygulamalar arasında bulunuyor. Facebook, Instagram, WhatsApp, Telegram, Twitter, TikTok ve LinkedIn gibi uygulamalar cihazın Wi-Fi, konum ve galerisini sürekli olarak kontrol ediyorlar. Elbette, kullanıcıların izinleri doğrultusunda bu işlemler gerçekleşiyor.
Video oynatılan uygulamaların da pil tüketimini artırdığı belirtiliyor. YouTube ve Netflix gibi uygulamaların yüksek ekran süresiyle birlikte pil ömrünü oldukça kısalttığı ifade ediliyor.
Telefon Şarjını En Fazla Tüketen Uygulamalar Listesi
Popüler bir çok uygulama yine en fazla pil tüketimine sahip.
Telefonun Çok Fazla Şarj Tüketmemesi Adına Önerilerimiz
Bu bilgiler, tecrübelerimizle oluşmuştur ve bir çok teknoloji severin bildiği konulardır.
Gereksiz Uygulamaları Kaldırın
Öncelikle, kullanmadığınız gereksiz uygulamaları cihazınızdan kaldırın. Geçmişte pek cep telefonları ortada yokken, bilgisayarları olan kullanıcıların çoğu belki doğru dürüst kullanmayacağı programlardan bir çoğu bir gün lazım olur diye bilgisayarlarına kurarlardı. Hatta bilgisayar alırken ya da servise götürürken işe yarar ne var ne yok yükleyin derlerdi. 🙂
Arka Plandaki Gereksiz Uygulamaları Durdurun
Arka planda çalışan gereksiz hizmetleri veya uygulamaları durdurun. Sürekli kullandığınız uygulamalar arasında genelde WhatsApp ve sosyal medya uygulamaları oluyordur. Bunların dışında belki günde bir kaç kez kullanacağınız uygulamalar arka planda çalışıyor olabilir. İşte bu uygulamaların siz çalıştırmadan çalışmamasını sağlayabilirsiniz.
Bildirim Ayarlarını Gözden Geçerin
Bu konuda tıpkı yukarıdaki gibi gereksiz olarak açık olan bildirimlerin kapatılması önerisindeyiz. Çok bir şarj tüketmez ama sistemi gereksiz meşgul eder.
Uygulamaların ve Sistemlerin Güncel Olduğundan Emin Olun
Kullandığınız uygulamaların güncel olduğundan emin olun. İşletim sisteminin ve uygulamaların güncel olmaması, hem güvenlik zafiyetine hem istikrarlı çalışmasına engeldir. Genelde bu böyle oluyor ama bazen çıkan bir güncelleme sonradan sorunlara neden olabiliyor. Bu gibi durumlarda ise, güncelleme geri alınabiliyorsa almanız daha mantıklıdır.
Telefon şarjını en fazla tüketen uygulamalar hangileri adlı teknoloji haberimizde, aynı zamanda pil tüketimine karşın uygulanacak işlemlerden söz ettik. Umarız yararlı bir makale olmuştur.
Öneri makalelerimiz: