Facebook beğeni hatası şu anda kullanılamıyor

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 4 Minimum Okuma

Facebook’ ta beğeni engellemesiyle karşı karşıya kaldınız ise üzgünüz bu kullanılamıyorsa gibi isteğin yerine getirilirken bir hata oluştuğu belirtiliyor. Aklımıza acaba bir sınırlama var ve şu an bunla mı karşılaştım diyenler oluyordur. Peki engelleme beğeni limiti kaç?

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Pek çok sosyal medya platformunda kendisine has birtakım kurallar mevcuttur. İşte Facebook da bunlardan bir tanesidir. Pek çok Facebook kullanıcısı, gönderileri beğenemediklerinden başka bir deyiş ile beğenilerinin sistem tarafından kabul edilmediğinden bahseder. Ancak durum pek de görüldüğü gibi değildir. Her ne kadar Instagram’ da beğeni limiti mevcut olsa dahi aynısı Facebook’ta söz konusu olmayacaktır. Bunun yerine beğeni engeli müessesesi söz konusudur. Esasında her ne kadar ismi değişik olsa dahi mahiyeti aynıdır.

Neden beğeni yapamıyorum?

Beğeni yapamıyorum hatası çıkanların bir kısmında ceza görülürken diğer bir kısmında geçici durumlar yaşanıyor. Net anlaşılması için bilgisayardan hesaba giriniz ve oradan deneyiniz.

Ağların hemen hepsinde görülen işlem limiti ve aşırıya gidilen durumlarda yapılacaklar aynı oluyor. Örnek şüpheli olarak algılanma olayı çoğumuzun başına gelebilir. Sürekli aynı şeylerin tekrarı sizi tehdit olarak görmeye neden olabilir.

Geçici kısıtlamalarda gün içerisinde kendiliğinden düzelme durumu var. Lakin gün şeklinde yasaklamaların tam süresi dolmadan kullanıma izin verilmediğini söyleyebiliriz.

Facebook şu anda kullanılamıyor için öneriler

Facebook şu anda kullanılamıyor hatası alanların denemeleri gereken önerilerimiz şunlar:

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam
  • O gün hesabınıza girerken kullanmadığınız başka bir internet ve cihaz kullanarak deneyiniz.
  • Şikayet olacak durumlarda hiç bir şekilde kullanım yapmadan beklemek daha sağlıklı olacak.
  • Şüpheli görülen davranışlarda minimum bir kaç saatin dolmasını bekleyerek sonra hesabınızı açmaya çalışınız.
  • Ayrı ayrı hesaplardaki paylaşımları deneyin.
  • Varsa başka hesabınızla test etmeniz de önemli olacak. Belki bulunduğunuz bölge veya yurt dışı kaynaklı arızalar söz konusu. Ülkemizde sıkıntı varsa vpn en iyi test aracıdır.
  • Profilinizde bir şeyi değiştirebiliyor musunuz kontrol ediniz. Değişmiyorsa o zaman yaptırım veya sistem arızasıyla açıklamış oluruz.
  • Hesabınızın ayarlarındaki oturum açma seçeneklerinden açık olmayanlardan birini aktif ediniz. Örnek telefon numarası eklenip ve doğrulandıktan sonra artık gelen kod ile erişim izni verilir. Bu da ek bir güven sağlayabilir.

Rahatsız edici davranışlarda bulunan hesaplarda minimum bir gün engelleme uygulanır. Ve ucu açık olduğundan eğer bir gün uyarısı verilmemişse o zaman ne zamana kadar bunla karşılaşırsınız net bilgi alamayabilirsiniz. Belki sorun bildirim ile yanıt isteyebilirsiniz.

Facebook beğeni hatası şu anda kullanılamıyor
Facebook şu anda kullanılamıyor

Beğeni limiti net olarak kaçtır?

Facebook’ta gönderileri beğenmeden net olarak belirlenmiş bir limit söz konusu değildir. Ancak hakkaniyete uygun olarak belirlenmiş bir limit söz konusudur. Bundan dolayı normalin dışında seri beğeni yapan kimselere beğeni engeli uygulanması söz konusu olabilecektir. Bundan dolayı beğeni yapılırken ölçülü davranılmasında yarar vardır. Ancak bu engel pek çok zaman spam ve benzeri durumları engellemek adınadır. Dolayısıyla normal bir şekilde gönderi beğenen kullanıcılar açısından bu gibi bir engel hiçbir zaman söz konusu olmayacaktır.

Beğeni engeli ne kadar süre için söz konusu olacaktır? Facebook’ta beğeni engeline tabi tutulduktan sonra bu engelin ne kadar süre içerisinde kalkacağına dair net bir tarih pek çok zaman mevcut olmayabilir. Bazı durumlarda yönetime ulaşıldığı zaman net bir süre ifade edilirken bazı durumlarda da beğeni engeli uygulanmasının süresi bir biçimde gerçekleştirileceği cevabı alınacaktır.

Bu sorun uzun sürerse sitemizde Facebook’ la iletişime geçmek için URL’ ler mevcut.  

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir