Instagram Siyah Ekran Çıkıyor

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 6 Minimum Okuma

Instagram siyah ekran çıkıyor sorunu Android ağırlıklı karşımıza çıkmakta. Pek fazla kullanıcının yaşamadığı zamanlarda iPhone ile denenmesini öneriyoruz. Her türlü sorunda uygulanacak adımlar birbirinin aynısıdır.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Instagram siyah ekran sorunu genelde kullanılan cihazlardaki olası bir çok sebeple alakalıdır. Genelde yaşanan durumlarda bölgesel testler her zaman durumu netleştirmek adına önem arz ediyor.

İlk atacağınız adımlar şöyle olmalı:

  • Uygulamadan çıktıktan sonra duruma göre cihazınızı yeniden başlatın.
  • Farklı internetle veya mobil ve WiFi ile ayrı ayrı deneyelim.
  • Tarayıcı ve farklı bir telefonla kontrol etmelisiniz.
  • Ayrı ayrı illerde olan kullanıcılarla görüşüp sorunu kontrol edin.

İçeriğin devamında instagram siyah ekran sorunu için önerilerde bulunacağız. Sonra kısa bir ağ bilgilendirmesinde bulunacağız.

Uygulamayı açarken Instagram siyah ekran gösteriyor

Çoğu kullanıcının bir kaç kez de olsa karşılaştığı sorunlardan biri olan siyah ekranda kalıyor sorunu genelde uygulamadaki kronik arızalarda ortaya çıkardı. Pek sık görmeyenler olsa da anlık yaşandığı zamanlar var.

Siyah ekran Instagram uygulamasına gelen yeni bir sürümde yaşandığı gibi kullanılan telefonun çok eski olmasından dolayı da yaşanmakta. Çıkan uygulama sürümlerinin eski işletim sistemleri ile uyum göstermediğinde bir dizi problemlere sebep olur. Çözümünde ise, uygulamanın eski versiyonları ile denenmesi öneriliyor.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Instagram siyah ekran gösteriyor için en net adımlar bu içerikte bulacaksınız.

Instagram neden siyah ekranda kalıyor

Siyah ekrana neden olan sebeplere baktığımızda geneli bir çok soruna sebep olan nitelikteler. Biz her yıl yaşanan kronik dediğimiz durumlar için uyguladığımız yöntemlerden bir kaçını burada anlatacağız.

Instagram siyah ekran sorunu, telefonlarda, hesaplarda, internette ve ağ tarafında görülen olumsuzluklarda ortaya çıkıyor. Hangi sebeplerle ortaya çıktığını aşağıya eklediğimiz satır aralarında bulacaksınız.

  • Instagram tarafında çıkarılan yeniliklerde istenilen sistem gereksinimleri değiştiğinde bu ve benzeri sorunlar yaşanır.
  • Çıkan sürümün sorunlu olması sebebi ile sürekli veya bir süre devam eden problemler.
  • Kullanıcının hesabına kısıtlama uygulanacağı anlamını taşımakta. Şikayet alma, topluluk kurallarına uymama ve şüpheli görülme gibi durumların yol açtığı sonuçlar.
  • Telefona kurulan uygulamaların yol açtığı sorunlar. Örnek güncel olmayan bir uygulamanın yol açtığı sorunlar. Çalışmakta olan uygulamaları etkilemesi.
  • Sistem güncellemelerin yapılmamasında oluşan sorunlar.
  • Telefonda boş alanın yetersiz kalması.
  • Sistem tarihinin yanlış olması.

Instagram siyah ekran çıkıyorsa veya açılmayan bölümler varsa

Instagram siyah ekran çözümünde yukarıdakilerin fayda sağlayacağını düşünüyoruz.

Denemeler sırasında uygulayacağınız şeylerin ayrıntıları şöyle olacak:

  • Hesabın kontrol edilmesi adına kesinlikle başka bir telefonla ve hesapla deneme yapın.
  • Telefonun yeteri kadar depolama alanına sahip olduğunu kontrol edin. Var gibi dursa dahi, gereksiz verileri kaldırmanızı öneriyoruz. Belki şu an ki boş alan yetersiz kalıyor. Malum hem uygulamaların hem işletim sisteminin rahat çalışması için belli bir oranda boş alan gereksinimi var.
  • Telefonun tarihi yanlış olduğunda çeşitli aksaklıkların çıkması olayı tüm sistemlerde mevcut. Kontrol edin ve yanlış ise düzeltip sistemi yeniden başlatın.
  • Android sistemlerde uygulamalar yazan alanda Instagram yazısına dokunun, içerisine girdiğinizde önbellek ve diğer seçeneklerin çalıştırılması gerekiyor.
  • Virüs etkeni için güncel bir tarama yapılmalı. Bunun için hem internet üzerinden tarama hem işe yarar bir koruma kullanılması önerilir.
  • Uygulamadan oturumunuzu çıkışa atın ve başka bir yöntemle oturumunuzu açın. Örnek telefon numarası, mail ve kullanıcı adı kullanılarak yapılan giriş işlemleri.

iOS kullanıcılarında pek görmediğimiz bir durum ama yine onda da eski modellerde yaşanacağını düşünüyoruz. Denemek adına yine tarih, boş alan ve genel adlı bölümde sıfırla içerisindeki ağ ayarının sıfırlanmasını öneriyoruz.

instagram siyah ekran
Instagram siyah ekran çıkıyor

Kısa bir özellik bilgilendirmesi

Instagram hesabı kullanıcılarının site içerisinde konforlu ve eğlenceli bir şekilde vakit geçirmesi için birçok özellik geliştirmektedir. Bu özelliklerden biri de sessize alma özelliğidir. Instagram sessize alma özelliği ile kullanıcılar gönderisini görmek istemediği kişilerin profilini sessize alabilmektedir. Böylece engelleme, takipten çıkarılma gibi işlemler uygulanmadan karşı tarafın profili sessize alınacak. Böylelikle sessize alınan profilin gönderileri ve hikayeleri ana sayfaya da  düşmeyecektir. Böylelikle kullanıcılar Instagram uygulaması içerisinde konforlu bir şekilde vakit geçirmektedir.

Ağın kullanıcılarına sunmuş olduğu çeşitli özellikler ile adeta kullanıcıların gözdesi haline gelmiştir. Bu ağın sitesi giriş seçenekleri bakımından da kullanıcılara çeşitli imkanlar sağlamaktadır. Kullanıcılar Instagram adresi üzerinden ister telefon uygulaması üzerinden kolaylıkla Instagram uygulaması içerisinde eğlenceli vakitler geçirmektedir. Ayrıca iki faktörlü kimlik doğrulama sayesinde oluşabilecek herhangi sorunlara karşı kullanıcılar hesaplarını güvence altına almaktadır. Bundan dolayı da Instagram uygulaması en çok kullanıcı kitlesine sahip bir sitedir.

Instagram uygulaması son zamanlarda en çok kullanılan sosyal medya adresleri arasında yer almaktadır. Özellikle kullanıcılar için sürekli olarak yeni özellikler olmasından dolayı trend uygulamalar arasında yer almaktadır. Son zamanlarda üretmiş olduğu yepyeni bir özellik olan Reels ile kullanıcılarının gözdesi haline gelmiştir. İki faktörlü doğrulama özelliği ile kullanıcılarının hesaplarını güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamaktadır. İki faktörlü kimlik doğrulama özelliği sayesinde kullanıcılar hesaplarına bir başka kişinin giriş yapıp yapmadığını kolaylıkla anlamaktadır.

Bundan dolayı da kullanıcılar tarafından bu kimlik doğrulama özelliği çok fazla tercih edilmektedir. Çünkü bir başka kişi hesaba giriş sağlamaya çalıştığı takdirde kullanıcıya kod gönderilmektedir.

Instagram siyah ekran çıkıyor sorunu devam eden kullanıcıların hesap testini yapmaları gerekiyor. Belki yardım talebinde bulunmanız gerekir.

Tek kullanımlık doğrulama kodu gelmiyor adlı makaleye göz atmanızı öneriyoruz.

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir