Facebook Hesap Bulunamadı Sorunu

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 5 Minimum Okuma

“Facebook hesap bulunamadı; kullanıcı adını, cep telefonu numaranı veya e-posta adresini kontrol edip tekrar dene” yazılı bir uyarı ekrana geliyorsa, büyük ihtimal ya ağın kurallarına aykırı bir durum sebebiyle ya da hesabınız çalındı ve kapatıldı.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Önce şunlara bir bakalım:

  • Hesabınızda en son yaptığınız şeyleri hatırlıyor musunuz?
  • Gün içerisinde güvenlik ve gizlilikle ilgili bir bilgilendirme maili aldınız mı?
  • Oturum açmaya çalıştığınızda herhangi bir güvenlik uyarısı aldınız mı?
  • Farklı internet ve cihazlarla oturum açmaya çalıştınız mı?

Not: Hesabınız sizin dışınızda kapatıldıysa, haklı gerekçeleriniz varsa ve geçerli kanıt sunabiliyorsanız, hesap geri açma talebinde bulunmanız yeterli olacak. Bunun için kapatılan Facebook hesabınız açma konumuza göz atın.

Facebook Hesap Bulunamadı Hatası

Facebook hesabınıza girmeye çalışırken “Hesap Bulunamadı” gibi bir hata mesajı alıyorsanız, bu içerik sizin için faydalı olacağını düşünüyoruz.

Facebook hesap bulunamadı nedenleri:

  1. Hesap şifresinin unutulması: Oturum açma şifrenizi unuttuysanız, sık sık şifre sıfırlama ve farklı yerlerden sıfırlama işlemi yapılırsa bu tarz uyarılar yaşanabilir. Aynı zamanda sık şifre sıfırlama veya şüpheli durumlarda da hesap bulunamadı hatası alırsınız.
  2. Hesap silinmesi: Facebook, kullanım şartlarını ihlal eden hesap sahiplerine yaptırımda bulunur. Bunlardan biri hesabın kapatılması. Örneğin, spam gönderilerde bulunmak, dolandırma, tehdit, şantaj veya başka birinin hesabını kullanma gibi davranışlar, hesap silinme nedenlerinden biridir. Hesabınız silindiğinde, Facebook hesap bulunamadı hatası alırsınız.
  3. Hesap askıya alınması: Hesap askıya alındığında ya Facebook hesap bulunamadı ya da askıya alındı uyarısı alırsınız. Hesabınızın askıya alınma nedenleri arasında spam gönderme, yanıltıcı bilgi sağlama, sahte hesap açma ve benzeri davranışlar yer alabilir.
  4. Yanlış kullanıcı bilgileri: Hesap bulunamadı hatası, kullanıcıların olmayan bir hesabın bilgilerini girmesi sonucu ortaya çıkabilir.
  5. Hesap güvenliği nedenleri: Facebook, hesabınızda güvenlik ihlali olduğunu düşündüğü durumlarda hesabı bir süre engeller ve bu uyarıyı verebilir. Hesabınızın engellenmesinin nedenleri arasında hesapta şüpheli faaliyetlerin tespit edilmesi, hesapta başka biri tarafından erişim sağlanması veya hesabınızın hacklenmesi bu listeye girmekte. Bu durumda, Facebook hesap bulunamadı hatası alırsınız.
  6. Teknik sorunlar: Facebook’a erişimdeki teknik sorunlar, ülkede oluşan altyapı soruları ve Facebook sunucularına ulaşımda sorun görüldüğünde benzeri anlamsız uyarılar çıkar.
Facebook Hesap Bulunamadi Sorunu 3
Facebook hesap bulunamadı sorunu

Facebook hesap bulunamadı çözümler:

  1. Hesap bulma işlemi: Facebook hesap bulma sayfasına gidin ve hesap bilgilerinizi kullanın. Birden fazla bilgi ile aratın. Mail, telefon numarası veya kullanıcı adıyla. Bu yöntem, hesabınızın silinip silinmediğini kontrol etmek için faydalı olacaktır.
  2. Şifrenizi sıfırlayın: Oluşan bazı anlamsız durumlarda şifreyi unutmuş gibi sıfırlanmasını öneriyoruz. Sıfırlamada tarayıcıda iki sekme açılır ve birinde facebook.com ve diğerinde mailinizin oturumu açık olur. Sıfırlama sırasında yan sekmedeki mail oturumu algılanır.
  3. Facebook iletişim: Hesabınızın askıya alınma durumunda, yardım merkezini kullanabilir ve Facebook iletişim konumuzdaki bağlantılarla denersiniz.
  4. Yeni hesap açın: Eğer hesabınız silinmiş veya çok uğraştıracak şekilde askıya alınmışsa, yeni bir hesapla devam etmeyi düşünebilirsiniz.
Facebook Hesap Bulunamadi Sorunu 1
Facebook hesap bulunamadı hatası

Kapatılan Facebook Hesabı Açılabilir Mi?

Facebook hesaplarının kapatılma nedenleri genelde topluluk kuralları dediğimiz ve katı olan maddelerin ihlali ile oluşur.

  1. Facebook hesaplarının kapatılması

Facebook hesapları, diğer kullanıcıların hesaplarının güvenliğini sağlamak için kapatılabilir. Hesap kapatılması genelde bir çoğu aynı sebeplerden uygulanmakta. Başkalarını rahatsız edici ve zarar verici söylemlere uygulanan yaptırım genelde geçici engel ve duruma göre hesap kapatma ile sonuçlanır. Ancak sizin iradeniz dışında yapılan şeyler için itiraz ederek süreci takip edebilirsiniz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam
  1. Kapatılan Facebook hesapları açılabilir mi?

Kapatılan Facebook hesaplarının geri açılması nadirde olsa mümkündür, ancak bu hesabın kapatılma nedeni ve kişinin sunacağı bilgi ve belgelere göre değişken bir durumdur. Eğer hesabınız katı Facebook politikalarının bir ihlali ile kapatılmışsa, hesabınızın tekrar açılması çok zordur. Ancak, hesabınızın yanlışlıkla kapatıldığını veya haksız yere kapatıldığını düşünüyorsanız, Facebook’ a itirazda bulunmanız inceleme sürecini başlatacaktır.

  1. Facebook hesaplarının açılması için yapılması gerekenler

Kapatılan hesaplar için ilgili konu başlığına göre bir bağlantı bulmalısınız. Genel başlıklar dışında bazı durumların direk itiraz bağlantı formu yer alır. Ancak, bu bağlantılarla yapacağınız başvuru hesabınızın açılıp açılmayacağı konusunda garanti veremez.

Facebook Hesap Bulunamadi Sorunu 2
Facebook hesap bulunamadı geri açma

Facebook hesaplarının kapatılma nedenleri ve açılması konusu oldukça karmaşık bir konudur. Hesap kapatma süreci genelde geri alınamaz ve hesabın kapatılmasına neden olan temel bilgilere dair bir açıklama yapılmaz. Yüzeysel bir bilgilendirme metni ekrana gelir.

Kısa bir özet: Facebook hesap bulunamadı hatası ile karşılaştığınızda, sorunun nedenlerini anlamak sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Her adım nedeni bilinen sorunlara yönelik etkilidir. Yanlış bağlantılarla yapılan başvurulara genelde dönüş yapılmaz. Ancak, ilgili soruna yönelik bir itiraz seçeneği sunulmadı ve böyle bir başvuru formu bulamadıysanız, diğer bağlantıları deneyebilirsiniz.

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir