WhatsApp’ ta Toplu Mesaj Gitmiyor Sorunu

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 9 Minimum Okuma

WhatsApp’ ta toplu mesaj gitmiyor: WhatsApp uygulamasında toplu mesaj gönderilemiyorsa bunun birden çok nedeni olabilir. Haberimizde, WhatsApp mesaj gitmeme sorunu için bazı çözüm önerilerine yer verdik.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

WhatsApp, dünyanın en çok tercih edilen ve aktif kullanılan uygulamalarından biri. Hemen hemen interneti olan her ailede WhatsApp yok gibi bir şey. Bu uygulama sayesinde SMS kullanımı neredeyse rafa kalktı gibi bir durum. En azından özellikle WhatsApp kullanıcılarında bu şekilde.

Gelelim WhatsApp’ ta toplu mesaj gönderme olayına. Genelde bu özellik Kurban bayramında, Ramazan bayramında ve kandillerde daha çok kullanılmakta. Hatırlıyorum da eskiden toplu SMS gönderdiğimizde bazen çok yoğunluktan dolayı ertesi günü mesajın ulaştığı oluyordu. Şimdide bu kadar olmasa da yine bazen mesaj karşı tarafa geç ulaşabiliyor. Bu durum çok ama çok nadir WhatsApp’ ta görülmekte. Eğer sizde de bu özel günlerde mesaj göndermede sorun yaşıyorsanız aşağıdaki uyarımıza dikkat ediniz.

WhatsApp’ ta toplu mesaj gönderme görsel aşağıda ilişkili haberler kısmından ulaşabilirsiniz.

WhatsApp' ta toplu mesaj gitmiyor sorunu
WhatsApp’ ta toplu mesaj gitmiyor sorunu
WhatsApp çoklu mesaj gönderme özelliği
WhatsApp çoklu mesaj gönderim sorunu

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Sorunu

Şu an yaşadığınız durumu tam olarak bilmeden herhangi bir işlem yapmanızı önermiyoruz. Birkaç ilde yaşayan yakınlarınızla görüşerek bilgi alıp duruma göre işlem yapabilirsiniz.

Mesajlarınızın karşı tarafa ulaşabilmesi için numaranızın, karşı tarafın rehberinde kayıtlı olması gerekmektedir. Aksi takdirde toplu mesajlar, karşı tarafa ulaşmayacaktır. Grup mesajlarında da aynı durum söz konusudur. Grupta toplu mesaj göndermek için yalnızca grubu eklemeniz yeterlidir.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

WhatsApp mesaj gitmiyor sorunu için şunları kontrol edin:

1- Mesaj hala ulaşmıyorsa, her iki taraf da telefonunu kapatıp açmalıdır.

2- İnternet erişiminizin olup olmadığını ve hız sorunları yaşayıp yaşamadığınızı kontrol edin.

3- Mesajları tek tek göndererek durumu analiz edin.

4- İnternet bağlantınızı değiştirin. WiFi ve mobil veri üzerinden ayrı ayrı bağlantı yaparak deneyin.

5- Bazen kablosuz bağlantıda sorunlar meydana gelebilir. Örneğin, DNS problemleri gibi.

6- WhatsApp Web üzerinden de deneyin. Bilgisayardan deneyerek sorunun kaynağını analiz edebilirsiniz. Eğer sorun cihaz kaynaklıysa, bu ortaya çıkacaktır.

7- Çevrenizde WhatsApp kullanan kişiler varsa, onların da aynı sorunla karşılaşıp karşılaşmadığını kontrol edin.

8- Eğer sorun analiz edildiyse ve kablosuz internet bağlantısında bir sorun varsa, manuel DNS veya VPN uygulamaları kullanarak deneme yapabilirsiniz.

9- İnternet sağlayıcınızla iletişime geçin. Superonline, TurkNet, TTNet, Doping veya KabloNet gibi sağlayıcıların müşteri hizmetlerine başvurarak hattınızı incelettirebilir veya bir kayıt oluşturabilirsiniz.

WhatsApp Çoklu Mesaj Gönderme Özelliği

Geçen yılki bir haberi burada paylaşmak istedik. Uygulamada çoklu mesaj yollamayla ilgili yeni bir güncelleme yayınlandı ve artık çoklu mesaj gönderme çok kolay hale geldi. Tabii ki bu sürümde destek durumu her cihaz için geçerli değil. Beta olarak yapılan çalışmaların ardından henüz tam olarak stabil olmayan bu özellik nihayet kullanıcılarla buluştu. Yeni bir özelliğin test aşamasının devam etmesiyle, şirket farklı bir yola giderek kullanıcı deneyimlerinden yararlanmak için test davetini başlattı.

Bu yenilikle birlikte, WhatsApp Messenger uygulaması çoklu mesaj gönderme özelliğine kavuşacak. Bu özellik, tüm WhatsApp kullanıcılarını memnun edecektir. Bilindiği üzere, bir mesajı birden fazla kişiye göndermek için birden fazla işlem yapmak gerekiyordu. WhatsApp, bu özelliğin tam sürümünü henüz yayınlamadı. Şirketin yaptığı yazılı açıklamada, yayınlanmamış sürümü test etmek için bir program başlatıldığı belirtildi. Eğer test programına katılırsanız, WhatsApp Messenger uygulamanız için test sürümü içeren bir güncelleme cihazınıza gelecektir. Bu güncelleme, yalnızca çoklu mesaj gönderme özelliğini değil, aynı zamanda bazı iyileştirmeleri de içerecektir.

Geçmişte Test Aşamasındaki Bilgi

Cep telefonunuzda WhatsApp uygulaması yüklüyse, test başvuru adresinden onay verdikten kısa bir süre sonra test sürümünü belirten bir güncelleme alacaksınız. Bazen başvurudan 1-2 saat sonra güncelleme gelebilir. Sabırla güncellemenin gelmesini bekleyin. WhatsApp çoklu mesaj özelliği testi için bu adrese ulaşabilirsiniz: play.google.com/apps/testing/com.whatsapp. WhatsApp çoklu mesaj özelliği testinden çıkmak için ise bu adresten işlem yapabilirsiniz: play.google.com/apps/testing/com.whatsapp/leave?hl=tr.

Not: WhatsApp test sürümleri bazen kararsız çalışabilir ve bazı hatalar içerebilir. Zaten bu sürümlerin amacı, sorunların görülüp iyileştirme çalışmalarının yapılmasıdır. Eğer siz de bir test kullanıcısı olmayı düşünüyorsanız, test sürümünde karşılaşabileceğiniz herhangi bir sorun için geri bildirimde bulunmak amacıyla WhatsApp iletişim adresi olan [email protected] ile iletişime geçebilirsiniz.

WhatsApp çoklu mesaj gönderme özelliği
WhatsApp mesaj gönderiminde hata

Test programından çıkma: Test programından istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. Test programından çıktıktan sonra WhatsApp test sürümünü telefonunuzdan kaldırın. Ardından cihazınızın resmi mağaza uygulamasından WhatsApp uygulamasını indirip yeniden yükleyin.

Not: WhatsApp test uygulamasını cihazınızdan kaldırdıktan sonra, tam sürümü yükleyebilmeniz için bazen 1-2 saat beklemeniz gerekebilir.

WhatsApp Mesaj Gitmiyor: Yakın Bir Zamanda Oluşan Sorun

Kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen uygulamalardan biri olan WhatsApp’ta dünya genelinde erişim sorunu yaşandı. Kullanıcıların şikayetlerine göre, herhangi bir mesaj veya paylaşım yapılamıyordu. Mesaj gönderildiğinde, mesajın yanında sadece tek tık işareti beliriyor, yani mesaj gönderilmiyordu. Peki, WhatsApp’taki mesaj gönderme sorunu ne zaman çözülecek?

WhatsApp’taki sorun nedir? WhatsApp’tan resmi bir açıklama geldi. Sorunun kendilerinden kaynaklandığını ve en kısa sürede kesintinin çözüleceğini bildirdiler. Anlaşıldığı kadarıyla WhatsApp’ın sunucularında bir problem meydana geldi.

WhatsApp erişim sorunu gece yarısına doğru başladı. Ayrıca bazı Instagram kullanıcılarının da erişim sorunları yaşadığı rapor edildi. Ancak bu iki sorunun aynı kaynaktan mı kaynaklandığı hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Şu an kontrol ettiğimizde, sorun yeni çözüldü. WhatsApp Türkiye’deki erişim sorunu giderildi ve diğer ülkelerde de sorun çözülmüş olabilir.

WhatsApp Mesaj Neden Gitmiyor?

Yurt içi veya yurt dışı bir sorun olmadığından eminseniz, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edelim. Yine de bulunduğunuz bölgeyi analiz ettikten sonra durumu tekrar gözden geçirmenizi öneririz. Oluşan arızanın genel mi yoksa sizden kaynaklı mı olduğunu belirlemek için bir analiz yapmak gerektiğini düşünüyoruz. Eğer fotoğraf, video, resim ya da mesaj gönderilemiyorsa, önce sorunu analiz edip ardından çözüm yolları arayalım.

Her yıl 5-6 kez erişim sıkıntıları yaşanır ve bunların çoğu dünya genelinde görülür. Bu nedenle bir işlem yapmadan önce, sorunun sizden mi yoksa geliştiriciden mi kaynaklandığını kontrol edelim.

WhatsApp Mesajlar Gitmiyor Ne Yapılmalı?

Bu adımlar kesin çözüm olmayabilir ancak çoğunlukla işe yaramıştır. Dünya genelini kapsayan sorunlarda ise denenebilecek tek yöntemin VPN olduğunu vurgulamak gerekir.

  • İnternet bağlantısını farklı bir yerden yapmayı deneyin.
  • Telefonu kapatıp açın ve tekrar deneyin.
  • Mesaj sadece bir kişiye mi gitmiyor, yoksa herkes için mi aynı durum söz konusu?
  • Mesaj birden fazla kişiye mi gitmiyor?
  • Telefonun tarihini kontrol edin; eğer yanlışsa sorun çıkarabilir.
  • Bilgisayardan WhatsApp Web sürümünü deneyin.
  • VPN uygulaması kullanarak durumu netleştirin.
  • Varsa BiP uygulaması üzerinden de deneyin.
  • Uygulama içerisindeki “+” simgesine tıklayarak bir fotoğraf göndermeyi deneyin.
  • Uygulamanın ve telefonun önbelleğini ve verilerini temizleyin.
  • WhatsApp’ı kaldırıp, internette bulabileceğiniz bir önceki sürümünü yükleyin.

Duruma göre yazın, sorunun çözümünü birlikte bulabiliriz. Hata mesajı çıkıyorsa, ekran görüntüsünü alıp bizimle paylaşın.

Mesaj Gitmeme Sorunuyla İlgili Resmi Açıklama

BTK Başkanından açıklama geldi. Sayan, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada WhatsApp’ta görülen sorunla ilgili global seviyede bir problem olduğuna dair bilgi geldi. Sorunun herhangi bir operatörden kaynaklanmadığı ve Türkiye’de bir arıza bulunmadığı açıklandı. Yetkililer, satır arasında önemli bir vurgu yaparak yerli ve milli teknolojilerin kullanımının gerekliliğini belirttiler.

WhatsApp erişim sorunu çözüldü. Eğer hala sorun yaşamaya devam ediyorsanız, telefonunuzu kapatıp açın. İnternet bağlantısını kablosuz Wi-Fi üzerinden yapıp deneyin. Farklı bir cihazda da denemeniz faydalı olabilir. WhatsApp uygulamasını kaldırıp yeniden yükleyin. Ayrıca, haberimize yorum bırakmayı unutmayın! 🙂

Diğer olası nedenler şunlar olabilir:

  • Bazı telefonların eski bir sürümde olması.
  • Telefonun eski bir yazılıma sahip olması nedeniyle WhatsApp desteğinin sonlandırılması.
  • Kısmi olarak bir engelle karşılaşmış olabilirsiniz.
  • Uygulamadan çok sık birilerine mesaj atıyorsanız, özellikle gruplarda, bu durum şikayetle sonuçlanabilir ve uygulama tarafından bildirilebilir.

Yukarıdaki durumlar söz konusu olabilir. Çoğunlukla uygulama kaynaklı sorunlar erişim problemlerine neden olur, ancak nadir durumlarda kullanıcı ya da telefon kaynaklı olabilir. Yine de, imkanınız varsa başka bir cihazda denemeniz iyi olur.

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir