Bitcoin, Türkiye dahil dünya genelinde hızla büyüyen sanal para birimi. Bir nevi sanal maden. Şu an yasal olarak desteği olmayan bu para birimi ilerleyen zamanda resmi olarak kabul edilebilir.
Bitcoin nedir? Bitcoin, sanal para yani kripto para sistemi. Dünya genelinde şu an için yasal olarak desteklenmeyen bir para birimi. Ama Türkiye dahil dünya genelinde hızla büyüyen bir sisteme sahip.
Bitcoin’ in (BTC) para birimi sembolü ฿ ve şu an için hiç bir bankada ve resmi kuruluşlarda ilişiği olmamakta birlikte bazı yerlerde para olarak kullanılabilmektedir.
Bitcoin, 3 Ocak 2009 yılında faaliyete başladı. Şu an için Bitcoin’ in piyasa değeri $ 168.294.279.120. Hızla artmaya devam ediyor.
Bitcoin, her hangi bir merkezi bulunmamakta. Yani bir merkezde üretilmemekte. Bitcoin, Bittorent ağları benzeri dağıtık bir ağa sahip. Her hangi bir alım ve satım işleminde anında tüm noktalara ulaşır.
Sanal madencilik olarak görülen Bitcoin, hesaplamalar ile yoğun bir işlem hacmine sahiptir. Alınan Bitcoin, ister interneti olmayan bir diskte saklanabilir, isterse de güvenli bir aracı firma da saklanabilir. Anında paraya çevirme özelliği ile istenilen hesaba aktarılabilir. Aynı zamanda başka Bitcoin hesabına da transfer yapılabiliyor.
Bitcoin, şu an yatırım araçı olarak görülmekte. Türkiye içinde bu durum geçerli. Çok sayıda kişi belki ileri de bir servet sahibi olurum düşüncesi içinde Bitcoin’ e yatırım yapmakta.
Bitcoin nasıl alınır?
Türkiye’ de bazı şirketler bu hizmeti vermekte. Bu şirketlerden ücretsiz hesap açtıktan sonra (cep telefonu doğrulaması da olacak) işlem yapılabilmesi için kimlik doğrulamasından geçmeniz gerekiyor. Kimlik doğrulaması için sizden kimliğinizin ön ve arka tarafını görülecek şekilde çekip panelden şirkete göndermeniz isteniliyor. Gönderdikten sonra onaylandığından itibaren işleme başlayabilirsiniz.
Bitcoin almak için para yatırma
Bitcoin için kayıt olduğunuz şirketin hesap bilgilerine para aktamanız gerekiyor. Bazı şirketlerin 4-5 tane banka hesabı olduğundan bu hesaplara EFT yapabilirsiniz. Genelde bu bankalar, QNB Finansbank, Garanti bankası, Ziraat bankası, ING bank ve Akbank olmakta.
Para yatırırken yani gönderirken dikkat etmeniz gereken nokta, Bitcoin şirketinin size verdiği (para yatırma işleminde ekranda yazar) referans numarasını havale / EFT açıklama bölümüne yazmanız. Aksi takdirde yatıorım kabul edilmeyecektir.
Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin nasıl satılır? Bitcoin ne kadar? Bitcoin para yatırma, Bitcoin para gönderme ve detayları için özel destek almanız önerilir?
Hesaba para yattıktan sonra Bitcoin panelinden alış işlemini yapabilirsiniz. Bu bölüm Bitcoin al / sat yazan yerde bulunmakta. Unutmadan panele banka hesap bilgilerinizi eklemeniz gerekiyor. Yani para çekmek istediğinizde hesabınıza aktarılması için. Bu bölümde hesap bilgileri başlığında yer almakta.
Bazı Bitcoin para birimleri
Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Gold, Litecoin, Dash, IOTA, Ethereum Classic, Monero, NEO, NEM, Cardano, EOS, Stellar Lumens, Qtum, Zcash, OmiseGO, Lisk, Hshare, Tether, BitConnect, Stratis, Waves, Populous, BitShares, Ardor, Decred, Ark, Bytecoin, Komodo, ZCoin, Bancor, Iconomi, FunFair, Status, Walton, GameCredits, Metaverse ETP, Bytom, Aeternity, Gnosis, Ethos, Civic, Blocknet, GXShares, 0x, DigiByte, Metal, Cryptonex, Pura, Einsteinium, Verge, Augur, Gas, Binance Coin, Veritaseum, Siacoin, Nxt, MonaCoin, Golem, Steem, Kyber Network, TRON, TenX, MaidSafeCoin, DigixDAO, PIVX, Dogecoin, Exchange Union, Power Ledger, Vertcoin, SALT, Factom, Byteball Bytes, BitcoinDark, Syscoin, SingularDTV, Lykke, Storj, NAV Coin, Quantstamp, Substratum, Streamr DATAcoin, ZenCash, VeChain, MinexCoin, Monaco, Particl, AdEx, Aragon, BitBay, Ubiq, Counterparty, Nexus, Edgeless… Tabi bunların hepsi Türkiye için geçerli değil. Yani Türk aracı şirketlerinden alımı yapılamayabilir.
Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 20:31