Roblox Ağ Bağlantısı Yok iPhone, Samsung, Xiaomi, Huawei ve Bilgisayarda Nasıl Çözülür?

Yazar Teknoloji Haberleri 6 Minimum Okuma

Roblox ağ bağlantısı yok hatası şu aralar genelde yaşanmakta. Türkiye’ de Roblox’ a yönelik erişim kısıtlaması var ve sanırız şu an bunla alakalı bir sorun.

Alınan uyarı şöyle: Roblox ağ bağlantısı yok. Lütfen internete bağlanınca tekrar dene.

Ağ bağlantısı yok, Roblox oyununda genelde sunucuya erişim sorunları oluştuğunda ya da internet bağlantınızda sorun yaşandığında karşınıza çıkardı. Ama şimdilerde bu Roblox oyununa uygulanan engelle alakalıdır.

Makale konumuz, şu anki sorun dışında genel durumlarda oluştuğunda ne gibi işlemler yapmamız gerektiğini içermekte. Bu önerilerin amacı, hemen hemen tüm oyunlarda yaşanabilecek sunucu sorunlarının çözümlenmesidir.

Roblox Ağ Bağlantısı Yok Ne Demek?

Oyunda oluşan bağlantı hatalarından biri olan ağ bağlantısı yok sorunu şimdilerde Roblox yasağı olarak adlandırılmakta. Bu yasağın uygulanma nedeni, çocuklara yönelik olumsuz içerikler yer alması. Tabi sadece bu oyunla kısıtlı değil, bir çok oyun içeriğinde kötü örnekler yer almakta. İlgili oyunların kapsamlı olarak incelenmesi gerekiyor. Oyunun belli seviyelerine kadar bir çok durum normal ya da engel uygulanacak kadar olmayan sebepleri içermekte. Ancak, oyunun ilerleyen bölümlerinde çocuklara kötü örnek olacak çok sayıda davranış veya yönlendirmeler içermekte.

Roblox ağ bağlantısı yok iPhone hatası

Roblox Ağ Bağlantısı Yok Hatası Neden Çıkar?

Normal zamanlarda Roblox ağ bağlantısı yok sorununun çıkış temeli şunlardır:

  • Oyuna bağlandığınız internette sorun yaşanması: İnternet hızınız yetersiz kalması, bölgesel sorunlar, port sorunu ve ülke içi veya dışındaki erişim sorunları.
  • Kullandığınız cihazın bağlanmaya çalışırken sorun yaşatması.
  • Telefonun boş alanının yetersiz kalması.
  • Telefonun tarih ayarının yanlış olması.
  • DNS sorunu yaşanması veya modemde sorun görülmesi.
  • Oyuna giriş engeli almanız veya şüpheli algısına düşmeniz.
  • Telefondaki bazı ayarlar veya yüklü koruma uygulamaların engel oluşturması.
  • Oyun sürümünde sorun yaşanması: Kullandığınız cihazın yazılımı ile uyumsuzluk göstermesi veya güncel olmaması.
  • Ülkede ya da yurt dışındaki yasaklamalar.
  • Oyun sunucularında ya da yazılım kısmında sorun yaşanması.
  • Oyunun sürümünde aksaklıklar yaşanması.

Roblox Ağ Bağlantısı Yok Hatasını Kaldırmaya Yönelik Öneriler

Yukarıya sıraladığımız önerilerin geneli sorunun çözümüne yardımcı olur. Bunları denerken yine sorunun neden kaynaklandığını bulmak için benzeri adımları denememiz gerekiyor. Örnek, cihazımızda sorun olup olmadığını ancak başka bir cihazla denersek anlarız. Aynı şekilde internetimizin sorunlu olup olmadığını başka bir ağa bağlanarak deneriz. Yukarıdakileri denedikten sonra birde VPN ile test etmenizi öneriyoruz.

Roblox Ağ Bağlantısı Yok: İnternetinizi Test Edin

Farklı bir bağlantı ile denediyseniz, kablosuz bağlantı yapanların modemlerini kapatıp açmaları gerekiyor. Yeni bir IP alınması ve modemin yeniden başlatılması bir çok bağlantı sorununa çözüm sağlar. Aynı zamanda manuel DNS tanımlamasında bulunun. Bu işlemden sonrada yine modeminizi kapatıp açın. Kullanacağınız DNS adresleri Google, OpenDNS ve Türk Telekom adresleri olabilir. Ayrı ayrı bu adresleri deneyin. Aynı zamanda yine güvenilir bir VPN hizmetini kullanarak deneyin.

Roblox Ağ Bağlantısı Yok: Cihazınızı Test Edin

Farklı cihazlarda sorun yoksa, cihazın tarih ayarını, depolama alanının yeterliliğini, güncellemelerini, oyun ve uygulama güncellemelerini kontrol edin.

Cihazınızda uygulayacağınız diğer öneriler ise şöyle:

Ağ bağlantısı yok iPhone üzerinden hata alanların ağ ayarlarını cihazdan sıfırlamalarını öneriyoruz. İnternet tarafında yaşanan olumsuzlukların bir çoğunu bu yöntem çözmüştür.

Ağ bağlantısı yok Android cihazlar içinde, önbellek, güncelleme kaldır ve verileri kaldır yapmanız gerekiyor. Bunun için cihazın ayarlarında bulunan Uygulamalar alanında işlem yapabilirsiniz.

Roblox Ağ Bağlantısı Yok: Windows 11 veya Windows 10 Sorunu

Roblox Ağ Bağlantısı Yok Windows 11 veya Windows 10′ da sorun yaşayanların yine yazıdaki diğer adımlara göz atmaları gerekiyor. Bilgisayarda bu sorunu yaşayanların alternatif olarak uygulayacağı seçenekleri aşağıya bırakıyoruz.

Farklı bir internetle deneyin ve duruma göre bağlantı için yukarıdaki seçeneklere göz atın.

  • Oturumu çıkışa atabiliyorsanız çıkış yapın. Ya da şifreyi sıfırlayarak deneyin.
  • Mobil cihazlarda ve farklı bir bilgisayarla test edin.
  • Kullandığınız programların arka planda çalışıp çalışmadığına bakın. Sonlandırabileceklerinizi sonlandırın.
  • Antivirüs programının herhangi bir kısıtlama uygulaması mümkün. Oyuna ya da internet erişimlerine yönelik engelle çıkarabilir.
  • Sistem geri yüklemeyi başlatın. Bu yazılım kısmındaki bir çok soruna çözüm sağlar.

Ağ Bağlantısı Yok: Roblox İle İletişime Geçin

Roblox ağ sorunu için geliştirici ile iletişime geçmeye çalışın. Bu genelde olmayan durumlarda atılacak adımdır. Sorun için size bir uyarı ekranı gelmediyse ya da e-posta gönderilmemişse, oyunun sorun bildirimi ekranını kullanın. Ulaşamazsanız, oyunun web sitesi üzerinden işlem yapın.

Yardım taleplerine geri dönüşler hızlı olmayabilir. Bazen başvuru ulaştığını belirten bir mail gönderimi yapılır ama sonrasındaki dönüş uzun sürebiliyor. Bir kaç günü aşan durumlarda biz yine başvuru da bulunulmasını öneriyoruz.

Roblox Ağ Bağlantısı Yok: Hesabınızı Kontrol Edin

Hesabın kontrolü için diğer oyun severlerinde böyle bir uyarı alıp almadığını araştırmanızı öneriyoruz. Farklı şehirlerdeki arkadaşlarınızla görüşün ve açabiliyorsanız bir tana daha hesap açıp deneyin. Hesabın tetiklenmesi veya denemek adına parolanızı unutmuş gibi işlemde yapabilirsiniz.

Oyunun şifresini unutmuş gibi sıfırlama (https://www.roblox.com/tr/login/forgot-password-or-username) seçeneklerini kullanın. Tarayıcı ve oyun üzerinden yapılabiliyorsa yeni bir şifre oluşturun. Sonrasında daha önce deneme yapmadığınız bir cihaz üzerinden oyun için oturum açmaya çalışın.

Roblox ağ bağlantısı yok
Roblox ağ bağlantısı yok şifre sıfırlama

Hesaba yönelik bir ceza varsa, profil alanına oyundan veya tarayıcıdan girmeye çalışın ve bir şey değiştirilebiliyor mu diye deneyin. İzin verilemeyen durumlar genelde yasaklanmalar, sistem sorunları ve bağlantı sorunlarında oluşur.

Uyarı için birde farklı bir Roblox hesabı ile denemenizi öneriyoruz.

Roblox ağ bağlantısı yok iPad ve Android tabletlerde de zaman zaman benzeri uyarı metni veya biraz değişik bir metinle karşımıza çıkabiliyor. Ancak, uygulanacak adımların çoğu bu cihazlarda aynıdır.

Sıradaki makale: Telefonda Roblox açılmıyor

İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version