Mesajları Facebook Messenger’ dan Kaldırma

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 3 Minimum Okuma

Akıllı telefonlarınıza GSM hattı üzerinden gelen mesajlar Facebook Messenger uygulaması tarafından açılıyorsa, bunu aşağıdaki yöntemle iptal edebilirsiniz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Facebook, akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte kullanıcı sayısını hızla artırmaktadır. Facebook, akıllı telefonlar için çıkardığı uygulamalarla yalnızca kendi uygulamasıyla yetinmeyip, sistemdeki ana öğelere de müdahale eden uygulamalar yayınlamaktadır. Bu öğelerden biri de mesajlaşma, yani SMS uygulamasıdır.

Facebook tarafından geliştirilen Messenger uygulaması, neredeyse firmanın ana uygulaması kadar beğeni toplamaktadır. Her yıl Android marketlerde ya da App Store’da en çok indirilen uygulamalara baktığınızda, Facebook Messenger’ı mutlaka göreceksiniz. Ayrıca bu marketlerin “olmazsa olmazlar” bölümünde de yine bu uygulama yer almaktadır. Tabii ki bu uygulamanın bu kadar yayılmasının en büyük sebebi, Facebook uygulaması tarafından desteklenmesidir. Örneğin, Facebook üzerinden gelen mesajlarınızı telefonunuzdan okuyabilmeniz için uygulama sizden Facebook Messenger’ı yüklemenizi istemektedir. Bu da uygulamanın kullanım oranını büyük ölçüde artırmıştır.

Mesajları Facebook Messenger Uygulamasından Kaldırma

Mesajları Facebook messenger' dan kaldırma
Mesajları Facebook Messenger’ dan Kaldırma

Facebook Messenger uygulamasını yüklediğinizde, bazı temel ayarlarınızın sonradan değiştiğini fark edebilirsiniz. Artık, GSM hattınıza gelen SMS’leri okumak için telefonunuzdaki varsayılan mesajlaşma uygulaması yerine Facebook Messenger’ın açıldığını göreceksiniz. Aslında, bu uygulamanın en çok eleştirilen özelliği de budur. Ancak, uygulama bu özelliği kullanabilmek için başta yüklenirken sizden izin istemektedir. Eğer karşınıza çıkan onay kutusuna “Evet” dediyseniz, gelen mesajlarınız otomatik olarak bu uygulama ile açılacaktır.

Mesajları Facebook Messenger’ dan Kapatma

Bu durumda ise Facebook mesajlarınız ile SMS’leriniz birbirine karışacaktır. Bu özelliği nasıl kapatabileceğinizi bu haberimizde sizlerle paylaşacağız.

  • İlk olarak mesenger uygulamasına giriş yapınız. Ardından sağ üst kısımda yer alan profil bölümüne giriş yapınız.
  • Profil bölümüne girdiğinizde ise ayarlar bölümüne giriniz.
  • Ayarlar bölümünde ise SMS bölümüne giriniz.
  • SMS bölümünde ise “Messenger’da SMS” seçeneğine tıklayınız.
  • Bu bölümde mesajlarınızın Facebook messenger tarafından görüntülenmesine izin verdiyseniz karşınıza açık yani mavi bir seçenek çıkacaktır.
  • Eğer mesajlarınızın messenger uygulaması tarafından okunmasını istemiyorsanız bu seçeneği sola doğru çekerek pasif konuma getiriniz.

İşlemlerde sorun yaşarsanız, başka bir telefon üzerinden işlem yapmaya çalışın. Şu an belki sistemden kaynaklı ya da kendinizi şüpheli olarak algılanmasına neden olmuşsunuzdur. Bir süre bekleyin ve bir kaç kez daha deneyin.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir