Android Cihazlarda Sistem Ses Ayarları

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 2 Minimum Okuma

Android işletim sistemine sahip telefonlarda ses ayarları üzerinden hangi işlemlerin yapılabileceği ve bildirim seslerinin nasıl açılıp kapatılacağını bu haberimizde açıklıyoruz. Ses ayarları, mobil cihazlar için önemli bir başlık olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü telefonlar, çeşitli özelliklerinden kaynaklanan farklı sesler çıkarabiliyor. Bu sesler bazen kullanıcıları rahatsız edebileceği gibi, bazı durumlarda da bu seslerin açılması gerekebiliyor. Bu ayarları nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatacağız.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Özellikle ülkemizde cami gibi sessiz ortamlar için telefonun çalmamasını istediğiniz durumlarda, ses ayarları bölümünden cihazınızı sessize alabilirsiniz. Bazı uygulamalar, yalnızca telefonun zil sesini kapatmanıza olanak tanırken, telefonunuza gelen bir bildirimde veya mesajda hala ses çıkabiliyor. Android telefonlardaki ses ayarlarının inceliklerini ve bu ayarların nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde sizlere sunacağız.

Android cihazlarda sistem ses ayar seçenekleri

Android cihazlarda sistem ses ayarları
Android cihazlarda sistem ses ayarları

Bu işlem için telefonunuzun ayarlar bölümüne giriş yapınız, ardından ses ve bildirimler seçeneğine tıklayınız. Bu seçenek eğer ayarlarınız sekmeli ise cihaz bölümünde bulunmaktadır. Şimdi bu ayar seçeneğinde yer alan seçenekler hangi işlevleri yaptığını açıklayalım.

  • Telefonda yer alan tuş sesleri: Android telefonda yer alan tuş seslerini buradan kapatabilirsiniz. Bu sesleri bir arama yaptığınızda duyabilirsiniz eğer duymak istemiyorsanız karşısındaki seçeneği pasif konuma getiriniz.
  • Dokunma sesleri: Ekranda yer alan uygulamalara veya ekranın herhangi bir yerine dokunduğunuzda çıkan sesi bu seçenekten kapatabilir açabilirsiniz.
  • Ekran kilidi sesi: Bu seçenekte ise kilit ekranı açtığınızda telefon bir ses çıkarmaktadır. Bu ses sizleri rahatsız ediyorsa buradan kapatınız.
  • Adapt Sound: Bu seçenekte ise telefonunuza uygun kulaklık taktığınızda bu seçenek ile sesin kulaklıktan gelmesini sağlayabilirsiniz.

Android sistem sesleri çıkmıyor

Cihazdaki sistem ses ayarlarında sorun varsa ya da yardımcı bir uygulama kullanıyorsanız burada bir çakışma durumu oluşmuş olabilir. Herhangi bir harici uygulama kullananların bu uygulamayı devre dışı bırakmalarını öneriyoruz.

Sistem ayarları ve uygulama denemesinden sonra, cihazın ayarlarının sıfırlanması sorunu çözebilir. Bunun için “Aktar veya Sıfırla” alanından sadece tüm ayarları sıfırlanın kullanılması yeterlidir.

Sorun hala varsa, yukarıdaki bölümden tüm ayarlar ve verilerin sıfırlanmasını denersiniz. İçerisindeki verilerin silineceği uyarısını şimdiden yapalım.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir