Türkiye teknoloji haberleri Türkiye teknoloji haberleri
  • Anasayfa
Teknoloji Haber
  • Künye
  • İletişim
Cumartesi, Eki 18, 2025
Teknoloji HaberTeknoloji Haber
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Arama
  • Teknoloji
  • Android
  • Apple
  • İnternet Destek
  • Teknik Bilgiler
  • Sorular
  • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • İletişim
Apple

iTunes Ağ ve İletişim Hata Kodları

Türkiye teknoloji haberleri
Son güncelleme: 13 Şubat 2025 17:27
Teknoloji Haber - Müşteri Hizmetleri
Yayın tarihi: 8 Temmuz 2017
Yorum yapılmamış
5 Minimum Okuma

Apple’ nin mobil cihazlar için çıkardığı iTunes uygulamasında karşılaşılan hata kodlarına çözüm üretmeye çalışacağız. 17, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3200 hataları.

teknoloji haberleri iletişimteknoloji haberleri iletişim

Apple firmasının dünyada ve ülkemizde en çok satılan cihazları iPhone ve iPad modellerinizi iTunes üzerinden kullandığınızda bazı hata kodları karşınıza çıkabilmektedir. Bu hata kodları bazen 1638, 3014,17 gibi sayılardan oluşmaktadır. Bu sayılar bizler için anlamsız olsa da uygulama açısından her biri ayrı bir sorunu temsil etmektedir. Fakat bizlerin bu anlamsız hata kodlarını herhangi bir şeyle eşleştiremeyince hatanın kaynağını bulamıyoruz. Bundan dolayı hatayı çözüme kavuşturamıyoruz. Apple firmasının sitesinde ise bazen bu hata kodlarına ulaşma neredeyse imkansız olmaktadır. Bundan dolayı sizlere bu hata kodlarını bir kaç farklı makalemizde anlatmaya çalışacağız.

İçindekiler
  • iTunes Ağ ve İletişim Hata Kodları
  • iTunes Hata Kodları

iOS işletim sistemini iPhone ve iPad cihazlarına geri yüklemek istediğinizde her zaman karşılaşmasak da öncesinde veya sonrasında bazı hatalar karşımıza çıkmaktadır. Bu hatalar çok yoğun olarak karşılaşılmadığı için çözüm önerilerine de ulaşmak biraz zordur. Anlamsız sayılardan oluşan bu hata kodlarının anlamlarına ise ne forum sitelerinden nede Apple destek sayfalarından ulaşamamaktayız. Bu durumda kulalnıcıların yapabileceği tek çözüm ünlü arama motoru Google’den daha önce bu tarz sorunlar ile karşılaşanların çözüm önerilerini bulmak kalıyor. Bizde iPhone ve iPad kullanıcılarının bu sorunlarına kolaylıkla çözüm bulmaları içi iTunes hata kodlarını yayınlamaya karar verdik. Burada karşılaşılan hata kodları sadece Windows için geçerli değildir. Aynı zamanda Mac bilgisayarlarda da bulunmaktadır.

iTunes Ağ ve İletişim Hata Kodları

1. Hata 3194 (Firmware Güncelleme Hatası):

  • Nedeni: Genellikle eski veya uyumsuz firmware dosyaları nedeniyle ortaya çıkar.
  • Çözüm: Güncel veya uyumlu bir firmware dosyası kullanarak işlemi yeniden deneyin. Ayrıca, güvenlik yazılımınızın veya güvenlik duvarınızın güncellemelerini kontrol edin.

2. Hata 17 (USB Bağlantı Hatası):

teknoloji haberleri iletişimteknoloji haberleri iletişim
  • Nedeni: USB bağlantısındaki bir sorundan kaynaklanır.
  • Çözüm: Farklı bir USB kablosu veya USB bağlantı noktası kullanarak işlemi yeniden deneyin. Ayrıca, güncel USB sürücülerini yüklediğinizden emin olun.

3. Hata 9 (iPhone Geri Yükleme Hatası):

  • Nedeni: Firmware güncelleme veya geri yükleme sırasında bir kesinti veya yazılım hatası nedeniyle olabilir.
  • Çözüm: Başka bir bilgisayarda deneyin, güncellemeyi veya geri yükleme işlemi sırasında güç ve USB bağlantısını kontrol edin.

4. Hata 4005 (Ani Kesinti Hatası):

  • Nedeni: Aniden kesinti yaşandığında ortaya çıkar.
  • Çözüm: Bağlantılarınızı kontrol edin, güncel sürücüleri yüklediğinizden emin olun ve güncellemeyi başka bir bilgisayarda deneyin.

5. Hata 4013 (USB Bağlantı Hatası):

  • Nedeni: USB bağlantısındaki sorunlar veya güncelleme işlemi sırasında kesinti nedeniyle olabilir.
  • Çözüm: USB bağlantılarınızı kontrol edin, farklı bir USB port kullanarak deneyin ve güncel sürücülerin yüklü olduğundan emin olun.

6. Hata 1667 (iTunes Hata Kodu):

teknoloji haberleri iletişimteknoloji haberleri iletişim
  • Nedeni: Güvenlik yazılımının müdahalesi veya yazılım güncellemesi sırasında yaşanan bir hata nedeniyle olabilir.
  • Çözüm: Güvenlik yazılımını devre dışı bırakarak veya güncellemeleri kontrol ederek işlemi yeniden deneyin.

7. Hata 56 (iPhone Hata Kodu):

  • Nedeni: Genellikle donanımsal sorunlar veya bağlantı sorunları nedeniyle olabilir.
  • Çözüm: Başka bir bilgisayarda deneyin, güç ve USB bağlantısını kontrol edin veya Apple Destek Hizmeti’nden yardım alın.

8. Hata 54 (Senkronizasyon Hatası):

  • Nedeni: iTunes ile senkronizasyon sırasında dosya ile ilgili bir hata nedeniyle olabilir.
  • Çözüm: Senkronizasyon sırasında sorunlu dosyaları kaldırarak veya başka bir bilgisayarda deneyerek işlemi yeniden deneyin.
iTunes ağ ve iletişim hata kodları
iTunes ağ ve iletişim hata kodları

iTunes Hata Kodları

iPhone veya iPad cihazlarına iOS işletim sistemini yeniden yükleyebilmek için iTunes uygulaması Apple sunucularına bağlanmaktadır. Bu sunucu bağlantısı sırasında 17, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3200 hata kodlarını alıyorsanız ağ sorunu yaşamaktasınızdır. 

Bu tarz sorunların çözümü için ilk olarak internetin olup olmadığını kontrol ediniz. Bu aşamadan sonra ise aşağıdaki durumların olup olmadığına bakınız;

  • Apple sunucularının aktif olduğuna bakınız. Bunun için apple.com/support/systemstatus adresine gidiniz.
  • Yüklemiş olduğunuz iOS sürümün doğruluğunu kontrol ediniz. 
  • Apple firmasının yüklemiş olduğunuz sürüme imzasının bulunup bulunmadığına bakınız.
  • Yazılımı kaldırıp yeniden yükleyip deneyiniz.
  • Son olarak ise yazılım çakışması olup olmadığını kontrol ediniz.
  • Farklı bir bilgisayardan ve farklı bir internet ağı üzerinden deneyiniz.
Türkiye teknoloji haberleri
YazarTeknoloji Haber
Müşteri Hizmetleri
Takip etmek:
Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Popüler Makaleler

Instagram Hesabını TikTok’ a Bağlama Adımları

Muhammed Hamza Erdem
6 Minimum Okuma

Kablolu Kablosuz Mac Yazıcı Ekleme

Teknoloji Haber
6 Minimum Okuma

Oyunlarda Ekran Kartı Kendini Kapatıyor (Ekran Açılıp Kapanıyor)

Muhammed Hamza Erdem
7 Minimum Okuma

iPhone Bluetooth Açılmıyor Cihazları Görmüyor

Muhammed Hamza Erdem
4 Minimum Okuma
iPhone kamerada video yok

iPhone Video Çekmiyor (Kamerada Video Yok)

Teknoloji Haber
6 Minimum Okuma

Bunları da beğenebilirsiniz

Apple

Macbook Ekran Görüntüsü Alma Programsız

5 Minimum Okuma
Apple

iPhone MAC Adresini Öğrenme Yöntemleri

4 Minimum Okuma
iPhone içerik oluşturmak için yapay zeka uygulamaları
Apple

iPhone Yapay Zeka Uygulaması (Fotoğraf Video Düzenleme)

10 Minimum Okuma
Apple

iPhone Pil Sağlığı Neden Düşer

6 Minimum Okuma

İletişim

Whatsapp Envelope Github-alt
Bu bir Yasal Uyarıdır. Sitemizdeki içeriklerin izinsiz kullanımı yasalara aykırıdır. İçeriğimizin izinsiz kullanımı durumunda yasal işlem başlatma hakkımızı saklı tutuyoruz. | Teknoloji Haberleri ve Müşteri Hizmetleri.​
  • Teknoloji haber
  • Instagram müşteri hizmetleri
  • Facebook müşteri hizmetleri
Tekrar hoş geldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı adı veya E-posta adresi
Şifre


Şifreni unuttun mu?