Android telefonlarda gelen yeni güncellemeleri cihaz içerisinde ayarlarda yer alan güncelleme bölümünden yeni sürümün yüklenmesi işlemine OTA denir. OTA üzerinden güncelleme nereden yapılır?
Teknoloji geliştikçe ve bu teknolojiye ulaşmak artık daha da kolay olmaya başlayınca herkes en ileri teknolojiden yararlanmaya başladı. Eskiden sadece gençlerin kullandığı dokunmatik telefonları artık orta yaştaki ve yaşlı insanlarda da görmek mümkün. Gün geçtikçe insanın bir organı gibi gelmeye başlayan telefonları kullanıma devam edebilmek için ise zaman zaman şirket tarafından gönderilen ve kurulması istenen güncellemeleri indirmek gerekiyor. Bu sistem güncellemelerini, telefonunuzun hızınızın düşmemesi ve yeni çıkan uygulamaları kullanabilmeniz için yüklemeniz gerekiyor. Bunun için de telefonunuzun şebekesi aracılığıyla kullanacağınız bir internet bağlantısı ya da Wifi ağına ihtiyacınız var.
OTA nasıl kullanılır? OTA güncelleme yapılmadan önce bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Bunlardan bazıları telefonun yeterli şarj seviyesinde olması, internet bağlantısında sorun olmaması, internet hızı düşük olmaması ve daha önce telefonun yedeğinin alınması.
OTA üzerinden güncelleme
OTA nedir OTA ne demek? Güncelleme çeşitlerinden biri olan OTA Güncelleme ise herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duymadan telefonu güncelleştirmek demektir. Güncelleme yapılacağı zaman telefona bir bildirim düşer ve bu bildirime tıkladığınızda OTA Güncellemesini yapmanız istenir. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Telefonunuzun şarjının en az yüzde elli olması gerekiyor. Aksi takdirde indirme hızı düşük olduğu durumlarda telefonunuzun güncellemesi yarıda kalıyor ve telefon kullanılamaz hale gelebiliyor.
Android OTA güncelleme nasıl yapılır?
OTA güncelleme nasıl yapılır? Ayarlar / cihaz hakkında / yazılım güncellemeleri bölümünden yapabilirsiniz. İstersenizde Mac veya Windows bilgisayar üzerinden cihazın resmi yazılım güncelleme programını kullanabilirsiniz.
OTA dosya boyutu ne kadardır? Genellikle güncellemelerin boyutları çok fazla olmamasına rağmen sistem güncellemelerinin boyutu beş yüz MB – bir GB arası olur. Bu güncellemeler indirilirken şirket sizden hangi bağlantıyla işlem yapmanız gerektiği konusunda genelde zorlama yapmaz. Bu güncellemeler akıllı telefonlar, Smart TV, bilgisayarlar ve tabletlerde kullanılır.
- Mobil veriyle sürüm yükseltme yapacaklar için otomatik güncellemelerin açık olmaması önerilir.
- Cihazda kota uygulamasının açılması önerilir.
- İşlem başlatılmadan önce yedekleme önerilebilir.
- İlgili sürümle uygulama sürümünde uyumsuzluk görülebilir. Bu gibi durumlarda durumu analiz edip uygulamayı kaldırıp yükseltme yaptıktan sonra eğer önemli ise tekrardan bu şekilde yüklemeyi deneyiniz.
- Güncelleme yapılmıyorsa tarih yanlış olması, bağlantının yetersiz olması ve oturumla alakalı durumlar olabilir.
- Wifi ile işlemi başlatanlar sıkıntıyla karşılaştığında dns tanımlama, modemin kapatılması ve güvenlik duvarının geçici pasif bırakılması gerekebilir.
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2020, 18:31