Yurt dışı telefon imei kaydını e-devletten yapmak için gerekli tüm bilgileri bu haberimizde bulacaksınız.
Yurtdışından getirdiğiniz ya da yurtdışından gelen bir telefonu Türkiye’de kullanabilmek için IMEI kaydı yaptırmanız gerekiyor. Bu kaydı E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Ancak, bazı ülkelerde satılan telefonların Türkiye’deki versiyonlarından farklı olması nedeniyle, bazı durumlarda kayıt işlemi biraz farklılık gösterebilir. iPhone modellerinde ise herhangi bir farklılık olmadığı için işlem daha basit hale gelir.
İşte yurtdışından getirdiğiniz veya yurtdışından gelen bir telefonun E-Devlet üzerinden IMEI kaydı nasıl yapılır, adım adım resimli anlatımla detaylı olarak anlattık.
Yurt dışı telefon imei kaydı
Adım 1: E-Devlet sistemi’ ne giriş yapın: Öncelikle, E-Devlet sistemi üzerinden kayıt işlemine başlamak için E-Devlet şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekiyor.
Adım 2: İşlemler sayfasına gidin: Giriş yaptıktan sonra, ana sayfada bulunan “İşlemler” bölümüne tıklayın.
Adım 3: Pasaport ile cihaz kaydı: İşlemler sayfasında bulunan “Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Pasaport İle Cihaz Kaydı” seçeneğine tıklayın.
Adım 4: Gerekli bilgileri girin: Açılan sayfada, cihazınızın IMEI numarasını, pasaport bilgilerinizi ve telefon numaranızı girin.
Adım 5: Belge türlerini seçin: ve Kaydı Gönderin Kayıt işlemi için gerekli belge türlerini seçin ve “Kaydet” butonuna tıklayın. Ardından, sistem tarafından verilen kayıt numarasını not edin.
İşlem tamamlandıktan sonra, kayıt başvurunuzun sonuçlanmasını bekleyin. Sonuçlandığında, E-Devlet sistemi üzerinden sonucu öğrenebilirsiniz.
İşte yurtdışından getirdiğiniz veya yurtdışından gelen bir telefonu E-Devlet üzerinden kaydetmek için yapmanız gerekenler bu kadar basit! Ancak, cihazınızın Türkiye’de kullanılabileceğinden emin olmak için, satın aldığınız ülkenin teknik özelliklerine ve Türkiye’deki karşılığına bakmanızda fayda var.
Yurtdışından gelen telefon kaydı için gerekli evraklar
Gerekli evraklar:
- Cihaz faturası.
- Süresi geçmemiş pasaport.
- Vergi dairesine yatması gereken harç ücreti.
- Son olarak e-devlet şifresi.
Operatörlerin iletişim noktalarından işlem yapmak isteyenlerin ufak bir ücret ödemeleri gerekebilir. Tabi bu zamanla yükselebilir.
Yukarıdaki gereksinimler zamanla değişebileceğinden dolayı güncel olan bilgilere resmi web adresinden öğrenilmesini de öneriyoruz. Telefonla resmi olarak bilgi alınabileceğini de söyleyelim.
İnternetten cep telefon harç ödemesi nasıl yapılır?
Cihaz kayıt harcı ödeme adresi intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_CEP_TEL_HARC_GIRIS adresinden ister kredi kartı ister bankomat hesabınızdan ödemeyi yapabilir ya da Vakıfbank, Denizbank, Halk Bank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, HSBC ve Şekerbank.
- Gelir İdaresi Başkanlığı’ nın resmi web sitesine giriniz.
- T.C. kimlik numarası bölümüne pasaport sahibinin T.C numarasını yazınız.
- Eğer pasaport sizin ise sizin numaranızı. Burası önemli yani fatura sizin adınıza olabilir ama cihazın kaydını yapacağınız pasaport sizin adınıza olmadığından ilgili kişinin yazılması gerekiyor.
- AD ve Soyad bölümüne yine pasaport sahibinin bilgileri yazılacak.
- Kayıt olacak cihazın imei numarasını yazınız.
- Kayıt için yatacak ücreti ödeyiniz. (Ücret değişti ve şu an sanırız 6000 küsür oldu)
- Ödeme bölümüne geldiğinizde kendi hesap bilgilerinizi kullanabilirsiniz. www.andronova.net
E-devletten cihaz kayıt etme
Yurtdışından gelen telefonun kaydını yapabilmeniz için e-devlet şifrenizin olması gerekiyor. Yoksa PTT şubesinden alınız.
- Telefonculardan da kayıt yapılabilir. Tabi yüksek tutar ödemek istemiyorsanız kendiniz kaydınızı yapınız.
- E-devlet şifren ile sisteme girişinizi yapınız.
- Arama kısmına imei yazmanız yeterli.
- Açılacak yerden ilgili seçeneğe tıklayın. Kendi bilgilerinizle kayıt yapacağınızı seçiniz.
- Telefonda kullanacağınız telefon numarasını yazınız.
- Çift hat desteği olanlar birden çok imei numaraları yazmaları gerekiyor.
- Sonra belge türleri bölümünden gerekli adımları seçip doldurup kaydınızı gönderiniz.
- Kayıt hatası olursa aşağıda yazdıklarımızı okuyunuz.
E-devlet üzerinden pasaporta imei kaydı hatası
Pasaport türünü seçerken yapılan yanlışlık. Eski tip pasaport veya eski tip hizmet pasaport seçeneklerinden her hangi birinde yukarıdaki hatayı alabilirsiniz. “Yurda giriş kontrolü başarısız. En yakın il / ilçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğine başvurunuz. Belgelerinizden emin olunuz ve bu bilgiler ile e-devlet kapısından yeniden başvuru yapınız.” Çözümü “Yeni Tip Çipli” seçeneği!
120 Gün kayıt süresini geçtiğinde ne olur?
Kayıtsız yurtdışı telefonu Türkiye’ de kullanmak pasaportsuz: Cihaz kayıt işlemi bu kadar sorunsuz işlem için yukarıdaki adımları harfiyen uygulayınız. Her hangi bir sorunla karşılaşırsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Eğer 120 gün kayıt süresini geçerseniz başka bir pasaport ile işlem yapabilirsiniz. Tabi bu pasaportun süresinin dolmamış olması gerekiyor. www.andronova.net
Önemli diğer bilgiler
Biz telefonu Suudi Arabistan’ dan getirdik. Türkiye ile arasında 800 – 1300 TL fark bulunmakta.
Kayıt ücretinin değişken olduğundan dolayı bilgi almadan cihaz getirmemenizi öneririz.
Eğer e-devlet üzerinden kayıt işlemi yapmak istemiyorsanız operatör iletişim merkezlerine giderek ek ücret karşılığında kayıt işlemini yapabilirsiniz. (Turkcell tim noktalarından, Türk Telekom kullananlar ve Vodafone hat sahipleri bayilerden işlem yapabilir)
120 Gün kayıt süresini geçince ne olur kayıt yapılabilir mi? Ne yazık ki aynı pasaportla işlem yapılamaz. Günü dolmamış farklı bir pasaportla yapabilirsiniz. 2 Yılda sadece 1 cihaz yurtdışından getirilebilir. Tüm telefonlar için aynı şartlar geçerli olduğunu da belirtelim.
Cihaz getirilen ülkelerden bazıları:
- Suudi Arabistan (Mekke / Medine), Ürdün, Kuveyt, Katar, BAE (Dubai)
- Hollanda, Fransa, ABD (Amerika), Almanya, Danimarka, İngiltere, Avustralya
- Finlandiya, Japonya, Kore, Hindistan, İtalya, İsviçre, Rusya, Gürcistan ve Çin
- Azerbaycan ve diğer ülkelerden getirilen / gelen cihazlar için kayıtta farkı durumlar yaşanabilir
Yurt dışı telefon imei kaydı resimli anlatımı sizlere anlattık. Bu işlemleri bizzat kendimiz yapmıştır.