DDoS nedir? DDoS saldırısı nasıl yapılıyor? DDoS saldırısı nasıl önlenir? İnternet erişim yapılamama ve web sitelerine erişim sorunu nasıl aşılır? Güvenlik ve virüs programları işe yarar mı?
DDOS atakları, önemli sitelerin çoğuna hizmet veren DYN IPM DNS ve DynDNS gibi servis sağlayıcılarına yapıldı. Saldırı nedeniyle Twitter, PayPal, SoundCloud, CNN, Spotify, Netflix, Reddit, Disqus, Basecamp, Github, Guardian, Imgur, HBO Now, Pinterest, Recode, ve Wired gibi sitelerde erişim sorunu görüldü.
DDoS nedir DDoS saldırısı nasıl yapılır?
DDoS nedir? DDoS açılımı (Distributed Denial of Service attack), bu saldırı yöntemi çoklu sistemler ile hedef alınan sistem veya sistemlerin kaynaklarını yani bant genişliğine yapılan saldırı yöntemidir. Genelde büyük çapta saldırılar bir ya da birden çok web sunucularından yapılır.
Bazı DDos saldırılarında Botnet denilen yöntemde kullanılır. Bu saldırı şeklinde kötü amaçlı yazılan yazılımla Ddos saldırısı yapılır. Bu tür saldırı yönteminin durdurulması neredeyse imkansız olabiliyor. Sadece saldırı etkisi azaltılıyor. Bunda da gelen istekler bölünerek yük dağıtımı yapılarak sorun geçici çözülüyor.
Saldırıyı yapanlar, DDoS saldırısını daha güçlü hale getirmek için virüs bulaştırdıkları bilgisayarları birer zombiye çevirerek istedikleri yerlere veya sitelere saldırı yapabiliyorlar. Bu yöntem düşünün bilgisayarınızda çok fazla işlem veya çok sayıda sayfa açıldığında nasıl ki yavaşlama oluyorsa işte bu saldırılarda aynı mantıkla çalışıyor.
Saldırı yöntemlerinde saldırı tek bir sistemden yapılıyorsa bu saldırı yöntemine dos saldrısı olarak sınıflandırılıyor. Eğer birden fazla sistemlerden yapılıyorsa DDos saldırısı olarak adlandırılıyor.
DDoS saldırısını önleme
DDos saldırı yöntemi en kolay saldırı türlerinden biridir. Ama en etkili yöntemlerden biridir. Etkili bir DDos saldırısı için birden fazla büyük sunucular kullanılarak gerçekleşebiliyor. DDos saldırılarının etkisini azaltmak için Cloudflare gibi yerlerden hizmet alınması ve en iyi sistemlere sahip olunması gerekir.
.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 03:47