YouTube Video İleri Geri Sardırma Çalışmıyor

Yazar Teknoloji Haberleri 5 Minimum Okuma

YouTube video ileri geri sarmıyor sorunu, bir dönem az çok kullanıcıların genelini etkiliyordu. Android telefonda veya Smart TV’de YouTube ileri geri sarma gitmiyor, yani videoda ileri geri sardırma olmuyor sorunu için neler yapmalısınız, bu haberde bulacaksınız.

YouTube videolarda ileri geri sarmıyor çözümü için kısa bir öneri adımlarımızla tahmini çözüme ulaşacaksınız. Bu yöntem aynı zamanda televizyonda YouTube video ileri geri sarmıyor hatası için de çözüm olacak.

YouTube video ileri geri gitmiyor sorunu, bizde Philips Smart TV’de gerçekleşti. Soruna neden olan nedir tam anlayamadık ama çözümünü bulduk. Video ileri sarmama sorunu büyük ihtimalle ya uygulamada çıkan bir sistem sorunundan kaynaklanıyor ya da YouTube güncelleme yaptıktan sonra bu hata oluştu. “Ben güncelleme yapmadım” derseniz, cevabımız şu olabilir: Otomatik güncelleme açık olduğundan arka planda güncelleme yapmış olabilir.

YouTube videolarda ileri geri neden gitmiyor

Youtube video ileri geri neden sarmıyor için yukarıda açıklamada belirttik. Çözümde dolaylı yolla açıklamamızda yatıyor. Sorun ister güncelleme kaynaklı isterse başka bir nedenden çıksın çözüm aynı olacak. Videoda ileri geri tuşu çalışmaması yön tuşlarının uygulamada geçersiz olmasından. Normalde ayarlar menüsünde dolaşırken yön tuşları çalışmakta. Buradan anlayacağımız Youtube uygulaması sorun çıkarmakta. Yazımız videolarda ileri geri alamıyorum kesin çözüm olabilir.

YouTube ileri geri sarma çalışmıyor için öneriler

  • Telefonu veya televizyonu kapatıp açın.
  • YouTube ileri geri sardırma çalışmıyor ise çözüm için aşağıdaki sıralamayı takip ederek deneme yanılma yoluyla sorunu bulacağız. Önemli olan, adımları sıralı bir şekilde uygulamanızdır.
  • YouTube güncellemelerini kaldırın. Nasıl kaldıracağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki açıklamayı okuyun.
  • YouTube güncellemesini kaldırıp denediniz ve sorun giderildiyse, o zaman tekrar YouTube’u güncelleyiniz.
  • Sorun devam ediyorsa, YouTube uygulamasının önbelleğini temizleyip tekrar deneyin.
  • YouTube arama geçmişini silerek bir kez daha kontrol edin.
  • Televizyonlarda YouTube’un bölümleri 3-4 tane olabiliyor. Aramalar, giriş kayıtları veya tanımlamalar gibi ne varsa silin.
  • YouTube oturumundan çıkış yapın. Ayarlardan “çıkış yap” butonuna tıklayıp tekrar deneyin. Daha sonra isterseniz e-posta adresinizle tekrar giriş yapabilirsiniz.
  • Cihazın yazılım sürümü güncel değilse, güncelleyin. Artık güncelleme desteği yoksa, o zamanda uygulamanın eski sürümlerini kullanmayı deneyin.
  • Yazılım uyumsuzluğu varsa araştırın. Özellikle eski Android sürümlerinde sorun çıkardığına şahit olduk. Bu durum, iPhone telefonlar için de geçerlidir ve genelde birçok eski uygulama sürümü iOS’ da çalışmamakta.

Smart TV televizyonda YouTube güncellemeleri kaldır nasıl yapılır?

Google Play uygulamasına girip açılan yerdeki “Uygulamalarım” veya “Uygulamalar” bölümüne girip Youtube bulup üstüne tıklayıp “Güncellemeleri kaldır” yapınız. Sonra Youtube açıp ileri geri butonu çalışıyor mu test edin. Çalışıyorsa sonra tekrar Play Store’ ye girip Youtube uygulamasını güncelleyin.

Android cihazlarda YouTube ileri geri sardırmıyor sorunu

Telefonda YouTube ileri geri çalışmıyor sorununun çözümü için yine uygulama güncellemelerini kaldırarak deneme yapabilirsiniz.

Uygulamalardan YouTube’u bulun ve dokunun. Yukarıda, alt alta üç noktaya dokunup “Güncellemeleri kaldır” seçeneğine tıklayın. Sonra tekrar uygulamayı güncelleyerek deneyin. Ama denedikten sonra güncelleme yapmayı unutmayın.

YouTube video ileri geri sardırma
YouTube video ileri geri sardırma sorunu
YouTube video ileri geri sarmıyor

Yeni cihazlarda Uygulamalar / YouTube alanına girin ve önce önbellek temizliğini yapın, sonrasında güncelleme ve denedikten sonra verileri kaldır yaparsınız.

Uygulama kaynaklı videolarda ileri geri sardırma çalışmıyor sorunu

Mobil cihazınızdaki işletim sistemi sürümü ile YouTube sürümü uyumsuzluk gösterdiğinde atacağınız en iyi atım uygulamanın eski bir iki sürümünü internetten indirip yenisi ile değiştirmeniz olacak. Tabi cihazınızın hala güncelleme alıyorsa bu durum farklı nedenle alakalı olabilir. Belki yayına alınan sürüm uyum sağlamadı ve yeni bir sürümle sorun ortadan kalkacaktır.

Uygulama izinleri ve cihaz koruma uygulamasına dikkat

Cihazın uygulamaya verdiği izinleri kontrol edin. Aynı zamanda cihazınızda antivirüs veya bakım uygulaması varsa, zaman zaman bu uygulamalar sorun çıkardığı oluyor. Burada hem uygulama izinlerini kontrol edeceksiniz, hem de koruma uygulamasını geçici bir süre devre dışı bırakarak deneyeceksiniz.

Cihazınızda virüs varsa bu da sorun çıkarır. Cihazlarda donmalara, videolarda donma veya açılmama sorunlar yaşatabilir.

YouTube video ileri geri sardırma sorunu için önerilerimiz buraya kadar.

Sonraki haber: YouTube indirmek için yeterli alan yok

İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version