Samsung dökümhanede yarı iletken Teknolojisiyle ilgili vizyonunu açıkladı. Akıllı cep telefonda, uydu cihazlarında ve bilgisayarlarda kullandığı iletken Teknolojisi için yeni bilgiler…
Türkiye’nin ‘yarı iletken’ teknolojisinde geldiği nokta göz dolduruyor. Yarı iletkenler en çok cep telefonları, uydu sistemleri, bilgisayar teknolojileri ve trafik lambalarında kullanılıyor.
Samsung, Moore yasasının getirdiği engelleri aşarak işlemci üretiminde 7nm sürecini devreye sokmayı planlamak muazzam bir gelişme olarak göz dolduruyor.
Samsung ve yarı iletken Teknolojisi
Samsung’un 1988 yılında temel iş alanları listesine eklenen yarı iletkenler zamanla çok gelişti. 2014 yılında Samsung Çin’de yeni bir Yarı İletken fabrikası açtı. Şimdilerde yine büyük yeniliklere imza atmaya devam eden Samsung firması yarı iletken sözleşmeli çip üretim bölümü oluşturuyor. Teknoloji lideri Samsung çip üretime geçmeye hazırlanıyor. Bu hamle Güney Kore merkezli Samsung tarafından geliyor. Tüm denetleme de Güney Kore Samsung teknoloji liderinin başkanı tarafından yapılıyor.
Samsung döküm için ayrılan geliri arttırdı! Samsung, döküm söz konusu olduğunda az bir gelir elde ediyor gibi görülse de aslında oldukça iyi bir büyüme kaydediyor. 2016 verilerine göre döküme ayrılan gelir yüzde 86 arttırılarak yaklaşık 4.7 milyon dolar gelir elde edildiği tahmin ediliyor. Yıllardır kendi ürettiği telefonlar için kendi işlemci ve çiplerini üreten Samsung bu pazardaki yükselişi sürdürüyor. Özel üretim yonga setlerinden sonra yarı iletken çip imalatında da dünyanın önde gelen firmaları arasında yerini alacak gibi duruyor.
Bu konuyla ilgili yol haritasını açıklayan Samsung akıllı cihazlar için 4nm’lik bir işlem süreci ve loT cihazları için ise yeni bir 18nm tipi işlem süreci sunmayı planlıyor.