Parasına göre en iyi 8K televizyonlar

En iyi 8K televizyon modelleri dendiğinde aklımıza gelen markalar genelde popüler olanlardır. Bu habere eklediğimiz bir marka var ki, son 2-3 yıldır karşımıza çıkıyor. Tabi Türkiye' de henüz bu kategoride yaygınlaşmamış bir marka olarak görüyoruz.

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 6 Minimum Okuma

En iyi 8K televizyonlar dendiğinde, sizlere hazırlayacağımı sayfalarca yazı çıkar diye düşünüyoruz. Ülkemizde şu an için 8K TV’ ler yayınlaşmadı diye düşünmekteyiz. Bu haberimiz, denk geldiğimiz bazı modelleri içermekte.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

En iyi 8K televizyonlar hangileri demeden önce

Çoğunlukla herhangi bir şey satın almadan önce, ürün hakkında yapılan yorumlar ve şikayetleri araştırırım. Fikrimi değiştirecek en etkili durum budur. Belki yarı yarıya ürünü alıp almayacağımı yorum ve şikayetler belirler. Sonraki ürünün tasarımı, fiyatı ve kalitesidir. Bunları izleyende televizyonun özellikleri olacak.

Aşağıya eklediğimiz 8K televizyon modelleri örnek teşkil etmekte. İlla bunlardan birini alın demiyoruz.

Samsung QN900B Neo QLED 8K Smart TV

Samsung QN900B çerçevesiz bir tasarıma sahip. Sonsuz ekran olarak algılanan bu model, boyutu büyütülmeden daha geniş ekran boyutuna sahip güzel tasarımlı bir model. Sınırlar bozulmadan ekrana daha fazla odaklanmayı sağlıyor. Dikkat çeken bir yanı da hoparlör ızgaraları 90W 6.2.4 kanala sahip.

Mini LED arka ışığı dahil edilen modelde, daha fazla üst parlaklığı ve yerel olarak karartma bölgeleri üzerinde daha yüksek hassas kontrol sağlamakta. Sanal üst seviyede bir hoparlörlere sahip olan ve Dolby Atmos yerleşik sesiyle, ne düşük ne yüksek bir ses frekansı sunmakta.

Samsung QN900B modeli, bir HDR oyun televizyonudur. Az bir giriş gecikmesi, daha hızlı yanıt süresi, HDMI 2.1 bant genişliği ve değişken bir kare hızları ile harika oyun deneyimi sunuyor. Aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz mini LED paneliyle üst düzey deneyime hazır olun.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

TV’ nin artıları:

  • Yüksel mükemmel renk özelliği
  • Geliştirilmiş aydınlatma
  • Yerleşik Dolby Atmos özelliği
  • 144Hz oyun desteği

TV’ nin eksileri:

  • Dolby Vision uyumluluğu bulunmuyor
  • “Smart Hub” kullanıcı arabirimi için azda olsa geride kaldığı belirtiliyor
en iyi 8K televizyonlar 2
Parasına göre en iyi 8K televizyonlar

Samsung Neo QLED 8K

Neo QLED 8K, kendi Quantum Mini LED özelliğini tam olarak düzenleyen bir arka ışık teknolojisine sahip. Tipik olarak Quantum Matrix teknolojisinden yaklaşık 1,5 kat daha fazla aydınlatma özelliğiyle, hem en derin siyah görüntülerde hem de en saf beyaz görüntüleri gözleme imkanı veriyor.

Samsung QN800B, oyun oynarken çok boyutlu bir ses deneyimi sağlayan olağanüstü bir Dolby Atmos ses özelliğine sahiptir. Oyunlarda da harika bir deneyim sunan OLED ekranıyla 8K kalitesi sunmakta. Modelde yansıma önleyici ve ultra görüş açısına sahip bir yapısı var.

Televizyonda aynı zamanda Bixbi, Alexa ve Google gibi farklı sesli asistanları bulunmakta.

Hoparlör olarak gerçek 3D sese sahiptir. Hoparlörü arka tarafa yerleştirilmiştir. https://teknolojihaberleri.tr

Samsung QN800B artıları:

  • Hafif, görsel canlandırıcı grafikler
  • One Connect kutusuyla ince ve şık tasarım
  • Güçlü oyun desteği

Samsung QN800B eksileri:

  • Görüntüler çok işlenmiş veya odak dışı olabilir
  • Aydınlatma tarafı pek tutarlı olmayabilir
en iyi 8K televizyonlar 3
En iyi 8K televizyon modelleri

TCL UHD Dolby 8K TV

TCL 6 Serisi 8K Roku TV, diğer markalara göre en uygun 8K TV fiyatına sahiptir. Marka, oyunlar için kısa gecikme süreleri sunan ve inanılmaz performans veren modeller üretmekte. Ses performansı ideal olmaktan uzak olmasına ve PS5 ve Xbox Series X için yalnızca iki bağlantı noktası 4K/120Hz’i desteklemesine rağmen, fiyatına göre daha yüksek özelliğe sahip pek televizyon bulacağınızı düşünmüyoruz.

Olağanüstü en yüksek parlaklığa ve yansımaları işleme özelliğine sahiptir, bu da onu film izlemek veya spor karşılaşmaları için uygun hale getirir, ancak sınırlı görüş açılarına sahiptir. Oyuncular, harika bir oyun deneyimi için azaltılmış giriş gecikmesi, hızlı yanıt süresi, HDMI 2.1 girişleri ve değişken kare hızları desteğini de takdir etmelidir.

TCL 8K TV artıları:

  • İyi teknik görüntü kalitesi
  • İyi düşünülmüş uzaktan kurulum
  • Mükemmel konsol ve PC oyun performansı

TCL 8K TV eksileri:

  • 65 inçlik model, 8K çözünürlüğün değerini göstermekte zorlanıyor
  • Dışarıdan yetersiz bir görüntü sergiliyor
  • Çok kaliteli bir 8K sunmamakta
  • Ses kalitesi ortalama bir ses sunmakta
en iyi 8K televizyonlar 4
En iyi 8K televizyonlar hangileri

Sony Z8H TV

Sony Z8H 8K, 75 ve 85 inç boyutlarına sahiptir. 2.500 nit en yüksek HDR parlaklığı ile Z8H, görüntü kalitesine de baktığımızda HDR’ yi öne çıkaran kontrastı sunmakta. Renk tayfı da son derece ustaca işlenmiştir. Ne izlerseniz izleyin, güçlü CPU, bu 8K TV’nin inanılmaz derinliğini ve zenginliğini ortaya çıkarır. Yerel karartma özelliğine sahip Full Array LED TV’de daha derin siyahları ve daha parlak ışığı sunmakta.

Sony Z8H, H=R vurgulamaları için son derece parlak bir 8K ekrana sahiptir. Z8H’de oyun oynamak bir patlamadır ve güvenilir bir şekilde HDR ile 4K 60Hz elde edebilirsiniz. Z8hH, olağanüstü özelliklere ve 7680 x 4320 çözünürlüğe sahip kusursuz bir ekrana sahip Sony’nin en pahalı ürünüdür. Bu 8K LED TV, tek parçalı basit tasarımı ve küçük çerçevesi sayesinde büyük ekran 8K deneyimini evinize getiriyor.

Sony Z8H artıları:

  • İnanılmaz HDR parlaklığına sahip
  • Daha zengin siyah görünümlere ulaşacaksınız
  • Hassas gölge detaylarına sahip
  • Olağanüstü renk ve mükemmel ses sunmakta

Sony Z8H eksileri:

  • Karmaşık tasarımlara sahip birkaç öğe

Samsung TV alacaklara önerimiz resmi sitesindeki karşılaştırma tablosunun kullanılması. Tabi farklı bir marka seçileceği zamanda ilgili markanın resmi sitesini incelemek gerekiyor. En iyi 8K televizyonlar dendiğinde aklımıza gelen markalar arasında Samsung, Sony, Philips, LG ve bu aralar yüksek pazar payı olan TCL aklımıza gelmekte.

En iyi 8K televizyonlar hangileri adlı içeriğimiz buraya kadar.

Sonraki öneri makalemiz: En iyi Android Smart TV televizyonlar

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir