Samsung Görme Engelli Modu Nasıl Etkinleştirilir?

Yazar Teknoloji Haberleri 2 Minimum Okuma

TalkBack, görme engelli kullanıcılar için telefon kullanımını erişilebilir ve kullanıcı dostu hale getirir. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar telefonlarının tüm işlevlerini sesli yönlendirmelerle rahatça kullanabilirler. TalkBack, aynı zamanda dijital dünya ile olan bağlantılarını güçlendirir ve bu sayede sosyal medya, mesajlaşma, telefon görüşmeleri gibi pek çok günlük faaliyeti daha bağımsız bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlar.

TalkBack, yalnızca görme engelli kullanıcılar için değil, aynı zamanda telefon ekranına bakarken zorlanan veya ekranı okuyamayan kişiler için de faydalı olabilir. Bu nedenle, Samsung’un TalkBack özelliği, erişilebilirlik alanında önemli bir adımdır ve herkesin dijital dünyaya eşit erişimini sağlamak için önemli bir araçtır.

Samsung Talkback Nasıl Etkinleştirilir ve Kullanılır?

Talkback etkinleştirildiğinde, telefonunuz üzerinden dokunduğunuz bütün seçenekler size sesli geri bildirim sunar. Talkback özellikle görme engelli kullanıcıların işine çok yarar. Talkback’i etkinleştirerek her dokunduğunuz ekranda sesli olarak geri bildirim gelir.   

Talkback her ekranda neler ile etkileşim kuracağınızı sizlere söyler. Seçim yapmak ve ne olduğunu duymak için dokunmanız yeterli. Erişim için ekranda ki seçimlere çift dokunmanız yeterli. 

Talkback sesli iletişimi etkinleştirmek için aşağıdaki adımları takip ediniz.   

Menü>Ayarlar>Erişilebilirlik>Görme>Talkback adımlarını takip ederek. Açık seçeneğini etkinleştirmeniz yeterli. Kapatmak için aynı adımları gerçekleştirerek açık konumunu devre dışı bırakabilirsiniz. 

Uygulama Samsung telefonlarının modellerine göre değişiklik gösterebilir. Bazı Samsung telefonlarda Voice Assistant adıyla da görülebilir.

Uygulamanın kullanımında ise bir defa dokunursanız o dokunduğunuz uygulamanın adı ve ne işe yaradığını duyarsınız. İki defa dokunursanız o uygulamayı açarsınız. 

TalkBack Nasıl Açılır ve Kapatılır?

TalkBack’i Açmak:

  1. Ayarlar uygulamasını açın ve Erişilebilirlik seçeneğine tıklayın.
  2. Görme bölümüne gidin ve TalkBack seçeneğini bulun.
  3. TalkBack’i aktif hale getirmek için düğmeyi açın. TalkBack açıldığında, ekranınızdaki öğeler sesli olarak bildirilmeye başlayacaktır.

TalkBack’i Kapatmak:

  1. Ekranda iki parmağınızı kullanarak Ayarlar’a geri dönün ve Erişilebilirlik menüsüne gidin.
  2. Görme bölümüne girin ve TalkBack seçeneğini bulun.
  3. TalkBack’i kapatmak için düğmeyi kapalı hale getirin.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version