Instagram Ağ Hatası Fotoğrafın Silinmedi

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 5 Minimum Okuma

Instagram ağ hatası fotoğrafın silinmedi. Lütfen bağlantını kontrol edip tekrar dene. Bu hatanın çıkışı Instagram kurallarına aykırı paylaşımlardan sonra ilgili içeriği kaldırdığınızda böyle bir uyarı çıkıyor.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Ağ hatası, Instagram uygulamasına bağlantı yapılamam ya da içeriği kaldırmaya çalıştığınızda buna erişim izni verilmediğinde yaşanmakta. Bu uyarı, Instagram’ ın Filistin ve Haniye kısıtlaması ile karşımıza çıkıyor.

Instagram’ ın erişim sorunlarına yönelik zaman zaman verdiği benzeri uyarılar oluyor. Bu da, buna benzer bir durum ama ya ilgili içeriği kaldırmaya izin vermiyor ya da şu an yaşanan Instagram yasağı ile alakalı.

Not: Yaptığımız test, Instagram yasağından dolayı daha önce kullandığımız VPN hesap üzerinde görüntüleme izni verdiği ve ilgili içeriği kaldırdığımızda erişim izinlerinden dolayı bu uyarıyı alıyorduk. Bu uyarıdan bir gün sonra ilgili içeriğin silindiğini gördük.

Instagram Ağ Hatası Ne Demek

Instagram ağ hatası, uygulamada yaptığınız herhangi bir işlemde erişimin sağlanmadığını belirten uyarı mesajıdır. Bu mesaja genel olarak baktığımızda, uygulamanın internet erişimi ya da sunuculara olan erişimi kesilmiş gibi mesaj veriyor. Ancak bu uyarıya neden olan başka etkenlerde var. Bunların bir listesini aşağıdaki başlıkta bulacaksınız.

Instagram Ağ Hatası Neden Çıkıyor?

Ağ hatasına neden olan etkenler görecelidir. Bulunduğunuz duruma göre değişken olduğundan dolayı güne özel herhangi bir durum var mı diye araştırmak gerekiyor.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Instagram ağ hatasının çıkın nedenlerinden bazıları şöyle:

1. Uygulamanın bağlantıda sorun yaşaması. İnternet altyapısında sorun oluşabilir ya da erişim engelleri bulunabilir.

2. Instagram sunucularında beklenmedik hatalar oluşmuş olabilir. Bu aynı zamanda yazılım tarafı içinde geçerlidir.

3. Instagram’ ın sunucularının bulunduğu ülke altyapısında sorun oluşmuş olabilir.

4. Hesabınızı kullandığınız cihazdan alakalı sorunlar yaşanabilir.

5. Hesabınız yaptırıma uğramış olabilir. Bunun analiz edilmesi için yazı devamındaki çözüm adımlarına göz atmanız önerilir.

Instagram Ağ Hatası Nasıl Çözülür?

Yukarıdaki seçenekleri gözden geçirin ve duruma göre deneme yanılma ile sorunu netleştireceğiz.

1. İlk denememiz, telefonu ve internet kablosuzda modemi kapatıp açalım.

2. Hesabı ve cihazı denemek adına başka bir telefondan ve tarayıcıdan oturum açın. Aynı zamanda interneti de değiştirin.

3. Cihaz sorunlarında cihaz içerisinden önbellek ve diğer verilerin temizlenmesi gerekiyor. Android bir telefon kullanıyorsanız, Uygulamalar / Instagram ve içerisindeki seçenekleri çalıştırıp deneyin. Aynı zamanda cihazın tarih ayarının ve boş alanın yeterliliğini test edin.

4. VPN kullanarak ülke erişim testini yapın.

5. Instagram’ ı kaldırın yeniden kurun. Test için önceki bir sürümle de deneyebilirsiniz.

6. Hesabınıza ulaşabiliyorsanız, profil alanına girin ve bir şeyi değiştirebiliyor musunuz diye test edin. Erişim ve hesap sorunların buna izin verilmez. Ceza alan hesaplarda genelde işlem yapılması engellenir.

7. Bilgisayar üzerinden instagram.com’ a girin ve şifreyi unutmuş gibi sıfırlamayı başlatın. Bu, hesapların tetiklenmesinde işe yarar.

8. Hesabınızın ayarlarına ulaşabiliyorsanız, hesabınızı işletmeye dönüştürerek bu sorunu çözme olasılığınız var. Sistem ve hesap kaynaklı bazı problemlerde bu yöntem işe yarıyor. Sizde dener ve duruma göre bireysel hesaba geri dönersiniz. Ancak, sık sık hesap üzerinde işlemler yaparsanız, bir süre sonra işlem kısıtlamasına maruz kalırsınız.

Instagram Fotoğrafın Silinmedi Hatası

Fotoğrafın silinmedi, Instagram sistemlerinde oluşan sorunlarda, erişim yasaklarında ve hesaba olan yaptırımlarda ortaya çıkmakta. Bizdeki durum Türkiye’ de Instagram’ ın erişim yasağı almasından kaynaklıydı. VPN kullandık ve erişim yaptıktan sonra bu hizmeti kapattık. Ancak ne hikmetse hala sorunsuz Instagram’ da dolanmaya devam ettik. Dünden beri sorunsuz hesabımızı kullanıyoruz.

Instagram fotoğrafın silinmedi hatasına yönelik diğer bilgiler şöyle:

  • İnternette veya uygulamada erişim sorunları yaşanırsa böyle bir uyarı çıkar.
  • Telefonunuzda erişim sorunları veya uyum sorunları buna neden olur.
  • Telefonun tarihinde yanlışlık varsa hesabınızı kullanmanızda sorun yaşarsınız.
  • Şüpheli bir duruma düşen hesaplarda kısmi olarak hesapta kısıtlama uygulanır.
  • İnterneti ve telefonu kapatıp açarak deneyin. Bunlardan biriyle alakalı olma olasılığı her zaman bulunur.
  • Ceza alan bir hesap ilgili gün süresine kadar işlem yapması engellenir.

Bunun içinde bir önceki başlıklardaki adımlar uygulanabilir.

Instagram ağ hatası: fotoğrafın silinmedi sorunu için öneri seçeneklerimiz buraya kadar.

Sıradaki önemli bir başka konumuz: Instagram fotoğrafını kaldırdık

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir