Instagram Hesabın Şu anda Bu Özelliği Kullanmaya Uygun Değil

Muhammed Hamza
Yazar Muhammed Hamza 5 Minimum Okuma

Instagram canlı yayın açamıyorum “hesabın şu anda bu özelliği kullanmaya uygun değil” hatası alıyorum diyenlerin sayısı bu aralar arttı gibi duruyor.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Instagram hesabın şu anda bu özelliği kullanmaya uygun değil canlı yayın sırasında karşınıza çıkıyorsa bu durum büyük ihtimal hesabınızla alakalıdır. Bir ihtimal bölgesel bir nedenle de yaşama olasılığı var. Böyle bir durumda cihazınızın ve hesabınız bölge ayarını kontrol edin.

Hesabın Şu anda Bu Özelliği Kullanmaya Uygun Değil Neden Çıkıyor?

Aklımıza gelen iki neden var. Büyük ihtimal bu nedenlerden biri ile alakalı olduğunu düşündürüyor. Sonraki nedenler bunlardan sonra kontrol edeceğiniz diğer nedenler olacak.

Olası iki neden şunlar:

  • Uygulamaya gelen güncelleme uyum sorunu yaşattı.
  • Hesaba yönelik sorun veya eksik bir şeyler var.

Hesabın Şu anda Bu Özelliği Kullanmaya Uygun Değil: Uygulama Uyumsuzluğu

Yeni bir sürüm çıkarılmışsa, genelde veya bazı cihazlarda uyum sorunu yaşatmış olabilir. Kullanılan cihazın markası veya kullandığı Android sürümünden alakalı sorun yaşanmıştır. Bunun anlaşılması adına farklı bir telefonla denenmeli. Aynı zamanda başka bir hesapla cihazınızı da deneyebilirsiniz.

Not: Duruma göre cihazınızda Instagram’ ı kaldırın ve bir önceki versiyonu internette bulup kullanın. Geçmişte bu öneri bir çok sorunu geçici olarak ortadan kaldırmıştır.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Hesap Tarafında Yaşanan Olumsuzluklar

Hesabınızda şüpheli görülme durumları oluşmuşsa veya ceza almışsanız bir süre veya kalıcı bu özellik çalışmaz.

Diğer bir husus hesabın doğrulanması gerekebilir. Bunun için eğer gerçek bilgilerinizi kullanmadıysanız, bilgilerinizi gerçek bilgilerinizle değiştirip güncelleyin. Artı eksik alanların doldurulmasını da öneririz. Daha önce eklemediğiniz telefon numarasını ekleyip birde ilgili numara ile onaylayın.

Not: Hesabınızı işletme veya farklı bir türle değiştirip daha sonra tekrar canlı yayın açmaya çalışın.

Hesap Sorunlarında Şifrenizi Değiştirin

Hesapta sorun yaşayanların deneyeceği adımlardan biri de şifreyi unutmuş gibi tarayıcı üzerinden sıfırlamak. Bu bir tetikleme görevi olacak. Sonra uygulamayı açın ve yeni şifrenizle oturumunuzu açın.

hesabin su anda bu ozelligi kullanmaya uygun degil 2
Hesabın şu anda bu özelliği kullanmaya uygun değil

Uygulamanın Önbelleğini, Verilerini ve Güncellemelerini Kaldırın

Android kullanıcılarının Uygulamalar alanına girip Instagram içerisindeki seçenekleri çalıştırmaları gerekiyor. Her bir seçenekten sonra gerekli kontrol yapılır ve diğer seçenek uygulanır.

iPhone için uygulamanın kendi ayarlarından işlem yapın.

Instagram Hesabın Şu anda Bu Özelliği Kullanmaya Uygun Değil: Cihaz Kontrolü

Telefonun tarih ayarında yanlışlık varsa hem bağlantı sırasında hem uygulamanın çalışmasında sorun yaşanır. Bunun dışında cihazın kendi sistem güncellemelerinde de yine benzeri sorun yaşanmış olabilir.

Instagram Canlı Yayın Ayarlarına Erişme

Instagram canlı yayın ayarlarına erişmek için şu adımları takip edin:

  • Uygulamadan ana ekranın alt sağ köşesinde bulunan + işaretine dokunun.
  • Ardından altta çıkacak “Canlı” ile ilgili seçeneğine dokunun.
  • İlgili ekrana geçtikten sonra, sağ üst tarafta bulunan dişli işaretine dokunarak canlı yayın ayarlarına erişebilirsiniz.

Instagram Canlı Yayınına Yönelik İşlemler

  • Başlık ve Açıklama Kısmını Kullanma: Canlı yayınlarda başlık ve açıklamanın dikkatli seçilmesi gerekiyor. İzleyicilerin ilgisini çekecek şekilde içeriğini açıklayacak bilgiler verin.
  • Gizlilik Ayarlarının Kullanılması: Yayının gizlilik ayarlarını belirleyin. Hedef kitlenize hitap edecek şekilde herkese açık, belirli kişiler ya da yalnızca takipçiler olacak şekilde belirlemeye çalışın.
  • Yorum Kontrolleri: Yayınlarda yorumların nasıl görüneceğini kontrol etmeniz için kullanılan bir seçenek. Tüm izleyicilerin ya da belirli kişilerin engellenmesi seçilerek yapılır.
  • Kamera ve Ses Ayarları: Kamerada görüntü ve ses kalitesinin test edilmesi gerekiyor. İyi bir yayın için görüntü ve ses önemlidir.
  • Yayın Süresi ve Düzenli Aralıklar: Yayın yapabiliyorsunuz ama farklı sorunlar yaşıyorsanız yayın kalitesi için süresini düzenli olarak aralıklı planlayın. Belli bir süre yayın yapılması veya düzenli aralıklarla canlı yayınlar, izleyici kitlesini ve hesabın aktifliğini etkileyecek.
  • Etkileşim Araçları: Instagram’ın sunmuş olduğu etkileşim araçlarını kullanarak izleyicilerinizle etkileşimde bulunun. Soru cevap özelliği, anketler veya canlı sohbet gibi araçlarla izleyicilerinizle etkileşimi artırabilirsiniz.

Canlı Yayın Sonrası İşlemler

  • Canlı yayınınız bittikten sonra, yayını kaydedebilir ve profilde saklamanız mümkün. Böylece daha sonra izlemek isteyenler veya kaçıranlar için erişilebilir olur.
  • Yayınlarınızın istatistiklerini inceleyin. İzleyici sayısı, yorumlar ve beğeniler gibi önemli istatistikler, yayınların performansını değerlendirmede etkili olacak.
hesabin su anda bu ozelligi kullanmaya uygun degil 1
Instagram hesabın şu anda bu özelliği kullanmaya uygun değil

Uzun yıllardır hem teknoloji hem makale konusunda çalışmış biri. Zaman zaman karşılaştığı teknolojik sorunları araştıran ve bunlara yönelik çözüm içerikleri de hazırlamakta.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir