Sahte reklamlarla çok sayıda kullanıcının bilgilerini çalan şebeke yakayı ele verdi. P. hackerları zararlı kodları cinsel sitelerle bulaştırarak bilgisayarları ele geçirdi.
Oluşturdukları sahte reklamlarla 2 milyona yakın kullanıcıların bilgilerini çalan Por. hackerlarına düzenlenen operasyonlarla ele geçirildiler.
Rus kaynaklarına göre Facebook hesapları dahil milyonlarda kişinin hesapları çalındı. Hazırladığı sahte reklamla güvenliği yetersiz Windows bilgisayarları ele geçirerek kişisel bilgileri çalan Rus hacklar operasyonla ele geçirildi.
Kısa sürede 12 milyar’ a yakın bir tıklamaya ulaşan hackerlar, Kovter adlı zararlı yazılım güvenliği yetersiz sitelere yerleştirildi. Aynı zamanda e-postalarla yayılmaya çalışıldı. Virüs bulaştırdıkları sitelerden sahte tarayıcıları indirme veya güncelleme gibi yöntemle bulaştırdıkları bilgisayarları ele geçirdiler. Google Chrome dahil çok sayıda tarayıcıyı taklit ettiler.
Sahte reklamlar virüs saçıyor
Güncellemeler gerçeği aratmayacak şekilde yapıldı! Çoğu kullanıcının anlaması çok zor olan bu yöntemle bulaştırılan virüslerle kredi kartı bilgileri dahil tüm şiffeler çalındı.
Virüsün tanımı “Boaxxe” malware olarak paylaşıldı. FBI’ dan açıklama geldi. 2015′ den beri veriler depolanıyor. Bazı şirketlerdende yüklü miktarda ödeme talep ettikleri ortaya çıktı.
Estonya ve Malezya’ da operasyonlarla ele geçirilen 2 kişinin göz altına alındığı ve 1 kişininde henüz yakalanmadığı belirtildi.
Uyarı! Web siteleri üzerinden gelen güncelleme bildirimlerine dikkat ediniz. İstem dışı durumlarda internet bağlantısını kesip güncel güvenlik yazılımıyla tarayabilirsiniz. En kötü ihtimal sistem geri yüklemesi ve yine virüs taramasında yapılabilir.
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2018, 09:53