Facebook Hesabım Çalındı Nereye Şikayet Edebilirim?

Mustafa Kemal Erdem
Yazar Mustafa Kemal Erdem 3 Minimum Okuma

Facebook hesabım çalındı nereye şikayet edebilirim sorusunun yanıtını resimli olarak anlatıyoruz.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Çalınan Facebook hesabını şikayet etmek için kullanılacak bildirim bağlantısı https://www.facebook.com/hacked. Ancak, yakın zamanda bir hesabın zorlanması sonucu bu bağlantının çalışmadığına şahit olduk. Ya hesabın sahibi olan firma ya da çalan kişinin zorlaması sonucu hesabı kurtarmaya yönelik seçenekler çalışmaz oldu. Bizde, Facebook uygulaması üzerinden hesabın çalındığını bildirdik. Bu bildirimi takipçi sayısı fazla olan iki hesap üzerinden de yaptık. Sonrasında normal hesaplardan şikayete devam ettik.

Facebook hesabım çalındı ne yapmalıyım sorusuna sık sık karşılaştığımızdan dolayı bazı Facebook iletişim bağlantılarını daha önce hazırlamıştık. Bu bağlantılardan bir kaçı zamanla geçersiz olsa da, sonralardan yenilerinin yayınlandığını gördük.

Facebook Hesabım Çalındı Sorunu İçin Ne Yapılmalı?

Hesabınızın çalındığından eminseniz, hem uygulamadan hem tarayıcı kullanarak hesabınızın güvenlik sorularını kontrol edin. Bazen ilgili seçeneklerden biri veya bir kaçı değiştirilmemiş olabiliyor.

Hesap kurtarma işlemlerinde en etkili seçeneğin kimlikle doğrulama olduğunu belirtelim. Tabi hesapta gerçek bilgilerinizi kullandıysanız bu seçenek işe yarayacaktır. Sizden kimlik ekran görüntüsü ve bir kod kullanılarak sürecin başlatılması sağlanır.

Çalınan Facebook hesabı için şunları inceleyin:

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

1. Facebook.com ve uygulaması üzerinden giriş denemesi ve şifre sıfırlamasını başlatın. Bu iki seçenekte bazen farklı kurtarma seçenekleri sunulabiliyor.

2. Sürekli aynı bağlantı ve cihazlarla kurtarma adımlarını uyguladıysanız bir süreliğine deneme yapmanız engellenir. Aşırı denendiğinde büyük ihtimal uzun bir süre hesap kurtarma seçenekleri engellenir.

3. Hesabınıza bağlı olan başka bir sosyal medya hesabınız varsa onla deneyin.

4. Uygulamadan şifre unuttum yaptığınızda ya da şifreyi yanlış girdiğinizde size bazen Yardım adlı bir seçenek sunulur. Sunulan seçenekte destek talebi göndermeniz için bölüm açılır.

5. Takipçi sayısı yüksek olan hesap ve sayfalardan bildirimde ve şikayetlerde bulunun. Bunun detayına yazı devamında yer vereceğiz.

6. Hesap kurtarma veya parola sıfırlama alanı engellenmişse, son denemeden sonra 24 saat kadar beklemeniz önerilir. İşlem yapmadan bekleyin ve sonrasında bir kaç deneme yapmanız yeterli olacak.

Facebook Hesabım Çalındı Nasıl Şikayet Edilir?

Hesabınızdan şikayet edeceğiniz hesabın profilini arama alanından aratın. İlgili profile girin ve “Noktalı” (yan yana 3 nokta) alana dokunun.

Facebook hesabim calindi 1

“Sayfanın adı… Yardımcı ol” yazısına dokunun.

Facebook hesabim calindi 2

“Başkasının eline geçmiş” seçeneğine dokunup onaylayın.

Facebook hesabim calindi 3

Çalınan Facebook Hesabımı Geri Alamıyorum

Yukarıdaki seçenekler genelde çalınan hesabı bildirmek için kullanılmakta. Normal yolla iletişime geçmeniz gereken seçenek çalışmadığından bir sonraki önerimizi tercih edebilirsiniz. Gelelim hesap kurtarma seçeneklerine. Burada ilgili hesapta yer alan kurtarma seçenekleri durumu şekillendirir. Ancak, tecrübeli biri hesabı çaldıysa, geri almanız için çok uğraşacağınız anlamını taşımakta. Açık kapıları kapatır ve hesap çalındı bağlantısı dahi çalışmayabiliyor.

Yasal Yollarla Hesabı Geri Alma

Hesabınız sizin için önemliyse veya takipçi sayısı fazla olan şirket sayfasıysa, mahkeme yolu ile başvuru yapmanızı öneriyoruz. Savcılık ön bürosuna başvurduğunuzda genelde takipsizlik kararı çıkabiliyor. Ama az da olsa olumlu sonuçlanmakta. Bundan dolayı avukatla dava açmanız daha sağlıklı sonuç elde etmenizi sağlar.

Takip etmek:
Uzun yıllar teknolojiyle ilgili bir çok alanda çalışmış ve çalışma alanı ile ilgili gelişmeleri yakinen takip eden biri.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir