İnternetten e-devlet hesabı kullanılarak e-Nabız üzerinden Corona sonucunu öğrenmek için iki önerimiz olacak. Hastaneden genelde sorgulama çok zor oluyor.
Korona nedeniyle yavaş yavaş yasaklamalar geliyor. Kapalı alanlar, maske denetimleri ve belli saatler arasında yaşlılara genel yasaklama şeklinde devam ediyor. Çoğu test sonucunun pozitif çıkmasıyla iki türlü hasta profili oluşuyor. Hastaneye yatış ve evde tedavi. Hastanın kan ve Tomografi sonucuna göre belirleniyor.
COVID 19 sonucu nasıl bakılır diyenler için aşağıdaki yolu takip edilecek. Zaten pozitif çıktığında telefona mesajla bilgilendirme geliyor ve ertesi günde telefonla aranıp tedavi hakkında bilgi veriliyor. Artı temas edilen kişiler ve dışarıdan gelen olup olmadığı soruluyor.
- enabiz.gov.tr üzerinden hesabınıza girerek. İsteyen e-devlet hesabıyla bu uygulamadan ulaşabilir.
- enabiz.gov.tr/PcrTestSonuc/Index üzerinden T.C kimlik numarası ve barkod no ile sorgulanabilir.
- MHRS aracılığı ile bakılabilir.
Barkod no ile sorgulanmıyor diyenler için e-Nabız uygulamasıyla kontrol edilebilir. Şunu belirtelim e-devlet hesabı olmayanlar giriş yapamaz. Hesap açtırmak için PTT şubelerinden işlem yaptırabilir.
Barkod numarası test için verilen evraklar içerisinde yer alıyor. Bunları testi yapacak kişiye veriyorsunuz. Bu numarayı evrak ekran görüntüsünü çekerek alabilirsiniz. Pasaport no yazan yer ise yurt dışından gelenler için sorgulama alanı.
Corona test sonucu ne zaman çıkıyor?
Sabah veya öğle yaptıranlar için akşam 8 ile 11 arası çıkmakta. Akşam veya gece saatlerinde yaptıranlar ertesi gün içerisinde sonuçlara ulaşabilirler. Eğer teşhis COVID ise hem SMS hem arayarak bilgilendiriliyor. Evde tedavi için geleceklerini bildiriyorlar ve bir iki güne ilaç ile gidiyorlar. Hastaneye yatırılanların çoğu Tomografi sonucunda bir sorun varsa veya bulgu varsa yatış veriliyor. Çiğerlerde leke / enfeksiyon durumları görülebiliyor.
Evde 14 gün karantinaya alınanlar için izleme bilgisi verilmekte. Evde tedavi ve karantina da kalanların herhangi birileriyle temas halinde olmamaları gerekiyor.
Virüs büyük ihtimal yaz ayında dolayı şiddetli bir etki görülmemekte. Çoğu genç ve orta yaş büyük bir sıkıntı geçirmeden iyileşiyor. Yaşlılarında yarısı belki bu durumdadır. Kış aylarında soğuk algınlığı ve hava şartlarıyla bu hastalık şiddetli geçirilebiliyor. Hastanede yatanlar için bu mevsimde yaklaşık 10-30 gün arası tedavi sürebiliyor.
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2020, 21:45