TikTok Sandıklar Görünmüyor Hediye Sandık Atamıyorum

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 5 Minimum Okuma

TikTok sandıklar görünmüyor sorunu ve sandık atamıyorum şeklindeki şikayetler geçen yıl Kasım ve Aralık aylarında bazı kullanıcılara sorun yaşattı. Uygulama ekranımda sandıklar neden gözükmüyor diye yardım paylaşımları bir çok forum sitesinde karşımıza çıkabiliyor.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Sandıklar çıkmıyor, TikTok hatası olarak gördüğümüz ve zaman zaman kullanıcıların hesaplarından yaşanan engellemelerden kaynaklanıyor. İlk zamanlarda güncelleme yeni olduğu için bazı cihazlarda bu özellik çıkmıyordu. Bunun dışında önceden görünüyordu ama şimdilerde sandıklar görünmüyor diyenlerde oluyor. Burada sistem sorunu ve kullanıcıya yönelik kısıtlama aklımıza geliyor. Bu durumu netleştirmeye yönelik bazı seçenekler olacak.

TikTok’ un sandık özelliği

TikTok uygulaması da sürekli kendini güncelleyen popüler bir ağdır. Tercih edilme nedenlerin biri insanlara az çok para kazandırmasıdır. Sandık özelliği çıktığı günden itibaren dikkat çekilen bir özellik olma özelliğini hale sürdürüyor. Yüksek takip sayısına ulaşan kişilerin canlı yayın açarak sandık atılması için elinden geleni yapar.

TikTok sandık neden görünmüyor

1- Sandık özelliği ilk çıktığında her hesaba gelmemiş diye biliyorduk. Kişilere güncel güncellemenin gelmemesiyle sandıkların çıkması ya da tam tersi bir sorun oluşması ile var olan sandık seçeneği yok olabiliyor.

2- 18 yaş sınırının unutulduğunu düşünüyoruz. Hesap sahibinin o yaşta olmaması ya da hesabında düşük göstermesi nedeniyle özellik çalışmamakta. Bunun dışında hesabı birden çok şikayet edilme durumları da buna neden olur.

3- Bazı telefonlardaki sürümleri eski olması sebebiyle bazı özellikler çalışmaz ya da doğru çalışmaz. Özellikle eski telefon kullanıcılarının sıkça şikayet konularından biri güncelleme alınmama durumudur.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

4- Hesaplara yönelik uygulanmış bir yaptırımın buna neden olması. Bu şüpheli bir durum olarak görülmüş ve hesaplara uygulanan cezanın durumuna göre bir süre ya da kalıcı engel getirilmiştir.

5- Sandık simgesi çıkmıyorsa, “50 kişi sandık toplayabilir” gibi yazı çıkmadığında da aklımıza hem uygulama hem telefon sebebi geliyor.

TikTok sandiklar 1
TikTok sandıklar görünmüyor

TikTok sandık gözükmüyor şikayetlerine yönelik kontroller

TikTok sandıklar tarzı özellikleri sonucunda hesap sahipleri para kazanabiliyor. İlk defa deneyecek hesap sahiplerinin bu özelliği görmediklerinde ilk akıllarına gelen yanlış yaptıkları bir şey olup olmadığını araştırmak. Sandık gözükmüyor sorunu için aşağıdaki maddelerin uygulanmasıyla sorun düzeltilebilir;

  • Güncelleme kontrolü yapılmalıdır. Eski sürümde kalan uygulama baştan güncelleme ister. Güncel olanlarda uygulamayı kaldırıp yeniden kurmanız gerekiyor. Eğer hala probleminiz devam ediyorsa bu seferde 2-3 önceki versiyonu kullanarak deneyelim.
  • Uygulamanın yüklü olduğu cihazdan alakalı olasılığına bakınız. Telefonun da yazılım güncellemesinin yapılması yeterli.
  • Farklı bir cihaz ile denenmelidir. Özellikle varsa bir iPhone kullanarak testi yapın. Artı farklı bir hesap ile test edilsin.
  • Profilde değişiklik yapabilmeniz gerekiyor. Yani örnek hakkınızdaki alana bir şey yazıp kaydetmeye çalıştığınızda işlem gerçekleşemedi ise büyük ihtimal yaptırım olduğunu anlarız. Tabi genelde çıkan bir aksaklık yaşanmıyorsa.
  • Yaşanan sistemsel bir hata sonucunda oluşan sandıkların ekranda görülmemesi durumu için bir süre herhangi bir etkileşim yapmadan beklemek gerekir.
  • Aile eşleşmesi veya farklı bir kısıtlamanın olup olmadığının incelenmesi gerekiyor.
  • Yaş sınırı altında olan bireyler bu özellikten yararlanamadığı için yaş sorununu gidermeniz gerekiyor.
  • Hesabınızı uygulamanın ayarlarından işletme gibi bir türe taşıyınız.
  • Her şeyin kontrol edildiğinden eminseniz, ağ yardım bölümüne gerekli başvurunuzu yapınız. Sandık özelliğinin gelmediği detaylı bir şekilde açıklandıktan sonra hesap inceleme altına alınacaktır.

TikTok sandıklar görünmüyor: Şifre değişimi yapın

Sistemden kaynaklı problemlerin bazılarında tiktok.com üzerinden şifreyi unutmuş gibi adımları başlatmak bir tetikleme görevi üstleniyor. Bunu uygulamadan da denenebilir ama oturumunuz kapalı olacak şekilde sanki şifrenizi unuttunuz gibi.

TikTok sandıklar görünmüyor: Hesapta ek işlemler

Daha önce kullanılmamış seçenekleri çalıştırın. İki faktörlü güvenlik, ekli olmayan telefon numarasını eklemek ve varsa başka bir oturum seçeneğini daha kullanmanız. Aynı zamanda hesap bilgilerinizde yanlışlık varsa gerekli düzenlemeleri yapın.

Hesabın türü değişimi nasıl yapılır?

Yukarıdaki gerekli kontrollerin yapılmasından sonra, hesabın türü değiştirildiğinde tahmini sıkıntının çözüldüğünü göreceksiniz.

Bu işlemin uygulanmasına yönelik aşağıya bıraktığımız bir görsel buna yeterli olacak. Burada uygulanacak 3 çizgi ve sonrasında “Hesabı yönet” alanına girmektir.

TikTok sandiklar 2
TikTok hediye sandık atamıyorum için öneri

Tür değişimi en son tercih edilmesi gereken bir seçenektir. Bazen kullanıcılar bu işlemi yapmaya çekinirler. Dönüş yapamamaktan korkarlar. Bu işlemin dönüşü aynı adımlarla yapılmakta. Hesapta herhangi bir yaptırım yoksa sorunsuz tekrardan kişisel hesabınıza geçersiniz.

Hediye sandık atamıyorum ve TikTok sandıklar görünmüyor sorununa yönelik önerilerimiz buraya kadar.

Sıradaki: Instagram Hesabını TikTok’ a Bağlama

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.