Zoom ücretsiz mi ücretli mi sorusuna birde Zoom görüntülü görüşmeyi kaydetme özelliğinden söz edeceğiz. Paralı parasız aboneliklerde hangi özellikler bulunuyor inceleyelim.
ZOOM Cloud Meetings ile çok sayıda kişi aynı anda görüntülü arama imkanından yararlanıyor. Tabi bu uygulama WhatsApp gibi algılanmıyor. Daha çok video konferansı deneyimi sunuyor. Çok sayıda özellikleri ile iddialı bir program olduğu kesin. Bu yazımız daha çok bilgisayar sürümüyle alakalı ama mobil içinde detaylar bulunuyor.
Zoom görüntülü görüşme yapanlar için kişiselleştirilmiş çok sayıda özelliği kullanıcılarına sunuyor. Bunlardan bazılarını sizler için derledik
Aramalarda kişiselleştirilmiş arka plan değişimi:
Arka kısımdaki görüntü rahatsız ediyorsa uygulamanın ayarlarından istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Kısa süreliğine kamera ve mikrofonu kapatma:
Müsait olmadığınız bir ortamda bağlantılarda sıkıntılı bir durumla karşılaşmamanız için önemli bir özellik sunuyor. Görüşmeden önce kısa süreliğine kameraya ve mikrofona erişim yapılmıyor. İsterseniz belli bir ayarlamauı sabit yapabiliyorsunuz.
- Aşağıdan “Settings”
- “Audio and video”
- Gerekli zamanlama
Zoom’ da önemli kısayollar:
Çok önemli kısayolları uygulamada bulacaksınız. Örnek mikrofonu kapatma ve açma için klavye üzerinden kısayolu boşluk tuşudur.
İkonla geri bildirim için el kaldırma ikonu kullanılabiliyor ve yorumlar bir yerden ulaşılabiliyor. Emoji kısayolları
- Tepki sekmesinden
- ses ve video kapatma paneli sağında bulunmakta
- Klavye ile görüşmeye katılma, durdurma ve ekran paylaşımı yapılma
Zoom galeri görünümü:
Görüşme sırasında herkesi bir arada görmek isteyenler için önemli bir görünüm modu. Galeri görünümünü açmak için sağ yukarı köşeye bakmanız yeterli. 49 Kişiye kadar herkesi bir ekran üzerinde görebilirsiniz. Daha fazlası için sayfalarda dolaşmanız gerekiyor.
Zoom kamerasız katılan kişileri gizleme:
Çok fazla kişinin bir ekranda olması dikkatinizi kaçırabilir. Hele birde kamerasız görüşme yapmak isteyenler varsa. O zaman yapacağınız işlem basit. Ayarlarına girip video ve sonra görüşmeler kısmından görüntüsüz katılanları gizle işlemini yapınız.
Zoom ekran paylaşımı nasıl yapılır?
Oyun oynarken film izlerken ve diğer işlerde ekran paylaşımını katılımcılara açabilirsiniz. Ekran paylaşım simgesi görüşme ekran altında bulunan araçlar çubuğunda bulunuyor.
İsteyen masaüstü ya da pencerelerini paylaşıma sunabilir. Ekran paylaşımını durdurmak için ekran üstünde kırmızı “Paylaşmayı durdur” işaretine tıklayın.
Zoom rötuş yapma özelliğinden faydalanma:
Saçını veya genel görünümünüzü beğenmiyorsanız, rötuş seçeneği çok işinize yarayacaktır.
- Video başlat simgesinin yanında yukarıya doğru olan ok’ a basın
- Video ayarlarına geçin
- “Videom”
- “Görüntümü rötuş yap”
Zoom görüntülü görüşmeyi kaydetme:
Bilgisayarda Zoom ücretli ve ücretsiz sürümle görüşmeleri kaydedilebiliyor. Lakin telefonda görüşmeleri kaydetme ücretli sürüm şartı var. Şu an için sadece abonelik yapanlar kullanabiliyor. Bu iPhone içinde ve Huawei ile Samsung içinde geçerli bir durum.
Zoom görüntülü konuşmayı kaydetme işlemini aşağıdakilerle yapabilirsiniz.
- Dropbox veya Google’ un Drive hizmetini kullanabilirsiniz. Bunun dışında aşağıdakiler var.
- Vimeo ve Youtube’ a yüklemeye izin veriyor.
Kamera görüşmelerini kaydetmek için;
- Ayarlarını giriniz
- Kayıt butonunu kaydırınız
- Görüşmeyi siz başlattıysanız o zamanda aşağıdaki araç çubuğuna geçin ve kayıt işaretini tıklayın.
Kayıt edilen video görüşmeleri, ücretli sürüm kullananlar için direk olarak bulut uygulamalarına iletme veya bilgisayara gönderebiliyorsunuz.
Görüntülü aramada kaç dakika görüşebiliyorunuz?
Zoom toplu görüşme sayısı ücretsiz sürümde 40 dakika olarak sınırlı. Ücretsiz ile bu sınırı yükseltebiliyorsunuz. Aynı zamanda paralı sürümde 100 ve daha fazla kişiyle görüşme sağlanabiliyor. En üst tarife Zoom Enterprise Plus olduğunu belirtelim.
Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2020, 18:19