WhatsApp Durumuma Bakanları Göremiyorum! Durumuma Bakanları Nasıl Görürüm?

Yazar Teknoloji Haberleri 6 Minimum Okuma

WhatsApp durumuma bakanları göremiyorum: WhatsApp durumuma bakanları neden göremiyorum ve durum sayısı görünmüyor sorularına yanıt olarak bu yazı hazırlandı.

WhatsApp‘ ta hikaye durum bölümüne nasıl ulaşırım veya yayınladığım durumum neden görülmüyor diyenlerle çok az da olsa karşılaşıyoruz. Xiaomi ve Huawei durumuma bakanları neden göremiyorum veya Samsung WhatsApp duruma bakanlar görülmüyor sorununuz için harika önerilerimiz olacak.

WhatsApp’ ta yapılan durum paylaşımına kaç kişi baktığını ve duruma kimlerin baktığını görmek için, WhatsApp’ ta durumunuza dokunup (simgesine dokunun) açılan durumda aşağıda yer alan görüntüleme simgesine dokununuz. Ekran gelen bölümde durumunuza bakmış kişileri görüntüleyeceksiniz.

Durum görüntülemenizi silmek için durumunuza bakanları görme bölümünde çöp simgesine dokunmanız yeterli. Durum çıkmıyor belki sizlik bir hata değil geliştirici kaynaklı olabiliyor.

Sizle zamanla olası getirilecek değişimlerden de bahsetmek istiyoruz. Instagram’ın beğeni sayısını gizlemesiyle bazı değişimin sinyalleri veriliyor gibi duruyor. Bize göre ileride belki WhtasApp’ ın da önemli kişisel gizlilikle ilgili politika değişimine gideceğini düşünüyoruz.

WhatsApp Durumuna Bakanlar Neden Görünmez?

WhatsApp durumuma bakanları göremiyorum şikayetlerinin temelinde uygulama gizlilik seçeneklerinin değiştirilmesi yatar.

1. Gizlilik İhtiyacı:

  • Birçok kullanıcı, WhatsApp durumlarının kimler tarafından görüleceğini kontrol etmek isteyebilir. Özellikle, kişisel veya aileye özel içerik paylaşanlarında bu durum göz önüne alınır.
  • Gizlilik ihtiyacı, dışa dönük istenmeyen kişilerin bazı bilgileri görülmesi istenmeyebilir. Aynı zamanda kişisel sınırlarını çizmek isteyenlerde oluyor.

2. Rahatsız Edici Gözler:

  • Bazı kullanıcılar, durumlarına bakanlardan rahatsız olabiliyorlar. Bu kişilerin ara ara ya da sürekli durumlara bakmalarını istemeyebilirler. Bu bakışlardan rahatsız olan kişi sayısı fazladır.
  • Görünmez olmak, bu tür kişilerin dikkatini çekmek istemeyen ve kullanıcılar daha rahat hareket etmek için kendilerince bu tarz özellikleri kullanırlar.

3. Özel Yaşamın Korunması:

  • WhatsApp durumlar genellikle kişisel olan ya da sosyal hayata yönelik etkileşimlerden oluşur. Bazı kullanıcılar, özel yaşamlarını korumak adına durumlarını belirli kişilere göstermeyi tercih eder.
  • Durumlarını gizlemek, kullanıcıların özel içeriklerini sadece belirli bir izleyici kitlesine sunmalarını sağlar.

Adım Adım WhatsApp Durumunu Gizleme

  1. WhatsApp uygulamasındaki sağ üst köşedeki üç noktadan oluşan simgeye dokunun.
  2. Menüden “Ayarlar” ve oradan da “Hesap” yazana geçin.
  3. “Gizlilik” seçeneği ve “Durum” geçin.
  4. “Durum Görüntüleyenler” seçeneği varsa oraya geçin.
  5. İstediğiniz kişileri seçin veya “Hepsi” seçeneğini kaldırın.
  6. Değişiklikleri kaydetmek için sağ üst köşedeki onay işaretini kullanın.
WhatsApp durumuma bakanlar göremiyorum

WhatsApp Durumuma Bakanları Göremiyorum Sorunu

WhatsApp durumunuza bakanları göremiyorsanız, çözümü için okundu bilgisi kapalıysa göremezsiniz; bu nedenle okundu bilgisini açmalısınız.

  • Okundu bilgisi açık olmalıdır.
  • Durumunuzu kapattığınızda, başkalarının durumlarına bakamazsınız.
  • Telefonda gizliliği sağlayan bir uygulama varsa, bu uygulama engel oluşturabilir.
  • Telefonun gizlilik ayarlarında kısıtlama olabilir. Bu durum iPhone’larda daha sık görülmektedir.
  • Çok eski bir WhatsApp sürümü yüklüyse, durum görüntüleme özelliği çalışmayabilir.
  • Telefonun iOS ya da Android yazılımı gereksinimleri karşılamıyor olabilir.
  • Uygulamayı kaldırıp tekrar yükleyerek ve doğrulama yaparak çözüm sağlayabilirsiniz.
  • Önceki WhatsApp versiyonlarından birkaçını denemek de işe yarayabilir.

WhatsApp Durumuma Bakanları Neden Göremiyorum

Soruna tahmini olabilecek nedenleri yukarıda sıraladık. WhatsApp’ta durumunuza bakanları göremiyorsanız, yeni bir durum yayınlayınız. Durum ayarlarını kontrol ediniz. Durum gizlilik ayarlarında sorun yoksa, seçenekleri değiştiriniz. Örneğin, durumunuza bakacak kişileri belirleyip test ediniz.

Eğer hala sorun devam ediyorsa, WhatsApp güncellemesini kaldırabiliyorsanız kaldırıp yeniden güncelleyiniz. Ya da WhatsApp uygulamasını kaldırıp yeniden yükleyiniz.

Not: Durum gizlilik ayarlarını yaptıktan sonra, etkin olabilmesi için durumunuzu tekrar güncellemeniz gerekiyor. Yani değişiklik mevcut durumu kapsamıyor.

WhatsApp durumuma bakanlar göremiyorum sorunu
WhatsApp durumuma bakanlar görünmüyor
WhatsApp duruma bakanlar görünmüyor

Devam edenler için hem uygulama hem de cihaz hakkında bilgi vermeniz gerekiyor. Telefon modeli, yazılım sürümü, gizlilik seçenekleri, uygulamanın sürümü, uygulama durum ayarları ve gizlilikle ilgili genel bilgilere bakıp bize iletebilirsiniz.

Bu durum bazen genel olarak ya da az bir kullanıcının hesabında ortaya çıkabiliyor. İlk kez karşılaşıyorsanız, çevrenizdekilerde de bu sorun var mı diye kontrol ediniz. Yapabiliyorsanız, başka bir telefonla da deneyin.

Örnek: Mevcut telefonda SIM kart kalsın, WhatsApp yüklü olan başka bir telefonda uygulama kurulumunda numara doğrulaması yapılır. Bu işlemde SIM kartın doğrulama yapılacak telefona takılı olmasına gerek bulunmuyor. Gelen kodu, test edilecek cihazda yer alan WhatsApp’a yazmanız yeterlidir.

WhatsApp durumuma bakanları göremiyorum sorunu devam ediyorsa, haberimizdeki yorum bölümüne yazabilirsiniz.

WhatsApp Durumum Güncellemesi

WhatsApp’ a gelen yeni bir güncelleme ile artık durumum bölümünde yazılı durumum hakkımda eklendi. Daha önce bu özellik zaten vardı. WhatsApp durumum ile kaldırmıştı.

WhatsApp’ a kısa süre önce gelen bir güncelleme ile Status modu yani durumum modu eklenmişti. Bazı kullanıcılar bu özelliğe tepki gösterse de WhatsApp, bu yeniliği için bir güncelleme daha yaptı. Son güncelleme ile bir önce ki güncelleme de kaldırılan yazılı durum özelliği geri geldi.

WhatsApp’ ın yeni durum özelliğine hakkımda bölümü eklendi. Yazılı durumum bölümü artık “Hakkımda ve telefon numarası” oldu.

Yeni WhatsApp güncellemesi sadece bunla kısıtlı değil. Daha önce her hangi bir dosya, fotoğraf veya video göndermek için kullanılan ataç simgesi artık yazı alanına eklendi. Bu simge daha önce üst tarafta bulunuyordu. WhatsApp, bu güncelleme ile kullanıcıların daha rahat bu özelliği kullanmasını sağladı.

Yeni özellik şuan için sadece beta sürümünde bulunmakta. Kısa süre içerisinde genel bir güncelleme ile bu özelliğe tekrar kavuşabilirsiniz.

Sıradaki haber: WhatsApp Bağlantı Bekleniyor

İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version