Telefonda reklam nasıl engellenir, Android işletim sisteme sahip cihazlar için gerekli bilgileri aktarmaya çalışacağız. Bu bilgiler, eski model ve yeni modellere göre değişebiliyor.
Web üzerinden reklamları engellemek istiyorsanız, Android üzerinde 3. taraf bir tarayıcı kullanmayı düşünebilirsiniz. Bazı tarayıcılar, mobil cihazlarda reklam engelleyici eklentileri desteklemez. Lakin, Firefox ya da Samsung Internet tarayıcıları Android’de reklam engelleyici eklentiler sunan iki alternatiftir.
Samsung Internet, telefonunuza reklam engelleyicileri indirmenizi olanak sağlayan yerleşik bir uzantı mağazasına sahip. Ayrıca, Brave adlı tarayıcısı da reklamsız bir gezinme deneyimi sunmakta. Tabi bunlar gibi başka tarayıcı ve uygulamalar yer alıyor.
Telefonda Reklam Nasıl Engellenir?
1. Android cihazınızdan Chrome uygulamasını açın.
2. Sağ tarafta üst kısımda noktalı işarete dokunun, Ayarlar’a ve oradan da Site ayarlarına geçin.
3. Ekranı aşağı kaydırıp içeriklerin bölümüne ulaşın ve burada bulunan Pop-up ve yönlendirmeler şeklindeki seçeneği kullanın.
4. Açılır pencereleri ve yönlendirmeleri kapatın.
5. Site ayarları menüsüne tekrar geri dönün ve İzinsiz reklamlar şeklinde bir seçenek varsa dokunun.
6. Araya giren reklamları devre dışı bırakın yazılı bir seçenek olacak bunu kullanın.
Ana Ekrandan Reklam Nasıl Engellenir?
Ana ekranda çıkan reklamlar, web tarayıcılarında çıkan ve aynı zamanda bildirim alanında çıkan reklamlardan daha rahatsız edici oluyor. Bu tam ekran (çarşaf) reklamlar, cihazlardaki herhangi bir uygulamanın üzerinde belirir. Android, uygulama geliştiricilerine özel Diğer uygulamalar adlı alandan görüntülemeye izni verme yetkisi tanımakta.
Örneğin, Facebook Messenger gibi uygulamalar, baloncuklu şekilde sohbet başlıklarını göstermek için veya arayanları tanımlamak için bu izinlere ihtiyaç duymakta. Ancak kötü niyetli uygulamalar, bu izni farklı amaçlar için kullanarak ana ekranda reklam veya farklı şeyler göstermeye çalışır. Bu tür reklamlara maruz kaldığınızda, reklamları gönderen uygulamayı tespit etmeniz gerekir. Genelde daha önce çıkmıyorsa sonra yüklediğini uygulamalara veya dosyalara göz atın. Bu uygulamaları belirledikten sonra izni kapatmak için şu adımları izleyin:
- İlgili uygulamaların simgelerine uzun bir şekilde basılı tutun ve açılan menüden uygulama bilgilerine girin.
- Diğer uygulamaların üzerinde görüntüleme seçeneğine geçin
- Açılacak olan ekrandan “Diğer uygulamaların üzerinde görüntülemeye izin ver” yazan seçeneğini kapalı konuma getirin.
Google Chrome’da Site Bildirimlerini Kontrol Etme
Her web sitelerine cihazdan gerçek zamanlı olarak bildirimler göndermesine izin vermek iyi bir fikir olmayabilir. Bazı siteler, yararlı bildirimler göndermek yerine bildirim merkezine gereksiz içerikler gönderebiliyor.
Web sitelerinden gelen gereksiz görülen bildirimleri kapatmak için şu adımları izleyin:
- Google Chrome uygulamasının simgesine uzun şekilde basılı tutun ve çıkan menüden “i” simgesine dokunun.
- Sonrasında Bildirimler alanına girin.
- Tüm Site bildirimleri yazısına geçin.
- İzin verilen siteler alanından ve her bir sitenin son zamanlardaki gönderdiği bildirim sayısını kontrol edin.
- Bilmediğiniz veya gereksiz bulduğunuz sitelere olan bildirim izinlerini pasif hale getirin.
Android Telefonda Reklam Engelleme Uygulamaları
AdBlockPlus, AdClear, AdGuard, AdAway ve AdLock gibi uygulamalar, reklamları engelleyerek daha temiz bir gezinme deneyimi sunar.
- AdBlockPlus: Kullanıcı dostu bir arayüzle tanınan bir uygulamadır. Reklamları durdurmanın yanı sıra, gizlilik koruması da sağlar.
- AdClear: Kök erişimi gerektirmeden çalışan AdClear, uygulama içi reklamların ve aynı zamanda tarayıcı reklamların etkili bir şekilde filtrelenmesini sağlar.
- AdGuard: Hem reklamların engellenmesi hem de izleyici koruması sunan AdGuard, internet kullanıcıların daha güvenli bir şekilde internette gezinmelerine yardımcı olmakta.
- AdAway: Kök erişimi isteyen AdAway, telefon genelinde reklamların engellenmesi ve özelleştirmesi için filtre seçenekleri sunar.
- AdLock: Reklamları engellemenin yanı sıra, zararlı yazılımlara karşı da koruma sağlayan bu uygulama, kullanıcı verilerini güvende tutar.
Reklam engelleme özellikleriyle dikkat çeken tarayıcılar ise:
- Firefox Focus: Gizliliğe odaklanan bu tarayıcı, reklamları otomatik olarak engeller ve izleyici koruması sunar.
- Brave: Dahili reklam engelleyici ile gelen Brave, hızlı ve güvenli bir gezinme deneyimi sağlar.
- Free Adblocker ve Adblock Browser: Bu tarayıcılar, reklamları engellemek suretiyle daha temiz ve hızlı hareket etme deneyimi sunar.
- BlockThis: Reklamları ve izleyicileri engelleyen bu tarayıcı, aynı zamanda veri tasarrufu sağlar.
Telefonda reklam nasıl engellenir ve Telefonda reklam engelleme uygulamaları hakkında makalemiz buraya kadar.
Sıradaki: Reklam virüsü nasıl temizlenir?