Laptop RAM nasıl takılır değiştirilir

Teknoloji Haberleri Yorum ekle 2 Minimum Okuma

Laptop bilgisayara RAM takma işleminde dikkat edilmesi gereken bir dizi husus bulunmakta. RAM soketine zarar verebilirsiniz veya işlemde anakart kırılabilir.

Laptop bilgisayara RAM takma dikkat edilecek hususları konusunda bilmemiz gereken şey, laptoplarda anakart, işlemci gibi parçalar yerine sadece RAM değiştirme ya da RAM takviyesi yapılabildiğidir. Laptoplarda, eskime meydana geldiğinde 64 bit işletim sistemine geçilebilir ya da mevcut olan bilgisayarda birçok uygulama aynı anda çalışamıyorsa yetersiz donanım sorunu karşımıza çıkabilir. Dizüstü RAM nasıl takılır?

Dizüstü bilgisayara RAM takma  

Dizüstü bilgisayarlar farklı türde ve hızlarda parça kullanımı yaparlar. Her dizüstü bilgisayarın anakartının desteklemiş olduğu bir parça değeri vardır.

Bir dizüstü bilgisayarın kaç GB RAM desteklediği şu şekilde öğrenilebilir:

  • Dizüstü bilgisayarların kullanım kılavuzlarının incelenmesi
  • Dizüstü bilgisayarın web sitesinin incelenmesi
  • Tartışma platformları bulunan forumlarının takip edilmesi gibi yollarla laptopların kaç GB RAM desteklemiş oldukları öğrenilebilir.

Dizüstü bilgisayarınıza ne kadar donanım gereksinimi yapabileceğinizi öğrendikten sonra sıra bilgisayarınızın hangi tip parça kullandığını belirlemeye geliyor.

RAM takmak için yapılması gerekenler

Parça yuvalarına oturtulmasında ucunda bulunan girinti ve çıkıntılara mutlaka dikkat edilmesi gerekir. RAM takma işlemi yaparken çok zorlanılmamalıdır. Takılma işleminde girinti ve çıkıntılar iki uçtan tutularak RAM yuvasına doğru hafif bir şekilde bastırılmalıdır.

Daha sonra yuvaların sağ ve solunda bulunan mandalları dışarıya açılır ve parçaya kırmızı işaretli alandan aşağı doğru bastırılır. Ardından mandalları bırakılıp parça yuvalarına sabitlenir. Bu işlemler yapıldıktan sonra RAM yuvalarının kapağı kapatılarak işlem tamamlanmış olur.

Takılacak RAM’ in hem anakarla hem mevcut RAM ile uyumluluğu (DDR3L, DDR4…) incelenmesinde büyük fayda var. Birde eğer RAM çalışmıyor ise farklı soketle değiştirin. İki RAM varsa birini çıkarın diğerini takın. Sonra diğerinde de aynısını uygulayın.

Takarken RAM kırıldı sorununa dikkat

  • Yuvanın girişi işe parçanın merkezi doğru mu diye takmadan önce son bir kontrol yapınız
  • Takılan RAM acaba anakartla uyumlu mu diye araştırınız
  • İşlem sırasında kısa devreye düşme durumu görülebilir
  • İşlemlerde fişin prize ve bilgisayara bağlı olmadığından emin olun
  • İşlemlerde batarya takılı olmasın
  • Yuva tozlu ise temizleyin

Bu makaleyi paylaş
Takip etmek:
Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version